ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Ατρόμητος της σεζόν 2009/10

Ο Ατρόμητος της σεζόν 2009/10
Ατρόμητος (2009-10)

Η παραμονή στη Super League είναι ο στόχος του "νεοφώτιστου" πρωταθλητή της Β΄Εθνικής Ατρομήτου

Ο Γιώργος Δώνης είχε πολύ χρόνο για να προετοιμάσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα, προετοιμάζοντας το πλάνο για τη Super League.
Πρώτος στόχος της ομάδας δεν μπορεί να είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και στη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Ο βασικός κορμός παρέμεινε στο Περιστέρι, ενώ το ρόστερ ενισχύθηκε από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Σημαντικότερη μεταγραφή, αυτή του Μπλένχιο από την Τίγκρε, ενός αμυντικού που είχε σημαντική παρουσία στο πρωτάθλημα της Αργεντινής και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μία απροσπέλαστη άμυνα.

Όμως, την περασμένη χρονιά, εκτός από το καλό έμψυχο υλικό, σημαντικό ρόλο για την άνοδο έπαιξε και ο κόσμος που έδινε ώθηση στους ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας μία καυτή έδρα.

Από την άλλη,ο Ατρόμητος δεν θα πρέπει να παρασυρθεί και να μείνει σοβαρός μέχρι το τέλος για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του.

Ιστορία

Ο Ατρόμητος ιδρύθηκε το Μάιο του 1923 από μία παρέα μαθητών που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην πλατεία Βικτωρίας. Το 1928 είχε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής των συλλόγων της Αθήνας παίρνοντας μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τις πρώτες του στιγμές τις πέρασε στα γήπεδα του Πανελληνίου και του Παναθηναϊκού, αλλά το 1932 κατάφερε να αποκτήσει το δικό του "σπίτι" στο Περιστέρι, μετά τη συγχώνευση με το Νέο Αστέρα.

Πρώτη φορά αγωνίστηκε στην Α΄Εθνική την περίοδο 1972-73, αλλά η πορεία της αθηναϊκής ομάδας μέσα στο χρόνο δεν ήταν σταθερή, καθώς ανεβοκατέβαινε τις κατηγορίες από την Α' έως τη Δ' εθνική.

Μάλιστα, το 2005 βρισκόταν στο "χείλος του γκρεμού", όμως ήρθε η συγχώνευση με τη Χαλκηδόνα, με την ομάδα ιστορική ομάδα της Αθήνας να διατηρεί το όνομά της και την έδρα της.

Στην πρώτη κατηγορία έχει συνολικά 8 συμμετοχές (1972-73, 1974-77, 1980-81, 2005-08), ενώ καλύτερη στιγμή για την ομάδα, ήταν η κατάκτηση της 7ης θέσης την περίοδο 2005-06 και η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (δεν επετράπει η συμμετοχή του 6ου ΠΑΟΚ), όπου αγωνίστηκε με τη Σεβίλλη (εντός έδρας ήττα 2-1 και ήττα 4-0 στην Ισπανία).

Την περασμένη περίοδο (2008-09) κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής και μαζί την άνοδο στη Super League.

Οι αλλαγές στο ρόστερ

Ήρθαν: Μάρτσιν Μπαζίνσκι (Α, Βίσλα Κρακοβίας), Μαρσέλο Σαρμιέντο (Μ, Λάρισα), Ζντράφκο Πόποβιτς (Ε, Ο.Φ.Η.), Βαγγέλης Κουτσόπουλος (Α, Πανιώνιος), Θανάσης Καραγκούνης (Μ, Φωκικός), Φώτης Κηπουρός (Τ, Πανσερραϊκός), Βαγγέλης Νάστος (Α, Άσκολι), Ηλίας Κάμπας (Ε, Ηλυσιακός), Στέλιος Σφακιανάκης (Μ, Ο.Φ.Η.), Χουάν Κάρλος Μπλένχιο (Α, Τίγκρε)

Έφυγαν: Μιχάλης Κριπιντίρης (ελεύθερος), Γιάννης Κατεμής (Μ, Παναιτωλικός), Γιάννης Σκόνδρας (Α), Ιωάννου, Βλάσσης Καζάκης (Ε,), Βασίλης Ρόβας (Μ, Άρης).

Το αστέρι

Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς απέκτησε τον Χουάν Κάρλος Μπλένχιο, ο οποίος φόρεσε για 7 χρόνια τη φανέλα της Τίγκρε από την Αργεντινή.

Ο 29χρονος αμυντικός αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας που το 2008 κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα "Απερτούρα".

Επιπλέον, η ομάδα του Περιστερίου διαθέτει έμπειρους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως οι Στέλιος Σφακιανάκης, Μαρσέλο Σαρμιέντο και Εμανουέλ Περόνε και Ζντράφκο Πόποβιτς.

Ο προπονητής

Οι άνθρωποι του Ατρομήτου εμπιστεύτηκαν στον Γιώργο Δώνη τις τύχες της ομάδας, αφού πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής είχαν κερδίσει την υπογραφή του.

Ο 40χρονος (29/10/1969) Έλληνας τεχνικός καλείται να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, την παραμονή της ομάδας του Περιστερίου στη Super League.

Ο Δώνης είχε σπουδαία καρίερα ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και την Μπλάκμπερν, πριν αποχωρήσει από την ενεργό δράση για να συνεχίσει την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, από το προπονητικό πόστο.

Ξεκίνησε το 2002 στον Ηλυσιακό, τον οποίο ανέβασε από τη Δ΄ στη Β΄ Εθνική κατηγορία μέσα σε δύο χρόνια, στη συνέχεια ανέλαβε τη Λάρισα, την οποία ανέβασε στην Α΄ Εθνική και κατάφερε να κατακτήσει και το Κυπέλλο Ελλάδος το 2006.

Το 2008 ανέλαβε την ΑΕΚ, από την οποία αποχώρησε πρόωρα το Νοέμβριο του 2008, ενώ από τον Απρίλιο ανέλαβε τον Ατρόμητο.

Παρά την ηλικία του, έχει καταφέρει να σημειώσει αρκετές επιτυχίες με τις ομάδες που είχε αναλάβει, ωστόσο την τελευταία σεζόν ξεκουράστηκε μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο και να βοηθήσει τον Ατρόμητο να πετύχει τους στόχους του.

Το γήπεδο

Ο Ατρόμητος αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, χωρητικότητας 9.000 θεατών. Εγκαινιάστηκε την Κυριακή του Πάσχα του 1947 και από τότε αποτελεί μόνιμη έδρα του συλλόγου.

Το γήπεδο έκλεισε το 2003 και ανακαινίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου τοποθετήθηκαν πυλώνες, ανακατασκευάστηκε ο χλοοτάπητας και το ταρτάν.

Το ρόστερ

Όνομα Θέση Ηλικία Προηγούμενη ομάδα
Φώτης Κηπουρός Τ 34 Πανσερραϊκός
Φώτης Καραγιολίδης Τ 22 Ρόδος
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης Τ 34 ΑΕΚ
Χουάν Μπλένχιο Α 29 Τίγκρε
Βαγγέλης Κουτσόπουλος Α 29 Πανιώνιος
Μάρτσιν Μπαζίνσκι Α 32 Βίσλα Κρακοβίας
Βασίλης Αποστολόπουλος Α 21 Φοίνικας Περιστερίου
Ζοζέ Μαρσέλο Ολιβέιρα Α 28 Γκρέμιο
Βαγγέλης Νάστος Α 29 Άσκολι
Κάρλος Μασάρα Α 31 Αστέρας Τρίπολης
Γιάννης Σκόνδρας Α 19 Ασκληπειός Τρικάλων
Κώστας Νεμπεγλέρας Μ 34 Άρης
Πασχάλης Μελισσάς Μ 27 Εργοτέλης
Λούκας Φαβάλι Μ 24 Απόλλων Καλαμαριάς
Εντουάρδο Μπρίτο Μ 27 Απόλλων Καλαμαριάς
Μαρσέλο Σαρμιέντο Μ 30 Λάρισα
Στέλιος Σφακιανάκης Μ 33 Ο.Φ.Η.
Παναγιώτης Κόρμπος Μ 26 Παναιγιάλειος
Ανδρέας Τάτος Μ 20 Χαϊδάρι
Ντομινίκ Γουάσι Μ 20 Σάλκε
Γιάννης Καραλής Μ 21 Ερ. Ατρομήτου
Εμανουέλ Περόνε Ε 26 Απόλλων Καλαμαριάς
Ηλίας Κάμπας Ε 35 Ηλυσιακός
Ζντράφκο Πόποβιτς Ε 26 Ο.Φ.Η.
Χρήστος Καλαντζής Ε 27 Λάρισα
Θανασης Καραγκούνης Ε 18 Φωκικός
Βασίλης Ρες Ε 20 Χίος
Στέργος Μαρίνος Ε 22 Ασκληπειός Κω





























































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ