ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντόπες και "καμπανάκι" από Βαλβέρδε

Ντόπες και "καμπανάκι" από Βαλβέρδε
βαλβερδε

Ντόπες και "καμπάνακι" ενόψει Εργοτέλη από Βαλβέρδε. Στήριξη Κόκκαλη στον Bάσκο. Μέσα ο Μπελούτσι

Άλλωστε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το 3-1 του αγώνα με την γαλλική ομάδα και αυτή την σκέψη προσπαθεί να μεταδώσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού στους παίκτες του.
Ο Βάσκος προπονητής ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν την Σεντ Ετιέν και το UEFA και να επικεντρωθούν στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη που... καραδοκεί.

"Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να ξεχάσουμε ότι έγινε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια και πρέπει σε όλα να ανταποκριθούμε και να είμαστε έτοιμοι", είπε μεταξύ άλλων ο Βαλβέρδε εμψυχώνοντας τους παίκτες του.

Δεν έχει άδικο ο τεχνικός των ερυθρολεύκων καθώς ο Εργοτέλης περιμένει στην γωνία κι αν οι παίκτες του αγωνιστούν στο Παγκρήτιο με το μυαλό στο -εφιαλτικό- μάθημα γαλλικών της Πέμπτης, τα ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι σίγουρο πως θα έχουν συνέχεια.

Οι Πειραιώτες καλούνται να δείξουν ψυχή πρωταθλήτη -που την διαθέτουν- και να επιστρέψουν στις νίκες διατηρώντας την μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπες διώκτες.

Στήριξη σε Βαλβέρδε

Ο Βελβέρδε δέχτηκε οξύτατη κριτική, ωστόσο, η δήλωση στήριξης του υπεύθυνου επικοινωνίας των "ερυθρόλευκων" Γιάννη Μώραλη είναι καθησυχαστική για τον Ισπανό προπονητή: " Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ότι εμπιστευόμαστε τον προπονητή μας και οποιαδήποτε συζήτηση, υπονοούμενο ή σχόλιο σήμερα υπάρχει σήμερα εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Του έχουμε κάνει πρόταση να ανανεώσει την συνεργασία του και αυτό φυσικά θα συνεχίσει να ισχύει. Έχει μέλλον, δείχνει μια δουλειά, προσπαθεί, είναι σοβαρός και αξιοπρεπής και βάση αυτών των κριτηρίων κάναμε την ανανέωση. Ο οποιοσδήποτε δικαιούται να κάνει λάθη είτε είναι παίκτες, προπονητής, διοίκηση και φίλαθλοι".





Θα ήταν παράλογο ένας προπονητής να κρίνεται από ένα παιχνίδι, όταν μάλιστα όλοι έχουν αποδεχτεί ότι ο Ολυμπιακός είναι σαφώς αλλαγμένος προς το καλύτερο και παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες για την κακή νοοτροπία των παικτών το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως επισήμανε και ο Βαλβέρδε στο ματς με το Άρη. Αυτό δεν βαραίνει μόνο την τεχνική ηγεσία της ομάδας αλλά και τους παίκτες που καλούνται πλέον, να πάρουν το πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη δυνατόν διαφορά και να κατακτήσουν και το κύπελλο, όπως τονίζουν στελέχη της διοίκησης.

Η γύμνια του Ολυμπιακού φάνηκε στην έλλειψη λύσεων στον πάγκο της ομάδας. Ο Βαλβέρδε στηρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένους παίκτες και η κούραση ήταν εμφανής σε ορισμένους από αυτούς. Οι λύσεις από τον πάγκο ήταν περιορισμένες και η είσοδος των Νταρμπισίρ και Οσκάρ δεν άλλαξε την ροή του αγώνα. Λίγοι ωστόσο, είχαν απαιτήσεις από τους δύο παίκτες, καθώς ο Άγγλος έχει μικρό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, ενώ ο Οσκάρ δεν έχει δείξει όσες φορές αγωνίστηκε ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού "προκλήθηκε" από τον Τύπο να κάνει την υπέρβαση στο μεταγραφικό μπάτζετ το περασμένο Γενάρη, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό μετά από μία χρονιά με περιορισμένα έσοδα και με την οικονομική κρίση που έχει αντίκτυπο και στον Ολυμπιακό.

Η Σεντ Ετιέν απέδειξε στο φίλαθλο κοινό ότι η Γαλλική Λίγκα είναι σαφώς ανώτερη από την ελληνική και καμία ομάδα δεν είναι εύκολη για τις ελληνικές ομάδες ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά, όσο και αν δεν μας αρέσει και θέλουμε να ζούμε με αυταπάτες.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει τόσο κακό πρόσωπο, παρόμοιο με εκείνο που είχε παρουσιάσει το περασμένο Αύγουστο κόντρα στην Ανόρθωση που στοίχισε στους "ερυθρόλευκους" την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για έκτο ματς την φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ και γνώρισε την ήττα. Το μοναδικό ματς που ο Ολυμπιακός γύρισε ήταν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Στις αναμετρήσεις με Ανόρθωση, Γαλατασαραϊ, Άρη, Μέταλιστ, ΠΑΟΚ και Σεντ Ετιέν ηττήθηκε.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παραδέχτηκαν στις δηλώσεις τους ότι δεν τους έλλειψε η διάθεση ούτε υποτίμησαν την Σεντ Ετιέν αλλά τίποτα δεν τους πήγε όπως τα υπολόγιζαν και ηττήθηκαν με κατεβασμένα τα χέρια.

Το επόμενο στοίχημα για τον Ολυμπιακό είναι η νίκη γοήτρου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ αλλά και πρόκριση στο κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός τεχνικός θα κριθεί και στα δύο αυτά ματς ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Θεοδωρίδης: "Δεν κρίνουμε Βαλβέρδε και παίκτες"


Έξαλλος εμφανίστηκε ο Σάββας Θεοδωρίδης σχετικά με τα δημοσιεύματα περί σκέψεων του Ερνέστο Βαλβέρδε και κριτικής της διοίκησης στον Βάσκο προπονητή.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM 103,3" εξέφρασε παράλληλα την στήριξη της διοίκησης τόσο στον Βαλβέρδε όσο και στους παίκτες υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να κριθούν από έναν αγώνα.

"Δεν μπορούν να γράφουν αναληθή στοιχεία για έναν σοβαρό άνθρωπο όπως ο κύριος Βαλβέρδε. Ο προπονητής μας όταν μιλάει μιλάει σε όλους τους δημοσιογράφους μαζί και όχι ξεχωριστά στον καθένα. Δεν γίνετε να έχει πει αυτά τα πράγματα γιατί ο κύριος Βαλβέρδε δεν μιλάει ούτε σε εμένα", δήλωσε αρχικά ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Όσο για την πιθανότητα παραμονής του Ισπανού τεχνικού, ο αντιπρόεδρος των ερυθρολεύκων, υπογράμμισε: "Η παραμονή του προπονητή μας δεν θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν. Όλοι σεβόμαστε τον κύριο Βαλβέρδε. Βρέθηκαν σε μία κακή μέρα, παίκτες και προπονητής, και εμείς δεν τους κρίνουμε από αυτό".



Τα βέλη του Σάββα Θεοδωρίδη κατά των δημοσιεύματων δεν είχαν σταματημό: "Γράφοντας αυτά τα πράγματα στις εφημερίδες,νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Δεν γίνετε να βάζουν την διοίκηση να μαλώνει με τον προπονητή και ο προπονητής με τους παίκτες. Ισως θέλουν να φέρουν δικό τους προπονητή".

Ανησυχία για Γκαλέτι

Πάνω στον Λουτσιάνο Γκαλέτι έχει πέσει το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες. Οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου έτσι ώστε ο σούπερ σταρ του Θρύλου να προλάβει να δώσει το "παρών" στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο 29χρονος μέσος των νταμπλούχων έχει αιμάτωμα στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού και θα χρειαστεί να μείνει εκτός μάχης για τουλάχιστον δέκα μέρες, γεγονός που καθιστά την συμμετοχή του στο ντέρμπι των αιωνίων αμφίβολη.

Ο γιατρός του Ολυμπιακού Γιάννης Αναγνωστόπουλος τόνισε με δηλώσεις του στον Τύπο, ότι ακόμα δεν μπορεί να πει με σιγουριά για το αν θα λάβει μέρος στην μητέρα των μαχών.

" Θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα σε μία-δύο ημέρες. Ο Λουτσιάνο έχει δεχθεί μια γονατιά στον τετρακέφαλο και σε αυτό το σημείο δημιουργείται συνήθως μεγάλο αιμάτωμα και υπάρχει έντονος πόνος", είπε αρχικά ο γιατρός του Θρύλου και συμπλήρωσε: " Πολύ συχνά, όμως, μετά από ένα διήμερο υπάρχει σημαντική βελτίωση. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και με τον Γκαλέτι, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να προλάβει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό".

Ο αντικαταστάτης του 29χρονου στο ματς με τον Εργοτέλη θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Όσκαρ Γκονθάλε, αφού ο Βασίλης Τοροσίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας.

Παρά το δύσκολο έργο που θα έχει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό της Γαλλίας, ο Ντουντού Σεαρένσε εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα και ανατροπή στην έδρας της Σεντ Ετιέν.

Έτοιμοι για Εργοτέλη Λέτο, Μπελούτσι


Την στιγμή που στον Ολυμπιακό ανησυχούν για τον τραυματισμό του Λουτσιάνο Γκαλέτι και κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο, Λέτο και Μπελούτσι προπονήθηκαν κανονικά την Παρασκευή και είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Κρήτης με τον Εργοτέλη.

Οι δύο Αργεντίνοι ξεπέρασουν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και έτσι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δύο πονοκέφαλους λιγότερους ενόψει του Κυριακάτικου ματς.

Κατά τα άλλα, ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ο Γκαλέτι έκανε θεραπεία, ενώ ο Αντζας λόγω στομαχικών διαταραχών ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο.

Η προετοιμασία των νταμπλούχων Ελλάδας για το ματς με τον Εργοτέλη (Κυριακή 22/2, 19:00 Παγκρήτιο Στάδιο), ολοκληρώνεται το Σάββατο με προπόνηση που θα γίνει στις 10:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Συνεχίζεται η γαλλική κατασκοπεία

Την στιγμή που στην Γαλλία τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Μαρσέιγ για Τοροσίδη, Ντιόγκο και Άντζα συνεχίζονται, ο σύλλογος της Μασσαλίας έστειλε νέο έγγραφο πως θα βρεθεί στο "Καραϊσκάκη" στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με Παναθηναϊκό.

Ο Τοροσίδης είναι ο μεγάλος στόχος του γαλλικού συλλόγου και δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνει κατάσκοπο στο Φαληρικό γήπεδο.

Αυτή την φορά ο Φρανσουά Μπρισόν για λογαριασμό της Μαρσέιγ θα παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που θα γίνει την Κυριακή 1η Μαρτίου στο στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ντουντού: "Δεν πεθάναμε"

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος του Θρύλου με δηλώσεις του στην "O’ Globo" τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι μπορούν να νικήσουν το συγκρότημα του Αλέν Περέν και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους “16” του θεσμού.

" Ήταν μια βραδιά που δεν μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Η ήττα και μάλιστα μέσα στην εξαιρετική έδρα μας ήταν εκτός πλάνων. Ωστόσο θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Ολυμπιακός δεν πέθανε", είπε αρχικά ο Ντουντού και συμπλήρωσε: " Όπως η Σεντ Ετιέν ήρθε και μας κέρδισε στην Ελλάδα, έτσι και εμείς μπορούμε να πάμε στη Γαλλία και να νικήσουμε. Άλλωστε η μέχρι στιγμής πορεία μας στην Ελλάδα δείχνει πως διαθέτουμε μία πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να κάνει ζημιές κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις".











































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ