ΑΕΚ

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Θέλω τρεις παίκτες"

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Θέλω τρεις παίκτες"
Μπάγεβιτς Ζεεφελντ

Αποκαλυπτικός ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τις τρεις μεταγραφές που θέλει και τον προβληματικό Τζεμπούρ

Τα πρώτα συμπεράσματα

- Σήμερα έκλεισε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μας είπατε ότι είσαστε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα για την ΑΕΚ; Περιμένετε να συμπληρωθεί το ρόστερ και μετά να μοντάρετε την ομάδα;


" Να πάρουμε κι άλλους παίκτες, ναι. Η ομάδα υπάρχει και τώρα, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει, αν θα πάρεις ή όχι. Όπως έχω πει, εδώ στην Αυστρία, δώσαμε το μεγαλύτερο βάρος στη φυσική κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα, προσπαθήσαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους. Ήθελα να δώσω όσο περισσότερες ευκαιρίες μπορούσα σε όλους τους παίκτες για να έχω μια πιο καθαρή εικόνα για όλους. Μας έχουν μείνει μερικά πράγματα ακόμα, για να τα δουλέψουμε στην Αθήνα, και το πιο βασικό είναι ο κορμός της ομάδας, ποια τακτική θα περάσουμε όλες αυτές τις ημέρες στα παιχνίδια που θα παίζουμε. Πιστεύω ότι έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, υπήρξε βελτίωση για τους παίκτες".

-Ολοκληρώνοντας την προετοιμασία, έχετε κατασταλάξει για το ποιοι παίκτες έχουν προβάδισμα για την ενδεκάδα και ποιοι θα δοθούν δανεικοί;


" Σας έχω πει ότι θα φύγουν μερικοί. Έχουμε 31 παίκτες. Δε γίνεται να μείνουμε με 31 παίκτες. Δεν μπορώ να δουλέψω έτσι. Μπορούμε να κάνουμε μια άλλη ομάδα για να παίζουν, όπως έχει ο Παναθηναϊκός, και να παίζουν παιχνίδια. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα, ανάλογα θα δούμε και το πώς θα προχωρήσουμε σε κάποια άλλα θέματα (προφανώς εννοεί το προπονητικό κέντρο). Εικόνα έχω για κάθε παίκτη, ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Από τους καινούργιους, μερικοί θέλουν χρόνο για να βελτιωθούν και να μπουν κανονικά μέσα στην ομάδα. Εξαρτάται μετά από τον κάθε ένα από αυτούς. Εγώ τους πιστεύω".

-Την τελευταία φορά μας είχατε πει ότι θα δοθεί δανεικός ο Παληγεώργος. Για ποιους άλλους έχετε αποφασίσει να παραχωρηθούν δανεικοί σε άλλες ομάδες;


" Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να το κρατήσω στην πρώτη ομάδα. Προσπαθεί, έχει καλά στοιχεία, αλλά σε αυτή τη θέση, έχουμε πολλούς παίκτες. Γι’ αυτό σας είπα ότι θα δοθεί σίγουρα δανεικός. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, που μας ζητάνε από άλλες ομάδες. Θα δούμε. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο γι’ αυτό το θέμα και μόλις φτάσουμε στην Αθήνα, θα τελειώσουμε και με αυτό. Μη με ρωτάτε όμως να σας πω άλλα ονόματα".

-Είπατε ότι έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε ποδοσφαιριστή. Για τα κενά της ομάδας, έχετε καταλήξει ποια θα προσπαθήσετε να καλύψετε;


" Έχουμε πει για τρεις θέσεις. Δε γίνεται να αλλάξω όλη την ομάδα. Πάντα θες να έχεις τον καλύτερο παίκτη που μπορείς αλλά αυτό δε γίνεται πάντα. Δεν εξαρτάται άλλωστε από μένα. Εξαρτάται και από την οικονομική δυνατότητα της ομάδας μας. Τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Εμείς θα έχουμε λύση για κάθε θέση, μια ή δύο, όσο μπορούμε. Αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε κάποιον, τι να κάνω; Το πιο βασικό είναι το δεξί μπακ. Δεν έχουμε δεξί μπακ και μας χρειάζεται ένας παίκτης έμπειρος, που να μπορεί να μας δώσει λύση μέσα στο παιχνίδι, όχι μόνο να είναι αμυντικός αλλά να έχει κι άλλα στοιχεία, τα οποία θέλω εγώ. Μας χρειάζεται κι ένας παίκτης για να φτιάχνει το παιχνίδι μας. Αυτός ο παίκτης, είναι αλήθεια πως είναι πολύ δύσκολο να τον βρεις, γι’ αυτό μπορεί να αποκτηθεί κάποιος άλλος που να παίζει δεξιά, αριστερά… θα δούμε. Και βέβαια χρειαζόμαστε έναν ψηλό παίκτη για σέντερ-φορ, που δεν έχουμε".

-Αν θα πάρετε έναν παίκτη, ποια μεταγραφή θεωρείτε πιο σημαντική, του δεξιού μπακ, του κεντρικού ή του επιθετικού;


" Δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα. Δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση. Κάθε θέση είναι σημαντική για μια ομάδα. Άλλος ο μπακ, άλλος ο κεντρικός, άλλος ο επιθετικός. Αν δεν έχω δεξί μπακ, τι να κάνω από εκείνη την πλευρά; Γι’ αυτό σας λέω ότι όλες οι θέσεις είναι σημαντικές".

-Περιμένετε τις εξελίξεις και στον διοικητικό τομέα για τις μεταγραφές;


" Θα περιμένουμε αλλά δε θέλω να συζητήσω κάτι σε αυτό αν πρώτα δεν είμαι σίγουρος. Περιμένουμε να δούμε πότε θα είναι σίγουρος και ο πρόεδρος αλλά και οι άλλοι".

-Προτιμάτε δηλαδή να καθυστερήσει λίγο ο προγραμματισμός σας…

" Όχι βέβαια, εγώ δεν προτιμώ να καθυστερήσει. Αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αυτή είναι η θέση μου και δεν έχω άλλη επιλογή. Τι να κάνω; Να πάρω τα κεφάλια ορισμένων και να πω θέλω αυτόν κι αυτόν να μου τους φέρετε αμέσως;".

Το σύστημα και η αμυντική συμπεριφορά

-Το 4-2-3-1 σας δίνει τη δυνατότητα να το αλλάζετε και μέσα στο παιχνίδι;


" Αυτό εξαρτάται από τι μπορούν να κάνουν οι άλλοι δύο. Ποιος θα είναι δεύτερος, ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα μαρκάρει, ποιος θα είναι στη μεσαία γραμμή. Όλα είναι μέσα. Ξέρουν τι δουλειά πρέπει να κάνουν. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε και που τους χρειαζόμαστε, όπως είναι ο Μαντούκα. Ακόμα και ο Χετεμάι, ανάλογα με ποιον παίζεις. Και ο Μπερνς κοντά είναι. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να βάλεις και τον Ντιουφ".

-Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε εντοπίσει μέσα στην ομάδα, συνεχίζει να είναι η αγωνιστική απειθαρχία;


" Προσπαθούμε… Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

-Μιλήσατε για την επίθεση. Για την άμυνα, από τα στόπερ είσαστε ευχαριστημένος;


" Όχι, κάναμε λάθη πολλά και μάλιστα από αυτά που δεν κάναμε πέρυσι. Καταλαβαίνω ότι είναι προετοιμασία, είναι και οι παίκτες λίγο κουρασμένοι και το μυαλό δε δουλεύει τόσο καλά. Χθες στο φιλικό, ήταν κάπως καλύτερα αλλά και ο αντίπαλος δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Πιστεύω ότι δε θα έχουμε πρόβλημα".

-Βλέπουμε ότι υπάρχει μια δυσκολία να φτάσει η ομάδα από τους αμυντικούς στο κέντρο. Κάνατε και μια άσκηση και τη διακόψατε επειδή είχαν αλλάξει επτά μπαλιές στην άμυνα, οι Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και Γεωργέας…


" Αυτοί νομίζουν ότι πρέπει να αλλάξουν την μπάλα στην άμυνα, δεκαπέντε φορές! Εγώ θέλω να αλλάξουν σωστά την μπάλα αλλά όχι πάνω από τρεις-τέσσερις φορές. Η μπάλα θα πρέπει να φύγει γρήγορα γιατί υπάρχει και αντίπαλος που πιέζει. Δε γίνεται να είσαι μια ώρα στην άμυνα. Πρέπει να σε βοηθάει και ο χαφ και να σε πλησιάζει για να πάρει την μπάλα".

-Με τα χαρακτηριστικά που έχουν ο Κυργιάκος και ο Μαϊστόροβιτς, πιστεύετε ότι μπορεί να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα;


" Δε ζητάω εγώ από αυτούς τους δύο να ανεβαίνουν και πολύ ψηλά. Ότι πρέπει όταν έχουν την μπάλα, να ανεβαίνει ένας, πρέπει. Το πιο απλό είναι να δίνουν την μπάλα, την ώρα που πρέπει, εκεί που πρέπει. Θέλω κίνηση, θέλω να γίνονται τα τρίγωνα όπως πρέπει. Μην κάνω μεγαλύτερη ανάλυση. Και τα πλάγια μπακ, στο δεύτερο φιλικό, πήγαιναν 30-40 μέτρα και σταματούσαν. Δεν έχουμε γενικά αυτή την κίνηση που πρέπει να έχουμε. Πιστεύω ότι θα την αποκτήσουμε στην Αθήνα αφού ξεκουραστούν πρώτα λίγο οι παίκτες".

-Επειδή ξέρουμε ότι θέλετε να παίζετε από τα άκρα, είπατε βέβαια ότι χρειάζεστε ένα έμπειρο δεξί μπακ, από αριστερά, ποιος σας δίνει περισσότερες λύσεις; Ο Καράμπελας ή ο Χουανφράν; Έχετε ένα δίλημμα για αυτή τη θέση;


" Ο Χουανφράν είναι πολύ έμπειρος παίκτης. Με τον Χουανφράν, είχα ένα πρόβλημα, τσαντίστηκα πάρα πολύ μαζί του. Αυτά που έκανε ήταν απαράδεκτα αλλά ας μην τα θυμάμαι. Είναι όμως ένας παίκτης που μας βοήθησε πέρυσι και πήγε καλά μέχρι να τραυματιστεί. Και τώρα πάλι μπορεί να μας βοηθήσει πολύ. Ο Καράμπελας είναι ένα παιδί που έχει προσόντα, έχει κι ένα κακό ότι θέλει να τα κάνει όλα γρήγορα. Θέλει να πετύχει αμέσως πάρα πολύ και νευριάζει μέσα στο παιχνίδι. Θέλει χρόνο κι αυτός όπως και ο Ίλιε (Ιορντάκε)".

-Όταν λέτε ότι θέλετε μεσοεπιθετικό, εννοείτε επιθετικό χαφ. Θέλετε δηλαδή κάποια χαρακτηριστικά που δε σας τα καλύπτουν, ο Καφές ή ο Μαντούκα;


" Βέβαια θέλω άλλα χαρακτηριστικά. Δε χρειάζεται να συζητάμε για αυτά και να κάνουμε κακό στην ομάδα".

-Θέλετε και εκτέλεση φάουλ από τον μεσοεπιθετικό;


" Έχουμε 2-3 παίκτες για φάουλ. Ξέρει ποιος θα πάρει την μπάλα πρώτος για να σουτάρει. Έχουμε καλούς, τον Μαντούκα, τον Σκόκο, τον Καφέ. Και ο Καράμπελας έχει καλό πόδι".

-Και ο Λεονάρντο έχει καλά στημένα…


" Εντάξει, κι εγώ είχα! (γέλια)".

-Την παίρνατε κι εσείς την μπάλα και δεν τη δίνατε;


" Όταν εγώ δεν την έδινα, έβαζα γκολ!".

-Με τον Λεονάρντο, το βλέπετε κάπως πιο αισιόδοξα για τώρα γιατί την περασμένη εβδομάδα, μας λέγατε για του χρόνου…


" Δεν ξέρω τι θα γίνει. Κάτι κάνουμε αλλά δεν ξέρω ακόμα".

Έλλειψη ψηλού φορ

-Τι στοιχεία πιστεύετε ότι λείπουν από τους επιθετικούς της ΑΕΚ ώστε να θέλετε έναν ακόμα;


" Τι λείπει από τους επιθετικούς; Ποιος επιθετικούς έχουμε δηλαδή; Τον Μπλάνκο".

Υπάρχουν και οι Σκόκο, Τζεμπούρ και Παυλής…


" Άρα δηλαδή έχουμε τέσσερα φορ;"

-Θέλετε να πείτε ότι ζητάτε και κάποια άλλα στοιχεία;


" Είναι καλοί παίκτες, όλοι όσοι είπατε. Έχουν στοιχεία, μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά πάντα υπάρχουν καλύτεροι. Σας ξαναλέω ότι μας χρειάζεται ένας ψηλός σέντερ-φορ. Δεν έχουμε και είναι απαραίτητο να έχει μια ομάδα έναν ψηλό φορ. Ότι είναι καλοί οι δικοί μας, είναι καλοί. Τι να πω δηλαδή για τον Μπλάνκο που βγαίνει δύο χρόνια στην ΑΕΚ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ότι δεν είναι καλός; Και ο Καφές αξίζει πάρα πολλά και βοηθάει. Δεν μπορώ να συμφωνήσω όμως ότι οι άλλοι δύο δεν μπορούν να είναι καλύτεροι. Πρέπει να είναι καλύτεροι και πιο σωστοί μέσα στο παιχνίδι".

-Οι άλλοι δύο, δηλαδή ο Σκόκο και ο Τζιμπούρ…

" Οι άλλοι δύο, ναι. Πρέπει να έχουν με τον Μπλάνκο καλύτερη συνεργασία. Σε κάποια παιχνίδια, πέρυσι, την είχαμε. Πιστεύω ότι ακόμα και τότε όμως, μπορούσαν καλύτερα".

- Πως μπορείτε να τους βολέψετε και τους τρεις μέσα στην ενδεκάδα;


" Πώς να τους βολέψω και τους τρεις; Δεν είναι απαραίτητο να παίζουν και οι τρεις. Και είναι δύσκολο να παίζουν αν δεν μπορούν να κάνουν αυτά που θέλω εγώ και που χρειάζεται να έχει η ομάδα. Αν δεν τα κάνουν, δεν μπορούν να παίζουν".

-Είναι αυτό που λέγατε και μετά από το φιλικό με την Ανκαραγκουτσού ότι δε γίνεται να θέλουν όλοι να παίζουν σέντερ-φορ;


" Βέβαια. Μέχρι δύο μπορούν να παίζουν φορ. Τρίτος δε γίνεται. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Πρώτη απ’ όλους. Δε γίνεται να παίζουν για τον εαυτό τους και εις βάρος της ομάδας, για να πάρουν μια θέση στην ενδεκάδα. Έτσι βλέπω εγώ. Αν βλέπει διαφορετικά, κάποιος άλλος…".

-Από αυτά τα τρία φιλικά που παίξατε εδώ, ποιο σύστημα φάνηκε να τους ταιριάζει καλύτερα και να το αφομοιώνουν καλύτερα οι παίκτες σας;


" Θα δούμε. Θα περιμένουμε ακόμα λίγο. Θα προσπαθήσουμε και με έναν και με δύο και με τρεις. Ανάλογα εκείνη τη στιγμή πως πρέπει να παίξεις μέσα στο παιχνίδι".

Προβληματικός Τζεμπούρ

-Το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου ποδοσφαιριστή από τους πρωτοκλασάτους, υπάρχει;

" Μεγάλα ονόματα, εννοείτε; Ανάλογα, θα δούμε. Πείτε ελεύθερα, ποιον εννοείτε;".

-Τον Τζιμπούρ…


" Ο Τζιμπούρ είναι θέμα του προέδρου, που θα τον πουλήσει και πότε και πόσα λεφτά θα πάρει".

-Για σας δηλαδή δεν είναι πρόβλημα, ώστε να θέσετε βέτο για να μη φύγει;


" Σας ξαναλέω. Το θέμα του Τζιμπούρ, το χειρίζεται ο πρόεδρος. Ο Τζιμπούρ είναι καλός παίκτης, πολύ καλός, το λέω ειλικρινά, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολος στη συνεργασία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του, προσωπικά, ούτε είχα ποτέ με κανέναν. Και πάντα κοιτούσα την ομάδα, και πάντα κοιτάω την ομάδα. Πάνω απ’ όλους μας είναι η ομάδα. Για τον Χουανφράν είχα αποφασίσει να φύγει από την ομάδα. Άλλαξα γνώμη. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Ζήτησε και συγγνώμη από όλους. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί που παίζουν, σε ποια ομάδα βρίσκονται. Αυτά που έκαναν, δεν μπορούν να τα κάνουν άλλο. Δε γίνεται. Ούτε μέσα στο παιχνίδι, ούτε έξω".

-Με τον Τζιμπούρ έχει γίνει κάτι συγκεκριμένο που σας έχει ενοχλήσει;


" Τι συγκεκριμένο; Ο Τζιμπούρ είναι πάρα πολύ καλός παίκτης αλλά είναι και πολύ δύσκολο να συνεργαστείς μαζί του σωστά ως άνθρωπος".

-Δηλαδή αν φύγει, θα πείτε κρίμα που έχασα έναν καλό παίκτη αλλά δε γινόταν να κάνω κάτι διαφορετικό;


" Αν ο πρόεδρος και οι άλλοι, θέλουν να μείνει, ας μείνει. Αλλά θα πρέπει να είναι όπως και οι υπόλοιποι. Δεν μπορεί ένας παίκτης να κάνει ότι θέλει εις βάρος των υπόλοιπων τριάντα παικτών. Κι όταν λέω ότι θέλει, εννοώ ότι θέλει πραγματικά. Δεν μπορεί να έχει τέτοια συμπεριφορά. Είναι κρίμα γι’ αυτόν αλλά είναι κρίμα και για την ομάδα. Δε γίνεται. Είναι τέτοιος τύπος, δεν μπορεί αλλιώς. Εγώ όμως πρέπει να κοιτάω την ομάδα. Είναι εύκολο για μένα να τον αφήσω να κάνει ότι θέλει. Να κάνει πλάκα, να παίζει, να προπονείται όποτε θέλει, να κάνει τον τραυματία. Μετά βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά, κι άλλος, κι άλλος, κι άλλος".

Το θέμα του δεξιού μπακ


-Για να επιστρέψουμε λίγο στο θέμα του δεξιού μπακ όπου όπως είπατε υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, μετά το… ναυάγιο της υπόθεσης Σεϊταρίδη, έχετε κάποιον συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας;


" Έχουμε στόχους που σκεφτόμαστε για κάθε θέση".

-Από το εξωτερικό;

" Ναι αφού δεν έχουμε άλλους στην Ελλάδα".

-Εσείς μέχρι πότε βάζετε ένα χρονικό όριο για να γίνουν οι μεταγραφές;


" Πρέπει να αρχίσουν μέσα στην άλλη βδομάδα. Τότε περιμένω να αρχίσουν".

-Είχατε πει πριν από την προετοιμασία, ότι η ΑΕΚ έχει στόχο το πρωτάθλημα γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Και δείχνατε ότι το πιστεύατε. Μετά την προετοιμασία, έχετε πειστεί ότι αυτή η ομάδα, με την ενίσχυση που θα έχει, ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;


" Δεν αλλάζω γνώμη. Ούτε άλλαξα, ακόμα κι αν κάτι με ενοχλούσε. Έχω πει και θα το λέω πάντα ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα που θα πρέπει να στοχεύει πάντα στο πρωτάθλημα. Τώρα, αν θα τα καταφέρουμε, αυτό είναι άλλο".

Σχέση με την διοίκηση και επενδυτές

-Με τη συνεργασία που έχετε με τη διοίκηση φέτος, σε σχέση με πέρυσι που ήρθατε στην ομάδα και τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, είστε πιο αισιόδοξος; Είστε ικανοποιημένος με την επικοινωνία που έχετε με τη διοίκηση;

" Πέρυσι, δεν είχαμε καθόλου, οπότε ποια σύγκριση! Τώρα, είναι καλύτερα. Πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για τη λειτουργία της ομάδας. Να υπάρχουν άνθρωποι, υπεύθυνοι, σωστοί και καλοί. Θα δούμε".

-Είχατε πει ότι με την επιστροφή στην Αθήνα, θα είστε πιο έτοιμος για να επιλέξετε αρχισκάουτερ και τεχνικό διευθυντή.


" Αυτό κάνω ήδη. Μιλάω, συζητάω. Όταν γυρίσουμε, θα πρέπει να το κάνουμε κι αυτό".

- Συζητάτε με τα πρόσωπα που είχατε πει ότι ήταν παλιά στην ΑΕΚ και ξέρουν την ομάδα;


" Κοίταξε, το βασικό είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος που να γνωρίζει αυτή τη δουλειά και να μπορεί να σε βοηθήσει. Να είναι και σωστός. Δε θα έλεγα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ΑΕΚτσής και να μην έχει τις γνώσεις. Έχουμε και πολλούς ΑΕΚτσήδες που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν όμως και άλλοι".

-Εσείς μιλάτε με τους ΑΕΚτσήδες ή με τους άλλους;


" Μπορεί να είναι και ΑΕΚτσήδες που δεν έχουν παίξει μπάλα. Έχουμε όμως και αυτούς που έχουν παίξει μπάλα και μπορούν να βοηθήσουν".

-Θα υπάρχει δηλαδή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάποιος άνθρωπος που θα είναι δίπλα σας;



" Όχι ακόμα, δεν έχω αποφασίσει οριστικά. Σκέφτομαι δύο ανθρώπους".

-Για το ενδεχόμενο της εισόδου των νέων επενδυτών, σας είπε κάτι ο κύριος Θανόπουλος, κάποιες λεπτομέρειες;


" Ποιες λεπτομέρειες; Αν μπορούν να βοηθήσουν; Δε σας είπε ο πρόεδρος;".

- Μας είπε ότι πρόκειται για κάτι μεγάλο.

" Ε, τότε, τι περιμένετε παραπάνω να σας πω εγώ; Ότι σας είπε ο πρόεδρος. Δε θέλω να πω κάτι άλλο. Περιμένω και πιστεύω. Δεν ξέρω, εσείς πιστεύετε;".

-Δεν ξέρουμε…


" Εγώ πιστεύω. Δε βλέπω διαφορετικά εγώ από ότι ο πρόεδρος. Τα ίδια βλέπουμε, τα ίδια λέμε και τα ίδια σκεφτόμαστε. Απλά ο πρόεδρος είναι πρόεδρος και έχει τον πρώτο λόγο. Κι εγώ περιμένω από αυτόν. Όπως για άλλα πράγματα, αυτός περιμένει από μένα. Έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία γίνεται και μπορούμε. Αλλά είμαστε και οι δύο σε θέση να περιμένουμε κάποιον τρίτο".

Μάχη των γκολκίπερ

-Σε σχέση με πέρυσι, φέτος η ΑΕΚ δεν έχει κάποιον έμπειρο δεύτερο τερματοφύλακα. Έχετε αποφασίσει ποιος είναι πιο κοντά στο να πάρει τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα;


" Θα δούμε, ποιος θα κερδίσει τη θέση αυτή".

-Αισθάνεστε ασφάλεια αν χτύπα ξύλο, γίνει κάτι με τον Σάχα και δεν μπορεί να παίξει;


" Τον Λούκατς τον πήραμε περισσότερο για το μέλλον. Πιστεύω ότι θα ανέβει. Ότι έχει τώρα πρόβλημα, είναι αλήθεια. Όπως κι άλλοι. Για τον Γιάννη, υπάρχουν δύο ομάδες που θέλουν να τον πάρουν δανεικό. Συζήτησα μαζί του χθες (προχθές) και τον ρώτησα τι θέλει να κάνει, μου απάντησε ότι θα μου πει σε δύο μέρες. Με ρώτησε αν θα παίζει, αν θα είναι δεύτερος. Δε γίνεται όμως να ζητήσεις από μένα να σου πω. Ποτέ δεν μπορώ να το πω αυτό. Υπάρχει κι άλλος τρίτος που προσπαθεί και αυτός. Εγώ δε θέλω να φύγει, εγώ του είπα να μείνει. Αυτή η συζήτηση άρχισε από πέρυσι".

-Κάθε μέρα βλέπουμε τον Γιαχάγια να καθιερώνεται. Έχετε αποφασίσει αν θα τον κρατήσετε;


" Του έδωσα ευκαιρίες για να είμαι σίγουρος. Θα δούμε, εξαρτάται και από το αν θα πάρουμε ξένους. Υπάρχουν και ο Ντιουφ και ο Μπερνς. Θα δούμε ποιος θα φύγει, αν θα φύγει, δανεικός".

-Πάντως είναι καλός παίκτης ο Γιαχάγια…


" Καλός είναι. Δεν υπάρχει άσχημος".

-Είναι ευχάριστη έκπληξη και για σας;

" Είναι ένας παίκτης που τον ήξερα από πριν, είχα μιλήσει και με άλλους προπονητές. Μπορεί να βοηθήσει. Αλλά εγώ πρέπει να διαλέξω από τρεις – τέσσερις παίκτες, ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα βγουν έξω".
































































































































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ