ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χρήστος Κόντης σε "mission impossible": Ο Παναθηναϊκός παίζει όλη τη χρονιά με Ολυμπιακό και Άρη

Ο Χρήστος Κόντης
Ο Χρήστος Κόντης INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Κόντης ήρθε για να σώσει οτιδήποτε (αν σώζεται) από τον Παναθηναϊκό στο φινάλε της χρονιάς, ήτοι την τρίτη θέση και ένα Κύπελλο. Η εμπειρία του από τα πράσινα αποδυτήρια και ο "παράλληλος βίος" με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αλλάξει σελίδα λίγο πριν από το φινάλε της σεζόν. Το στοίχημα του Γιάννη Αλαφούζου να προσλάβει τον Φατίχ Τερίμ αντί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο δεν του βγήκε, με τον Τούρκο να αποχωρεί από τον πράσινο πάγκο δύο στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν.

Δύο πολύ κρίσιμες στροφές καθώς η μια είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, όπου πέραν των προφανών λόγων που θέλει τη νίκη, με την τρίτη θέση εξασφαλίζει και ένα μαξιλαράκι για ευρωπαϊκό εισιτήριο στη νέα σεζόν και συγκεκριμένα στα προκριματικά του Conference League.

Μετά ακολουθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη στο άδειο Πανθεσσαλικό, όπου πέραν της προοπτικής για την κατάκτηση του 20ου Κυπέλλου, υπάρχει το ακόμα καλύτερο εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο κλήρος πέφτει στον Χρήστο Κόντη, έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα αποδυτήρια στο Κορωπί, μιας και ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι έτσι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, που ούτως ή άλλως δεν έχει στη διάθεσή του.

Ο 49χρονος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τους παίκτες και δεν θα έχει πρόβλημα στη διαχείριση των αποδυτηρίων στη βραχύβια παραμονή του στον πράσινο πάγκο. Μαζί του αναμένεται να είναι και ο άλλοτε μέσος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Τζόλης, που ήταν και βοηθός του στον Βόλο.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει κάποια από τα πεπραγμένα του 49χρονου τεχνικού στην προπονητική του καριέρα.

Όσα έκανε ως προπονητής και η σύνδεση με τον Γιοβάνοβιτς

Ο Κόντης έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα τον Οκτώβριο του 2011 με τον ΑΠΟΕΛ και αμέσως ξεκίνησε ως άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο των Κυπρίων.

Αποκορύφωμα αυτής της πορείας τους ήταν τη σεζόν 2011/12 όταν ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στους "8" του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ. Ο Κόντης ακολούθησε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στην Αλ Νασρ τον Ιούνιο του 2013 και αποχώρησε (λίγο μετά τον Σέρβο τεχνικό) τον Οκτώβριο του 2016.

Κόντης και Γιοβάνοβιτς ακολούθησαν για ένα διάστημα χωριστούς δρόμους, καθώς ο 49χρονος προσελήφθη από τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2017 ως βοηθός του Τάκη Λεμονή και κάθισε ως πρώτος προπονητής των ερυθρολεύκων (ως υπηρεσιακός) πριν αναλάβει ο Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Κόντης διετέλεσε και βοηθός του Ισπανού τεχνικού και μετά την αποχώρησή του από το λιμάνι, ανέλαβε αυτός την ομάδα στα τελευταία ματς της εφιαλτικής για τον Ολυμπιακό χρονιάς.

Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και ένα χρόνο μετά ανέλαβε την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Χάτα, στον πάγκο της οποίας κάθισε σε 33 παιχνίδια.

Τον Ιούλιο του 2021 επανασυνδέθηκε με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και αποχώρησε μαζί του. Τη φετινή σεζόν την έκλεισε στον Βόλο, καθώς ανέλαβε την ομάδα της Μαγνησίας με στόχο την παραμονή στη Stoiximan Super League, στόχος που επετεύχθη.

Αν προχωρήσει η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, ο Κόντης θα γίνει ο δεύτερος προπονητής που αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός και στο τριφύλλι και στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, που αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της Κ19 των Πειραιωτών, αλλά και μέλος του τιμ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ