ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αραούχο έφτασε στην Παραγουάη και υπογράφει για 3 μήνες στην ομάδα του Χιμένεθ: "Ήρθα επειδή με κάλεσε ο Μανόλο"

Ο Αραούχο έφτασε στην Παραγουάη και υπογράφει για 3 μήνες στην ομάδα του Χιμένεθ: "Ήρθα επειδή με κάλεσε ο Μανόλο"
TWITTER @PEDROTORRES

Ο Σέρχιο Αραούχο έφτασε στην Παραγουάη το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9) για να υπογράψει μέχρι τον Δεκέμβριο στη Σέρο Πορτένιο. Οι δηλώσεις του πρώην αρχηγού της ΑΕΚ και μεταγραφικού στόχου του Άρη για τον Μανόλο Χιμένεθ και το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Ο Σέρχιο Αραούχο απάντησε θετικά στο κάλεσμα του Μανόλο Χιμένεθ και συμφώνησε με την Σέρο Πορτένιο μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν και θα ολοκληρωθεί η σεζόν στη Λατινική Αμερική.

Ο Αργεντινός επιθετικός προσγειώθηκε στην Παραγουάη το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9), με τον πρώην αρχηγό της ΑΕΚ να εξηγεί ότι ο λόγος που πήρε την απόφαση να φορέσει τα μπλαουγκράνα αποτέλεσε ο Ισπανός προπονητής, με τον οποίο κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα με την Ένωση.

"Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήρθα γιατί με κάλεσε ο Μανόλο, έγινα πρωταθλητής μαζί του. Είμαι έτοιμος να παίξω και λέω στον κόσμο ότι παρόλο που υπογράφω για 3 μήνες έρχομαι με την επιθυμία να τα σπάσω όλα. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα ακόμα και σήμερα", δήλωσε ο Τσίνο από το αεροδρόμιο, αναφορικά και με το παιχνίδι της νέας του ομάδας απέναντι στη Λιμπερτάδ τα ξημερώματα Κυριακής (15/9, 01:30).

Η Σέρο Πορτένιο εντάσσει στο ρόστερ της τον Αραούχο, εκμεταλλευόμενη το άρθρο 21.4 της ομοσπονδίας. Αυτό αναφέρει ότι εάν ένας παίκτης τραυματιστεί ενώ υπηρετεί την Εθνική ομάδα, μπορεί να αντικατασταθεί από άλλον παίκτη, παρά το ότι έχει κλείσει η μεταγραφική περίοδος.

Οι μπλουγκράνα έχασαν τον Τομπίας Πορτίγιο με τραυματισμό στις υποχρεώσεις του με την Παραγουάη και η αρμόδια επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον Αργεντινό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος φορ αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του Άρη, με τις δύο πλευρές να διατηρούν επαφές μετά από την εκπνοή του συμβολαίου του με την ΑΕΚ. Η Ένωση και ο "Τσίνο" δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους το καλοκαίρι, με τον Αραούχο - που αποτέλεσε εμβληματική μορφή για τους κιτρινόμαυρους - να αποχαιρετά τον Δικέφαλο με ένα συγκινητικά φορτισμένο μήνυμα.

Ο Αργεντινός οδήγησε την Ένωση σε δύο πρωταθλήματα (2017-18 και 2022-23) και ένα Κύπελλο (2022-23), ενώ στη σεζόν 2023-24 μέτρησε 36 συμμετοχές με 4 γκολ σε UEFA Champions League, UEFA Europa League, Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδος Betsson.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ