ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο 7χρονος Κάι... Μέσι!

Ο 7χρονος Κάι... Μέσι!

Ο 7χρονος Κάι Φίφιλντ πήγε διακοπές στη Βαρκελώνη με τον πατέρα του και κατέληξε να δοκιμαστεί στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα. Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του παιδιού που έχει υπολογίσει να πάρει τη θέση του Μέσι στους Καταλανούς όταν αυτός αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ντιλέινι Φίφιλντ πήρε τον λιλιπούτειο Κάι στο "Καμπ Νόου" για να ξεναγηθούν σε ένα από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς ναούς της Ευρώπης, με τον 7χρονο να μην καταφέρνει να αντιστέκεται στον πειρασμό και να πατάει ποδοσφαιρικό χορτάρι.

Όχι όμως για να πάρει κάποιο... σουβενίρ αλλά για να παίξει μπάλα, με τον Κάι να βλέπει εκείνη την ώρα να διεξάγεται αγώνας 5Χ5 μεταξύ παιδιών λίγο μεγαλύτερων σε ηλικία από εκείνον, και να τους ζητάει να μπει στην "παρέα".

Έτσι και έγινε, με την μεγάλη έκπληξη να έρχεται όμως αμέσως μετά... Όταν ανακάλυψε αρχικά ότι οι περιστασιακοί συμπαίκτες του ήταν σχολιαρόπαιδα από την Ισπανία που αγωνίζοταν υπό το βλέμμα των σκάουτς της Μπαρτσελόνα και όταν του ζητήθηκε αργότερα από τους προπονητές της Καντέρα (η περίφημη ποδοσφαιρική ακαδημία των "μπλαουγκράνα") να παραμείνει στην πόλη για να περάσει από δοκιμή την ακριβώς επόμενη ημέρα.

Περιττό να λεχθεί ότι ο πατέρας του άλλαξε αμέσως τις ημερομηνία επιστροφής στην πατρίδα, για να μπορέσει ο γιος του να πάρει μέρος σε μία δοκιμή που ίσως του αλλάξει για πάντα τη ζωή, ενώ τώρα που ο Κάι έχει επιστρέψει στο Νορθάμπτον της Αγγλίας, περιμένει ανυπόμονος την απάντηση της Μπαρτσελόνα.

Ο 7χρονος Κάι... Μέσι!

"Δεν ξέραμε ποια ήταν εκείνα τα μικρά παιδιά αλλά ο Κάι κατάφερε να μπει στην ομάδα και να παίξει πραγματικά καλά", τόνισε στα αγγλικά ΜΜΕ ο 38χρονος πατέρας (πέντε παιδιών συνολικά), και συνέχισε:

"Ήταν ένας μικρόσωμος ξανθός που έκανε ντρίμπλες σε πάρα πολλούς Ισπανούς παίκτες που ήταν τρία χρόνια μεγαλύτεροι από εκείνον.

Όταν τέλειωσε το ματς, ρώτησα τα παιδιά για ποιον έπαιζαν και όταν μου είπαν "για τη Μπαρτσελόνα" έμεινα κυριολεκτικά σοκαρισμένος.

Σοκαρίστηκα όμως ακόμα περισσότερο, όταν ακριβώς τη στιγμή που φεύγαμε από το γήπεδο, ένας προπονητής μας πλησίασε για να μας πει αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε την επόμενη ημέρα, με δεδομένο ότι ήταν προγραμματισμένη η τελευταία δοκιμή της σεζόν και ήθελαν να ξαναδούν τον Κάι.

Του απάντησα ότι θα αναχωρούσαμε ακριβώς την επόμενη ημέρα για την Αγγλία, αλλά κατάφεραν να με μεταπείσουν και έτσι στο τέλος μείναμε. Ακύρωσα το εισιτήριο της επιστροφής και τον πήγα να δοκιμαστεί".

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ντιλέινι Φίφιλντ, ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του προπονητή ποδοσφαίρου, ο γιος του, Κάι, πήρε κανονικά μέρος στη δοκιμή που έγινε στο προπονητικό κέντρο της πρώτης ομάδας, με έναν Ισπανό προπονητή να χαρακτηρίζει την εμφάνισή του αριστερού εξτρέμ ως "πολύ, πολύ καλή".

Ο 7χρονος Κάι... Μέσι!
© KIRSTY EDMONDS / NEWSTEAM.CO.UK

"Ο Κάι είναι μεγάλος οπαδός της Μπαρτσελόνα και του Λιονέλ Μέσι, έχει μάλιστα πει ότι κάποια ημέρα θα παίξει για αυτούς. Έχει υπολογίζει ότι την εποχή που ο Μέσι θα αποσύρεται εκείνος θα είναι αρκετά μεγάλος για να πάρει τη θέση του.

Ξέρω ότι ο οποισδήποτε πατέρας θα έλεγε τα ίδια αλλά ο Κάι είναι φανταστικός παίκτης. Είναι μικρόσωμος αλλά ταχύτατος, έχει καλή πάσα και δεν είναι εγωιστής εντός γηπέδου.

Σε περίπτωση που τον διαλέξουν το επόμενο πρωινό θα ετοιμάσω τις βαλίτσες, επειδή ευκαιρίες σαν αυτή παρουσιάζονται μόνο μία φορά στη ζωή".

Για την ιστορία να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Κάι Φίφιλντ επιλεχτεί από τη Μπαρτσελόνα, η ομάδα που θα στενοχωρηθεί περισσότερο για τη φυγή του από το Νησί θα είναι η Λέστερ...

Βλέπετε, ο μικρόσωμος άσος αγωνίζεται τώρα στη Northants Junior Foxes, αθλητικό ίδρυμα το οποίο τροφοδοτεί με παίκτες τις "αλεπούδες"!

Ο 7χρονος από το Νορθάμπτον εν δράσει:

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ