ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Nτούντου: "Θέλω... Θρύλο"

Nτούντου: "Θέλω... Θρύλο"
New Image

Θέλει να πιάσει λιμάνι ο Ντούντου. Κορυφώνεται η αγωνία για Ντιόγκο, επιβεβαίωση από Ντι Βάιο

Πέρα λοιπόν από τους δύο επιθετικούς που αναζητούνται, προκειμένου να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, υπάρχει έντονη κινητικότητα για την απόκτηση ενός εγνωσμένης αξίας αμυντικού χαφ, με τους Αλμπέλδα και Ντούντου να φιγουράρουν στην κορυφή της μεταγραφικής τους λίστας.
Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση (εγγράφως) στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον Ντούντου, ύψους 3 εκ.ευρώ, με τον πειραϊκό σύλλογο να θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου με τους Μοσχοβίτες λήγει τον Ιούνιο του 2009, με τον ίδιο να αρνείται να υπογράψει νέο συμβόλαιο που του έχουν προτείνει και να έχει εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Σε συνέντευξή του μάλιστα η οποία φιλοξενείται σήμερα (1/8) στην "Sportday", o Βραζιλιάνος άσος εμφανίστηκε πολύ "ζεστός" με την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του άσου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Γνωρίζεις ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα επίσημη πρόταση για την απόκτησή σου;

"Αυτό που ξέρω είναι ότι οι δύο ομάδες διαπραγματεύονται για τη μεταγραφή μου. Ωστόσο κανένας παράγοντας της ΤΣΣΚΑ δεν με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει για την πορεία των συζητήσεων. Και εγώ περιμένω να μάθω τα νέα, όπως και εσείς"

Τελικά ο Ολυμπιακός είναι το πεπρωμένο σου;

"Θα τον χαρακτήριζα ως μία πολύ καλή ευκαιρία για μένα! Πάντα σκέφτομαι τί είναι καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου. Και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού κατέφτασε στην κατάλληλη στιγμή. Θέλω να πάω στην Ελλάδα και να τα δώσω όλα για τον Ολυμπιακό! Πρώτα όμως θα πρέπει να τα βρει με την ΤΣΣΚΑ και εν συνεχεία μαζί μου. Η προσφορά θα πρέπει να ικανοποιεί και τους δυο μας. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω ότι αναζητώ νέο αέρα"

Ξέρεις τον Λεονάρντο, τον Βραζιλιάνο παίκτη του Ολυμπιακού;

"Όχι, δεν τον ξέρω. Δεν έχω μιλήσε με κανέναν Βραζιλιάνο που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Θέλω να σιγουρευτώ πρώτα ότι θα πάω στην Ελλάδα και μετά έχω άφθονο χρόνο για να συλλέξω πληροφορίες, αν και θυμάμαι κάποια στοιχεία από την προηγούμενη φορά που διαπραγματευόταν την απόκτησή μου".

Δηλαδή τί θυμάσαι;

"Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα με πλούσιο πρόεδρο, ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ τον σύλλογο. Έχει κάθε χρόνο σπουδαία πλάνα και προσπαθεί να αγοράσει μεγάλα ονόματα. Επίσης όλοι μου έχουν πει για τους "καυτούς" οπαδούς και την ενθουσιώση ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε όλα τα γήπεδα".

Εμάθες ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα;

"Φυσικά! Πιστεύω ότι αυτή η μεταγραφή θα ανοίξει τις πόρτες του ελληνικού πρωταθλήματος και σε άλλα μεγάλα ονόματα. Τώρα πάρα πολλοί Βραζιλιάνοι θα παρακολουθούν το ελληνικό πρωτάθλημα".

Πέρυσι, θυμόμαστε ότι είχες κάποιος ενδοιασμούς να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φέτος;

"Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλώνει. Κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι σταρ πηγαίνουν στην Ελλάδα. Έτσι το πρωτάθλημα δυναμώνει συνέχεια".

Θέλεις να φύγεις από τη Ρωσία;

"Η ΤΣΣΚΑ μου έχει κάνει πρόταση για να ανανεώσω το συμβόλαιό μου. Όμως η οικογένειά μου αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα προσαρμογής στη Μόσχα. Γι'αυτό το λόγο πρέπει να σκεφτώ πολύ προσεκτικά και να αποφασίσω τί είναι καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου. Αυτή τη στιγμή είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό και ποιό το λάθος. Η πρόταση του Ολυμπιακού κατέφτασε την καλύτερη χρονική στιγμή, διότι μου προσφέρει μία ακόμα επιλογή. Ξέρω ότι οι Βραζιλιάνοι παίκτες λατρεύουν την Ελλάδα και προσαρμόζονται πάρα πολύ γρήγορα. Ελπίζω να συμβεί αυτό και σε μένα, αν υπογράψω στον Ολυμπιακό".

Τον τελευταίο χρόνο παρακολούθησες την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ;

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν έδωσα μεγάλη σημασία στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Είδα στιγμιότυπα, αλλά δεν κάθησα να δω ολόκληρο αγώνα. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα τα φέρει η ζωή, ούτε πως η ελληνική ομάδα θα κάνει εκ νέου πρόταση για μένα. Ξέρω όμως ότι τα πήγε περίφημα στη διοργάνωση και πέτυχε κάποιες εντυπωσιακές νίκες εκτός έδρας".

Ανυπομονείς για την ολοκλήρωση της μεταγραφής σου;

"Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει από εδώ και πέρα. Έτσι και αλλιώς δεν είναι τίποτα στο χέρι μου".

"Με 6 εκ. ο Ντούντου είναι ερυθρόλευκος"

Έτοιμη να παραχωρήσει τον Ντούντου είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως αποκαλύπτει ο Ρώσος δημοσιογράφος της "Sportsdaily", Πάβελ Αστάφιεφ στο SPORT 24.

"Δεν έχει καμία σχέση η εφετινή κατάσταση με την περσινή. Το συμβόλαιο του Ντούντου εκπνέει την επόμενη σεζόν, είναι σαφές ότι δεν θέλει να το ανανεώσει και η ΤΣΣΚΑ για να μην ζημιωθεί οικονομικά είναι έτοιμη να τον παραχωρήσει".

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην ομάδα του στρατού για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος αποκάλυψε τον πόθο φυγής του με συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.

"Η ΤΣΣΚΑ όπως σου έχω ξαναπεί είναι ένα πολύ κλειστό κλαμπ. Δεν ξέρω αν όντως έχει καταθέσει πρόταση ο Ολυμπιακός και ποιο είναι το ύψος του. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι με ένα αντίτιμο γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ ο Ντούντου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού".

Προπονήθηκε κανονικά ο Μπελούτσι


Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν την Παρασκευή στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού με την Χετάφε, ακολούθησαν πιο ελαφρύ πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Μπελούτσι, ενώ ο Λεντέσμα συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης που ακολουθεί στο γήπεδο. Θεραπεία έκανε ο Τοροσίδης που έχει μια σύσπαση στον δεξιό προσαγωγό, όπως επίσης και ο Αντζας που έχει μια σύσπαση στον δεξιό δικέφαλο.

* Κρίσιμη η σημερινή ημέρα (1/8) και για την υπόθεση της μεταγραφής του Σεμπάστιαν Λέτο στον Ολυμπιακό καθώς θα εκδικαστεί στο δικαστήριο το αίτημα της Λίβερπουλ προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια εργασίας ο παίκτης. Σε περίπτωση που το αίτημα των "κόκκινων" του Μέρσεϊσαϊντ απορριφθεί (το πιθανότερο), τότε ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο 21χρονος Αργεντινός αριστερός μέσος να έρθει στο μεγάλο λιμάνι, με τις δύο ομάδες να έχουν "δώσει τα χέρια" για να φορέσει ο παίκτης τα ερυθρόλευκα.

* Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενημέρωσε τους ποδοσφαιριστές την Παρασκευή πριν από την έναρξη της πρωινής προπόνησης, ότι πρόθεσή του είναι να διατηρηθούν ως αρχηγοί οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αντώνης Νικοπολίδης και Ιεροκλής Στολτίδης. Οι τρεις αρχηγοί ζήτησαν από τον Ισπανό προπονητή να έχουν και την επιβεβαίωση των συμπαικτών τους, πράγμα που έγινε, ενώ προστέθηκε ως τέταρτος αρχηγός ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Nτι Βάιο: "Πρόκληση για μένα ο ΟΣΦΠ"



Ο Μάρκο Ντι Βάιο ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του φιλικού ΑΕΚ-Τζένοα αν γνωρίζει κάτι για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για απόκτησή του και απάντησε στο Novasports1:

" Ναι, γνωρίζω ότι ο μάνατζέρ μου συζητάει με τον Ολυμπιακό, θα ήταν καλό για μένα. Δεν θα είχα πρόβλημα να έρθω στην Ελλάδα. Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο με μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και αγωνίζεται στο Champions League"

* Η Ραπίντ Βιέννης ενημέρωσε την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ότι ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας της, Peter Persidis θα παρακολουθήσει τον αυριανό φιλικό αγώνα Ατρόμητος - Ολυμπιακός.

































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ