ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο Sport24.gr

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα στο Sport24.gr
ροτσα

Ο Χ.Ρ.Ρότσα εύχεται μέσω του Sport24.gr ο τελικός (Alpha-20.30) να εξελιχθεί σε γιορτή

Είχε την τύχη να συμμετάσχει ως προπονητής του Παναθηναϊκού σε έναν από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών το 1994 (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-2, 3-3 παρ., 4-2 στα πεν.). Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει κάτσει και στον πάγκο του Παναθηναϊκού αλλά και του Αρη, ενώ έχει κατακτήσει κύπελλα στο ΟΑΚΑ και ως παίκτης και ως προπονητής. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον συμπατριώτη του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ενώ θα τον ακούσουμε και ως βασικό σχολιαστή στην τηλεοπτική μετάδοση.
Δικαιωματικά λοιπόν ο λόγος ανήκει στον Χουάν Ραμόν Ρότσα και το Sport24.gr του τον παραχωρεί για να κάνει τη σέντρα του μεγάλου τελικού.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από το θέαμα, γιατί είχα την ευτυχία να προλάβω τελικούς με τον κόσμο μοιρασμένο στις εξέδρες, το ΟΑΚΑ κατάμεστο και να μην ανοίγει μύτη. Για αυτό η ευχή μου είναι να απολαύσουμε ένα ωραίο παιχνίδι, από δυο ομάδες που μπορούν να μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό αντιπροσωπεύει ο τελικός κυπέλλου, μια γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους», λέει ο έμπειρος τεχνικός που με την πείρα του τόσα χρόνια στα γήπεδα είναι σαφής:

"Να χαρούμε το υπερθέαμα"

«Δεν υπάρχουν μυστικά σε τέτοια παιχνίδια τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του πρωταθλήματος. Οι ομάδες δεν κυνηγούν τίτλο, έξοδο στην Ευρώπη ή κάτι άλλο, απλά παίζουν ένα ματς μια και έξω για έναν τίτλο.
Ειλικρινά όσα χρόνια ζω δεν θα ξεχάσω τον εκπληκτικό τελικό με την ΑΕΚ που είχα την τύχη να είμαι παρών στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα απίστευτο ματς, με τρομερές διακυμάνσεις, έξι γκολ, παράταση πέναλτι. Απίστευτο.


Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν το περσινό παιχνίδι Ολυμπιακού-ΑΕΚ που δυστυχώς έλειπα και δεν το είχα παρακολουθήσει. Λογικά αυτοί οι δύο τελικοί είναι οι καλύτεροι όλων των εποχών.

Ας θυμόμαστε λοιπόν ότι βλέπουμε και αρκετά καλά παιχνίδια στην Ελλάδα και μην γκρινιάζουμε μόνο για το ποδόσφαιρό μας.

Η ευχή όλων είναι να μην γίνουν επεισόδια και να πρυτανεύσει η λογική. Οι φίλοι του Αρη θυμίζω ότι θα έχουν κάνει ταξίδι 500 χιλιομέτρων για να δουν την ομάδα τους, οι φίλαθλοι θα είναι μοιρασμένοι και όλοι θέλουμε να χαρούμε ένα υπερθέαμα.

"Ιδανική έδρα το ΟΑΚΑ"

Η έδρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο σε τέτοια ματς, όχι μόνο επειδή οι φίλοι των δύο ομάδων θα είναι μοιρασμένοι, αλλά και για το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν τονίσει ότι το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Είναι όμως ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, όπου έχει φιλοξενήσει τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, κυπελλούχων, πρωταθλητριών κ.λπ.

Άρα είναι ο ιδανικός τόπος για να διεξαχθεί ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που άφησαν το δικό τους στίγμα εφέτος. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός με καλό υλικό, σοβαρότητα και σταθερότητα πήρε δίκαια τον τίτλο και ήταν η καλύτερη ομάδα, ενώ ο Άρης πρόσφερε θέαμα με πολύ καλούς παίκτες και ένα εξαιρετικά σοβαρό προπονητή"

Ενδιαφέρον για τη μάχη των πάγκων

Ο Ρότσα είναι ο πλέον αρμόδιος να κρίνει τους δύο προπονητές του σημερινού τελικού:

«Δεν ξέρω ποιο ρόλο θα παίξει η μάχη των πάγκων. Ο Νίκος Νιόπλιας θυμίζω ότι είναι ο δεύτερος παίκτης σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα, συνεπώς έχει ζήσει μεγάλες στιγμής και έχει εμπειρία, έστω και αν ως τεχνικός είναι πιο νέος. Απέδειξε όμως ότι είναι ικανός, έφερε απίστευτη ισορροπία μέσα στον Παναθηναϊκό και το έργο του φάνηκε γρήγορα.

Από την αντίπερα όχθη θα έχει έναν έμπειρο τεχνικό και πραγματικό κύριο, που ξεχωρίζει για το ήθος του. Έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Αρη και ήδη παίζει η ομάδα του πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε τους δύο προπονητές απέναντι στα λίγα μέτρα να δίνουν τη δική τους μάχη».

Όσο για το που θα κριθεί η μάχη;

«Δεν υπάρχουν μυστικά σε τέτοια παιχνίδια. Και οι δύο θέλουν πολύ το κύπελλο, ενώ μπορεί να παίξει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια, ένα λάθος, ένα σουτ, μια απόκρουση. Επίσης εδώ μετρούν και οι προσωπικότητες των παικτών, που με μια ενέργεια μπορεί ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής να κρίνει ένα τρόπαιο. Θεωρώ ότι θα είναι γενικά ισορροπημένο παιχνίδι με δυνατές συγκινήσεις, και προβλέπω ότι θα μπουν περισσότερα από ένα γκολ».

Και λίγο... Μέσι

Κλείνοντας δεν μπορούσαμε να μην μπούμε στον πειρασμό να τον ρωτήσουμε και για το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την αδυναμία του και για τον Λιονέλ Μέσι.

«Δεν είναι μυστικό ότι θέλω και εύχομαι να είναι η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι τον τελικό. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πάθος και την πείνα που είχαν οι παίκτες της Ιντερ για να βρεθούν και πάλι σε έναν τελικό του πρωταθλητριών. Η Μπαρτσελόνα έχει τη δυνατότητα να προκριθεί, αλλά θα την περιμένει πολύ δύσκολο έργο. Ανοιχτό θεωρώ και τον άλλο ημιτελικό, με την Μπάγερν να έχει τον πρώτο λόγο και λόγω εμπειρίας και λόγω του σκορ στο πρώτο ματς, αλλά και η Λυών στην έδρα της είναι πολύ δυνατή.

Συνεπώς περιμένουμε δύο ακόμα συναρπαστικές αναμετρήσεις στους επαναληπτικούς ημιτελικούς και πάνω απ’ όλα να απολαύσουμε και πάλι ποδόσφαιρο».






































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ