ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο... άτακτος κύριος Γκοβού

Ο... άτακτος κύριος Γκοβού
INTIME SPORTS

Με αφορμή το νέο πειθαρχικό παράπτωμα του Σίντνεϊ Γκοβού, το Sport24.gr θυμάται τα παραστρατήματα του Γάλλου άσου, από την εποχή που έπαιζε στην Λιόν. Από το 2008 και τον τρελαμένο μετρητή αλκοόλ, μέχρι το 2009 και τον χαρακτηρισμό "Σίντνεϊ Walker".

Για την ποιότητα του Γάλλου άσου δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς. Έντεκα χρόνια στην Λιόν ο Σίντνεϊ Γκοβού ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας, σε μια περίοδο που συνδυάστηκε με την παντοκρατορία των Λιονέ στο Σαμπιονά. Τα τελευταία τρία χρόνια ωστόσο ο 31χρονος άσος άρχισε να κάνει νερά...

Όλα ξεκίνησαν, όλα όσα αρχίσαμε να μαθαίνουμε δηλαδή, στις 14 Δεκεμβρίου του 2008. Ο Γκοβού είχε βγει να πιει ένα ποτάκι, όμως το ένα έφερε το άλλο και στο τέλος κατέληξε να συλληφθεί από την αστυνομία!

Συγκεκριμένα ο Γάλλος άσος είχε την ατυχία να πέσει σε έλεγχο για αλκοτέστ. Οι δυο αστυνομικοί που τον σταμάτησαν έπαθαν πλάκα, αφού στο αίμα του βρέθηκαν 2.6 γραμμάρια αλκοόλ, ένας αριθμός υπερβολικά μεγάλος ακόμα και για τα δυνατά... ποτήρια.

Ο... άτακτος κύριος Γκοβού
Γκοβού



Ο Γκοβού οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής όπως αποκάλυψαν ΜΜΕ στην Γαλλία, αφού το επιτρεπόμενο όριο είναι 0.5 γραμμάρια και αυτός ήταν βασικός ο λόγος όπου έμεινε για επτά ώρες μέσα. Η διοίκηση της Λιόν κατάφερε ωστόσο να "θάψει" το θέμα προσωρινά, χωρίς να μπορούν να φανταστούν τη συνέχεια.

Μάλιστα στον αρχηγό, τότε, της Λιόν οι φίλοι της ομάδας και διάφορα ΜΜΕ έδιναν περίεργα προσωνύμια, όπως "Ουίσκι - κόκα κόλα" και "Σίντνεϊ Walker". Ο ίδιος ωστόσο τα χαρακτήρισε αστεία και δεν ασχολήθηκε περισσότερο.

* Η φωτογραφία είναι από την γαλλική εφημερίδα "Le Progrès" που ανέδειξε το θέμα.

Σίντνεϊ... Walker

Πριν καλά καλά περάσει ένας χρόνος και με τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Γαλλίας να ασχολούνται συχνά με τον Γάλλο άσο του "τριφυλλιού, ήρθε ένα δεύτερο παράπτωμα που έμελλε να στοιχίσει ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Γκοβού.

Δυο ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με την ομάδα της Σεντ Ετιέν τον Νοέμβριο του 2009, βγήκε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία με τον Γκοβού... λιώμα να πέφτει κάτω από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό έκανε έξαλλο τον προπονητή της Λιόν Κλοντ Πιέλ που καθαίρεσαι τον Γάλλο άσο από αρχηγό της ομάδας!

Πολλοί στην Γαλλία αναφέρουν πως ο "άτακτος" χαρακτήρας του ήταν και ο λόγος για τον οποίο δε ανανέωσε στην Λιόν, με τον ίδιο να δηλώνει πως ήθελε κάτι νέο στην καριέρα του.









TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ