ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο ατσάλινος Μέσι

Ο ατσάλινος Μέσι

Με αφορμή το χτύπημα του Μέσι στο ματς με τη Μπενφίκα την περασμένη Τετάρτη (5/12), το Sport24.gr θυμάται τους σοβαρούς τραυματισμούς του Αργεντίνου άσου. «Ατσάλινος» ο Λέο, έχει χτυπήσει ελάχιστες φορές στη μέχρι τώρα καριέρα του. (φωτογραφίες & videos)

Ο Μέσι χτύπησε την περασμένη Τετάρτη στη διάρκεια του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Μπενφίκα.

Παρά την αρχική ανησυχία, ο τραυματισμός αποδείχτηκε ελαφρύς και έτσι ο Αργεντίνος βρίσκεται στην αποστολή για το αποψινό ματς με τη Μπέτις.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν καταρρίπτει μόνο ρεκόρ στην καριέρα του, αλλά αποδεικνύει ότι διαθέτει και μια μοναδική ικανότητα να αποφεύγει τους σοβαρούς τραυματισμούς. Την περασμένη Τετάρτη, όταν στη διάρκεια του αγώνα με τη Μπενφίκα, έπεσε στο χορτάρι δείχνοντας ανήμπορος να συνεχίσει και χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο με φορείο, η ανησυχία που απλώθηκε στο «Καμπ Νόου» επισκίασε οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την έκβαση του έτσι κι αλλιώς αδιάφορου ματς για τους «μπλαουγκράνα».

Λίγες ώρες αργότερα, η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός. Επρόκειτο απλά για έναν μώλωπα στο αριστερό γόνατο, ο οποίος στη χειρότερη περίπτωση θα εμπόδιζε τον Μέσι να αγωνιστεί στην αποψινή συνάντηση με τη Μπέτις. Τελικά, όπως συνηθίζει ο Αργεντίνος, ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τις ενοχλήσεις, συμπεριλήφθηκε από τον Βιλανόβα στην αποστολή που ταξίδεψε σήμερα στη Σεβίλλη και αναμένεται να δώσει κανονικά το παρόν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Ο ατσάλινος Μέσι

Ο τραυματισμός του Μέσι στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Μπενφίκα (5/12/2012)

Αν γυρίσουμε πίσω, θα δούμε ότι ο «ψύλλος» έχει υποστεί μόνο τρεις σοβαρούς τραυματισμούς στην επαγγελματική του καριέρα. Ο πιο πρόσφατος από αυτούς χρονολογείται τον Μάρτιο του 2008, έχουν περάσει δηλαδή σχεδόν πέντε χρόνια από τότε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μετά την έλευση του Γουαρδιόλα το καλοκαίρι του 2008 στον πάγκο της ομάδας, ο Μέσι δεν τραυματίστηκε ξανά μέχρι σήμερα. Και αυτό οφείλεται τόσο στο διατροφικό πρόγραμμα που επέβαλλε ο Πεπ στους παίκτες του, όσο και στη δουλειά του τιμ των υπεύθυνων της φυσικής κατάστασης, που έφερε μαζί του ο Καταλανός προπονητής.

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006 / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ 3-1

Ο πιο σοβαρός τραυματισμός του Μέσι, ήταν ο πρώτος στην επαγγελματική του καριέρα. Στη διάρκεια της συνάντησης της Μπαρτσελόνα με τη Σαραγόσα, ο Αργεντίνος, σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Θαπατέρ, υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού του ποδιού και εγκατέλειψε τον αγώνα στο 22ο λεπτό. Δυο μέρες αργότερα πέρασε από το χειρουργείο και επανήλθε στη δράση τρεις μήνες αργότερα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο διάστημα που ο Μέσι έχει μείνει εκτός γηπέδων.

Ο ατσάλινος Μέσι
Ο ατσάλινος Μέσι

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 / ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-3

Ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός του Μέσι ήρθε ένα χρόνο αργότερα στο «Μεστάγια». Στο 44ο λεπτό του αγώνα της Βαλένθια με τη Μπαρτσελόνα, ο Αργεντίνος υπέστη θλάση στον δικέφαλο μηριαίο του αριστερού ποδιού και έμεινε ενάμιση μήνα εκτός γηπέδων. Οι θλάσεις ήταν οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί του Αργεντίνου, αφού η ταχύτητα με την οποία κινείται και οι προσπάθειές του που συχνά κινούνται στα όρια, προκαλούσαν το πρόβλημα στους δικέφαλους.

Ο ατσάλινος Μέσι

4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΣΕΛΤΙΚ 1-0

Ο τελευταίος σοβαρός τραυματισμός του Μέσι ήρθε στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2007/08 και ήταν ακριβώς η ίδια περίπτωση με την προηγούμενη: θλάση στον δικέφαλο μηριαίο του αριστερού ποδιού. Η Μπαρτσελόνα έπαιζε με τη Σέλτικ στο «Καμπ Νόου» και ο Μέσι ήδη στο 28ο λεπτό αντιμετώπισε πρόβλημα με τον αστράγαλο, αλλά συνέχισε. Δέκα λεπτά αργότερα, έπεσε στο χορτάρι μορφάζοντας από τους πόνους και έγινε αλλαγή, κλαίγοντας από τον πόνο και την απογοήτευση. Επανήλθε ενάμιση μήνα αργότερα, στον ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ατσάλινος Μέσι
Ο ατσάλινος Μέσι
Ο ατσάλινος Μέσι

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 / ΑΤΛΕΤΙΚΟ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-2

Ο τελευταίος τραυματισμός του Μέσι συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2010 σε ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ένα «δολοφονικό» μαρκάρισμα του Ουιφαλούσι στον δεξί αστράγαλο του Αργεντίνου πάγωσε όχι μόνο όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και όσους είδαν το ριπλέι της φάσης στις τηλεοράσεις. Παρόλα αυτά, ο Μέσι αποδείχτηκε «λαστιχένιος», όπως χαρακτηριστικά είχαν γράψει τότε οι ισπανικές εφημερίδες. Έπαθε απλώς μια διάταση των πλάγιων συνδέσμων και επανήλθε στη δράση μετά από 10 μέρες.

Ο ατσάλινος Μέσι
Ο ατσάλινος Μέσι

Πηγή: Marca

Βίντεο: Οι τραυματισμοί του Μέσι

Βίντεο: Το μαρκάρισμα του Ουιφαλούσι στον Μέσι (19/9/2010)

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ