ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο αγώνας που κλείνει έναν επιτυχημένο κύκλο!

Ο αγώνας που κλείνει έναν επιτυχημένο κύκλο!
Τζόρτζεβιτς INTIME SPORTS

Ο τελικός με την ΑΕΚ ολοκληρώνει έναν απόλυτα επιτυχημένο κύκλο. Με 4-4-1-1 ο πρωταθλητής (vid)

Το τέταρτο νταμπλ των τελευταίων πέντε ετών "περνάει" από το ΟΑΚΑ για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό. Ένας απόλυτα επιτυχημένος κύκλος ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου (2/5) για την πειραϊκή ομάδα, καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές, με σημαντική προσφορά στο σύλλογο, θα φορέσουν για τελευταία φορά τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
Ο εμβληματικός αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποσύρεται από την αγωνιστική δράση ύστερα από 13 χρόνια παραμονής στον Ολυμπιακό, ο Παρασκευάς Άντζας δείχνει αμετακίνητος στην απόφασή του να αποχωρήσει, ο Χρήστος Πατσατζόγλου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κύπρο, ενώ "φευγάτοι" είναι και οι Μίχαλ Ζεβλάκοβ, Κώστας Μενδρινός.

Το τρόπαιο φέρνει παραμονή

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, το δήλωσε για πρώτη ευθέως στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον τελικό, όμως από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΚ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου, θα "εδραιώσει" τον Ισπανό τεχνικό στη θέση του. Σε περίπτωση απώλειας του τίτλου, το κλίμα θα βαρύνει για τον Βαλβέρδε και οι πιθανότητες για την υπογραφή ενός νέου (μονοετούς) συμβολαίου θα μειωθούν αισθητά.

Δυνατά από την αρχή

Στις προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράμμισε στους παίκτες του πως πρέπει να έχουν καλή εκκίνηση στην αναμέτρηση προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην αιφνιδιαστεί και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος από τα πρώτα λεπτά. Όπως, δηλαδή, στον αγώνα του πρωταθλήματος, την 1η Φλεβάρη, όταν ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν απολαυστικός, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Προσοχή στις στημένες φάσεις

Ο Ισπανός προπονητής γνωρίζει πως η ομάδα του είναι ποιοτικότερη και καλύτερη από την ΑΕΚ, διαθέτει σαφώς παίκτες μεγαλύτερης αγωνιστικής αξίας και το μόνο που τον προβληματίζει είναι η αντίδραση των ποδοσφαιριστών του στις στημένες φάσεις. Η Ένωση είναι επικίνδυνη στο συγκεκριμένο τομέα λόγω της σωματοδομής των περισσότερων παικτών της και στις τελευταίες προπονήσεις ο 45άχρονος τεχνικός επέστησε την προσοχή στους παίκτες του, ώστε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και να παίρνουν τις κατάλληλες θέσεις.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συνάντησης θα παίξουν οι προσωπικές μονομαχίες. Ο Βαλβέρδε θέλει οι ερυθρόλευκοι να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και με το παιχνίδι και την απόδοσή τους να μην επιτρέψουν στους κιτρινόμαυρους να ελπίζουν πως μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η εντεκάδα

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τη σύνηθες διάταξη 4-4-1-1. Τρεις θέσεις διεκδικούνται, αλλά όλα δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θα στηριχθούν στον κορμό, που τράβηξε το κουπί στη μεγαλύτερη διάρκεια της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Οι οκτώ σίγουροι της εντεκάδας του τελικού είναι οι εξής: Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί την εστία της πειραϊκής ομάδας. Ο Βασίλης Τοροσίδης θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παρασκευάς Άντζας στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Ο Ντουντού Σεαρένσε θα πάρει τη θέση του στον άξονα και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Φερνάντο Μπελούτσι θα αγωνιστεί σε ρόλο κρυφού κυνηγού, με τον Ντιόγκο Λουΐς Σάντο να είναι ο μοναδικός προωθημένος του πρωταθλητή Ελλάδας.

Όσο για τις τρεις θέσεις που παραμένουν ανοικτές; Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ένας εκ των Τάσου Πάντου και Ντιντιέ Ντομί, με τον πρώτο επικρατέστερο. Παρτενέρ του Ντουντού στην "καρδιά" του κέντρου θα είναι ο Χρήστος Πατσατζόγλου ή ο Γιάννης Παπαδόπουλος, με τον "Πάτσα" να έχει το προβάδισμα. Τέλος, στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής ο Σεμπαστιάν Λέτο είναι επικρατέστερος, αλλά ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς καραδοκεί προκειμένου να αρχίσει στο βασικό σχήμα, στην τελευταία του παράσταση με τον Ολυμπιακό.

Η αποστολή

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον τελικό, με την προπόνηση που διεξήχθη στις 19:00 στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακοίνωσε τα ονόματα των 19 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι οι:

Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάντος, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Λέτο, Ζεβλάκοβ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ντομί, Ντάρμπισιρ, Όσκαρ, Μπελούτσι, Λεονάρντο, Ντιόγκο, Α. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος και Άντζας.

Εκτός αποστολής είναι οι: Μενδρινός, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Κόβατς και Κ. Παπαδόπουλος.

Το τρέιλερ του SPORT 24 για τον τελικό του Κυπέλλου hellas online






































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ