ΑΕΚ

Ο Χάιμε Γκαβιλάν στο SPORT 24

Ο Χάιμε Γκαβιλάν στο SPORT 24
gavilangetafe

Ο Χάιμε Γκαβιλάν, ένα από τα καινούργια όπλα στο ρόστερ της Χετάφε μιλά στο SPORT 24 για την ΑΕΚ, τον Σέρα Φερέρ, τον Αρουαμπαρένα αλλά και τον επικίνδυνο Ριβάλντο

Ο ταλαντούχος μέσος των «Αθουλόνες» μίλησε στο SPORT 24 για τον αγώνα της Τετάρτης με αντίπαλο την ΑΕΚ.
SPORT 24: Χάιμε τι περιμένετε από το παιχνίδι με την ΑΕΚ; Τι γνωρίζετε για την αντίπαλό σας;


J.Gavilan: Οπωσδήποτε θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία στο ΟΥΕΦΑ. Γνωρίζουμε πως απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο με εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν ξεχνάμε πως πέρυσι η ΑΕΚ είχε μια επιτυχημένη παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και μας είναι γνωστό πως στις τάξεις της αγωνίζονται καταξιωμένοι παίκτες – Έλληνες και ξένοι – που μπορούν να δυσκολέψουν τη δική μας προσπάθεια. Αλλά και ο προπονητής, ο Σέρα Φερέρ, είναι γνωστός και καταξιωμένος. Και το βασικότερο, γνωρίζει το ισπανικό ποδόσφαιρο καλύτερα από τον καθένα

.

SPORT 24: Υπάρχει μια τριάδα που έχει πολύχρονη εμπειρία από τα ισπανικά γήπεδα. Σέρα, Ριβάλντο και Αρουαμπαρένα. Μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση του παιχνιδιού;


J.Gavilan: Μιλάμε για τρία πασίγνωστα ονόματα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Όπως σου είπα και πριν, ο Σέρα έχει γράψει τη δική του σελίδα στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της Πριμέρα Ντιβισιόν και ας μη γελιόμαστε, σίγουρα θα έχει και τις πληροφορίες του από πρώτο χέρι για τη δική μας ομάδα. Είναι λογικό. Από την άλλη μεριά ο Ριβάλντο είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Τα έχει κατακτήσει όλα σαν παίκτης.

Η τεχνική του σε συνδυασμό με την εμπειρία του μπορούν να επηρεάσουν ένα παιχνίδι. Η θέση του Βραζιλιάνου είναι πολύ νευραλγική. Αν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Και σαν οργανωτής της ΑΕΚ με τις πάσες του και στο ένας εναντίον ενός με τις εμπνεύσεις του αλλά και στις στημένες φάσεις με τις πολύ καλές εκτελέσεις του.

Όμως και εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να του κλείσουμε τους χώρους και να τον εμποδίσουμε να αναλάβει πρωτοβουλίες. Το μαρκάρισμά του θα είναι βέβαια πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον σταματήσουμε, γιατί είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν την ικανότητα να κερδίσουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Σίγουρα θα είναι κάτι ξεχωριστό και για τους τρεις να αντιμετωπίσουν μια ισπανική ομάδα.







SPORT 24: Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως η ΑΕΚ προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, πέφτοντας μάλιστα από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην τρίτη θέση. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο καλές εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία ματς, έχει φέρει γκρίνια στους φιλάθλους. Σας βολεύει αυτή η κατάσταση;


J.Gavilan: Ούτε καν περνάει από το μυαλό μας. Ναι, έχουμε πληροφορηθεί για τις μέτριες εμφανίσεις της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το ματς της Τετάρτης είναι άλλο πράγμα. Οι παίκτες της σίγουρα θέλουν να δώσουν μια απάντηση μέσα στο γήπεδο πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση. Πάντα έτσι συμβαίνει σε όλες τις ομάδες που περνούν μια περίοδο κάμψης.

Έτσι κι αλλιώς τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δίνουν έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ, κάτι τέτοιο σίγουρα θα το πληρώναμε ακριβά.




SPORT 24: Έχετε τη ρεβάνς στη Μαδρίτη. Αυτό είναι ατού για την ομάδα σου;


J.Gavilan: Κοίταξε, συνήθως έτσι λένε όλοι. Σχεδόν πάντοτε οι ομάδες θέλουν να αισθάνονται τη σιγουριά του επαναληπτικού μέσα στην έδρα τους, μπροστά στον κόσμο τους.

Αυτό όμως δεν έχει αξία, αν δεν συνδυαστεί και από ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα. Τι να την κάνω εγώ τη ρεβάνς μέσα στο σπίτι μου, αν έχω χάσει με τρία και τέσσερα γκολ έξω; Πάντως όπως και να το κάνουμε, είναι στα υπέρ μας.




SPORT 24: Είστε ευχαριστημένοι από τον καινούργιο σας τεχνικό, τον Μίκαελ Λάουντρουπ;

J.Gavilan: Η αλήθεια είναι πως σε αυτόν τον τομέα είμαστε τυχεροί. Ο μίστερ είναι μια παγκόσμια ποδοσφαιρική φιγούρα και όλες οι γνώσεις και η εμπειρία τόσων χρόνων στα γήπεδα, τον βοηθούν ώστε να κάνει μια οργανωμένη και σοβαρή δουλείά στο σύλλογο. Η συνεργασία μαζί του είναι πραγματική ευχαρίστηση.

Ο Λάουντρουπ είναι ευγενικός, μεθοδικός, σοβαρός, αυστηρός όταν χρειάζεται, δίκαιος, μα πάνω απ’ όλα είναι βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου. Και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Μην ξεχνάς πως είμαστε μαζί με την Μπαρτσελόνα οι μοναδικές ομάδες που βρίσκονται μέσα και στους τρεις στόχους της χρονιάς: Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.




SPORT 24: Πως έχετε προετοιμάσει το παιχνίδι της Τετάρτης; Τι σας έχει πει ο Λάουντρουπ; Τι θα προσέξετε και ποια είναι τα δικά σας ατού;

J.Gavilan: Οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές που στην πραγματικότητα δεν είχαμε καιρό μέχρι τώρα για ανάλυση του ματς. Σήμερα αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αύριο θα δούμε κάποια πράγματα στο βίντεο, θα ενημερωθούμε για την αντίπαλό μας με λεπτομέρειες και θα κάνουμε και την τακτική. Η ουσία όμως είναι μια.

Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στα 90 λεπτά του αγώνα και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες του μίστερ. Εδώ δεν είναι όμιλος που σου προσφέρει τη δυνατότητα να επανορθώσεις κάποιο στραβοπάτημα. Βρισκόμαστε πλέον στα νοκ άουτ και συνήθως προκρίνεται αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη. Ευτυχώς δεν έχουμε πολλές απουσίες και μεγάλο όπλο στην επίθεση είναι η επιστροφή του Ούτσε από το Κόπα Άφρικα.

Έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, σκόραρε με την Ντέπορ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει. Ο στόχος πρέπει να είναι η επίτευξη ενός γκολ. Όχι τόσο το μηδέν πίσω, όσο ένα γκολ. Η λογική του ΟΥΕΦΑ με τα εκτός έδρας τέρματα που μετρούν διπλά, σε αναγκάζουν εκ των πραγμάτων να θέλεις να σκοράρεις.





SPORT 24: Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι γνωστοί για την καυτή εξέδρα που δημιουργούν. Είστε προετοιμασμένοι για αυτό; Θα σας επηρεάσει ο κόσμος;

J.Gavilan: Γενικά οι ελληνικές ομάδες φημίζονται για τους ενθουσιώδεις φιλάθλους τους. Δεν νομίζω όμως ότι θα επηρεαστούμε. Άλλωστε είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε καυτές έδρες, είναι γεμάτη από τέτοιες η Ισπανία.

Είναι ωραίο να υπάρχει ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αρκεί να μην φτάνουν οι οπαδοί σε ακρότητες. Έτσι κι αλλιώς θα αγωνιστούμε στο Ολυμπιακό Στάδιο και όχι σε κανένα «κλουβί». Ελπίζω πάντως να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να ευχαριστηθεί ο κόσμος στην κερκίδα ποδόσφαιρο.




Ζητήσαμε και από τον τεχνικό της Χετάφε, Μίκαελ Λάουντρουπ, να μας μιλήσει για το παιχνίδι της Τετάρτης, όμως αρνήθηκε ευγενικά και μας παρέπεμψε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ.





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ