ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο αγαπημένος "Ενάκα" του Πεσέιρο

Ο αγαπημένος "Ενάκα" του Πεσέιρο
enakarhiremesa

Δημοσιογράφοι από τις χώρες που αγωνίστηκε πρόσφατα αναλύουν στο SPORT 24 τον ''Big Joe''

Επέμεινε να απορριφθεί η πρόταση των 6 εκατομμυρίων ευρώ της Ντινάμο Μόσχας προκειμένου να έχει στην διάθεση του ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες, που χρησίμευε σε αρκετές θέσεις. Τελικά…παραδόθηκε και “για το καλό της ομάδας” συμφώνησε να αποχωριστεί έναν από τους αγαπημένους του παίκτες.
Η εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του αποδεικνύεται με την απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, τώρα που η καριέρα του μοιάζει να παραμένει στάσιμη! Το SPORT24 αναμοχλεύει τις πορτογαλικές και τις ρωσικές μνήμες δύο δημοσιογράφων για το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Οι μεγάλες προσδοκίες και η έμπνευση του Πεσέιρο

Ο Φρανσίσκο Φρεντερίκο, όταν άκουσε το όνομα του “Ενάκα”, όπως ονομαζόταν στην Πορτογαλία θυμήθηκε την αντίδραση του Πεσέιρο. “ Ήταν πολύ εξελίξιμος αμυντικός και ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ήθελε να παραμείνει στην ομάδα. Τα χρήματα ήταν όμως πάρα πολλά και παρά την αρχική του άρνηση, οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν”.

Ο Φρεντερίκο θυμάται ότι ο Τζόσεφ Ενακαρχίρε ότι απασχολούσε μόνο με τις επιδόσεις του εντός αγωνιστικών χώρων. “ Πολύ ήρεμο παιδί. Ζούσε μόνο για να παίζει ποδόσφαιρο και ίσως για αυτό ήταν από τους αγαπημένους παίκτες του Πεσέιρο. Ήταν πολύ καλός κεντρικός αμυντικός. Δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Μπορούσε και απομάκρυνε κάθε κίνδυνο. "

" Τότε όλοι πίστευαν ότι σύντομα θα αγωνιζόταν σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο. Ήλθε όμως η πρόταση της Ντινάμο και από εκεί και πέρα χάσαμε τα ίχνη του. Αυτές οι κινήσεις που γίνονται αποκλειστικά λόγω των χρημάτων έχουν καταστρέψει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Έτσι συνέβη και με τον Μανίς” λέει ο Φρεντερίκο, ο οποίος θεωρεί πισωγύρισμα στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του Ενακαρχίρε την μετακίνηση του στο ελληνικό πρωτάθλημα. “ Δεν μπορώ να πω αν θα αγωνιστεί καλά στον Παναθηναϊκό. Έχω δύο χρόνια να τον δω. Ίσως ο Πεσέιρο τον εμπνεύσει και πάλι και γίνει ο υψηλής ικανότητας κεντρικός αμυντικός που θυμάμαι

Το κακό τάιμινγκ και οι μη αγωνιστικοί λόγοι της φυγής

Η μετεγγραφή του στην Ντινάμο Μόσχας έγινε έπειτα από αφόρητη πίεση των Ρώσων. Ο δημοσιογράφος Πάβελ Αστάφιεφ μιλά με τα καλύτερα για έναν κεντρικό αμυντικό που άρχισε να χάνει την λάμψη του στην Μόσχα. “ Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης. Οι οπαδοί πίστευαν ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση για την ομάδα ενώ και η διοίκηση τον ήθελε πολύ. Η ατυχία για τον Ενακαρχίρε ήταν ότι βρέθηκε στην Ντινάμο στη χειρότερη της περίοδο. Η ομάδα βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Έχαναν πολλά παιχνίδια και η γενική μετριότητα επηρέασε και τον ίδιο”.

Ο Αστάφιεφ ακτινογραφεί τον Νιγηριανό αμυντικό και στέκεται και αυτός στην ικανότητα τους στο ψηλό παιχνίδι. “ Ήταν πολύ καλός στον αέρα. Όχι τόσο καλός με την μπάλα στα πόδια αλλά δεν μπορείς να τον κρίνεις σε μια χρονιά που όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για την Ντινάμο. Πάντως ο λόγος που έφυγε από την Ντινάμο δεν ήταν αγωνιστικός."

" Κάποια στιγμή η ομάδα δεν μπορούσε να συντηρήσει τα μεγάλα συμβόλαια που είχε και ήθελε να απομακρύνεις αρκετούς παίκτες.Την ίδια στιγμή η Ντινάμο είχε πολλούς ξένους παίκτες και οι οπαδοί μην έχοντας ποιον να κατηγορήσουν για την κακή πορεία τα έβαλαν με αυτούς. Θα ήταν δύσκολο να μείνει ο Ενακαρχίρε στην ομάδα. Τότε υπήρχαν φήμες ότι θα επέστρεφε στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και αιφνιδιαστικά την τελευταία ημέρα εμφανίστηκε η Μπορντό. Είχαν προκαθορίσει και ρήτρα για το ενδεχόμενο απόκτηση του από τους Γάλλους αλλά από ότι έμαθα δεν ενθουσίασε και για αυτό η Μπορντό προτίμησε να στραφεί σε άλλες λύσεις ”.



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ