ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24: "Φαβορί η Αγγλία, αλλά έχουμε την ποιότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ"

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24: "Φαβορί η Αγγλία, αλλά έχουμε την ποιότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ"
Ο Χρήστος Τζόλης με τον συντάκτη του SPORT24, Σταύρο Λιώση KONSTANTINOS BADOUNAS / 24MEDIA CREATIVE TEAM

Ο Χρήστος Τζόλης μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 ενόψει του σπουδαίου ραντεβού της Εθνικής Ελλάδας με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Τι είπε για το παιχνίδι με τη φιναλίστ του Euro, πώς σχολιάζει το νικηφόρο ξεκίνημα της γαλανόλευκης στο Nations League και πώς βλέπει σε προσωπικό επίπεδο την επιστροφή του στην Αγγλία.

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την Εθνική Ελλάδας στο παιχνίδι με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο τον Σεπτέμβριο σφραγίζοντας τη νίκη της γαλανόλευκης με ένα τέρμα εκπάγλου καλλονής λίγο πριν το φινάλε.

Με το τρίποντο αυτό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου του στο Nations League μαζί με την Αγγλία όμως η επόμενη πίστα θα είναι ακόμη δυσκολότερη καθώς θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (10/10, 21:45) εκτός έδρας τα τρία λιοντάρια για την 3η αγωνιστική.

Ενόψει λοιπόν του σπουδαίου ραντεβού στο Γουέμπλεϊ, ο 22χρονος κυνηγός μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και στάθηκε τόσο στο μεγάλο αυτό παιχνίδι όσο και στο νέο ξεκίνημα της γαλανόλευκης υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πάντα χαμογελαστός, ο Τζόλης αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Αγγλία που αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο, τις ενδεχόμενες μάχες με Αλεξάντερ-Άρνολντ ή Γουόκερ αλλά και τις... ιστορίες του Τσιμίκα από το εμβληματικό Γουέμπλεϊ.

Συνέντευξη στον ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΩΣΗ

Δεύτερη διακοπή για τις Εθνικές Ομάδες στη σεζόν και ένα πολύ μεγάλο ραντεβού για την Ελλάδα στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην Εθνική Αγγλίας. Ποιές είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενόψει αυτού του παιχνιδιού;

"Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο, είναι ένα ιστορικό γήπεδο, ενάντια στην Αγγλία που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες σε Εθνικό επίπεδο σε όλο τον κόσμο. Πάμε εκεί να διασκεδάσουμε, να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι πρώτα από όλα. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε αυτή τη στιγμή πρώτοι στον όμιλο και πρέπει να παίξουμε αντάξια εναντίον της Εθνικής Αγγλίας. Σίγουρα είναι το φαβορί αλλά είμαστε σίγουρα και αισιόδοξοι για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα εκεί".

Οι Άγγλοι είναι δύο συνεχόμενες φορές φιναλίστ του Euro. Αυτό προσθέτει πίεση ή κίνητρο για την Ελλάδα;

"Όχι, νομίζω ότι με τις μεγάλες ομάδες πάντα παίζουμε καλύτερα, έτσι έχει δείξει και το παρελθόν. Ελπίζω να το καταφέρουμε αυτό και ενάντια στην Αγγλία. Σίγουρα είναι δύσκολο. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή, να κάνουμε ο καθένας το καλύτερο παιχνίδι που μπορεί να κάνει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η ποιότητα υπάρχει. Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε και δυσκολίες στον αντίπαλο".

Αισιόδοξος για τη μάχη του Γουέμπλεϊ εμφανίστηκε ο Χρήστος Τζόλης
Αισιόδοξος για τη μάχη του Γουέμπλεϊ εμφανίστηκε ο Χρήστος Τζόλης EUROKINISSI SPORTS


Η Εθνική προέρχεται από δύο νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια στο Nations League. Τι κρατάμε από αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια;

"Όπως είπες και εσύ, δεν έχουμε δεχθεί γκολ. Είναι πολύ σημαντικό, όταν κρατάς το μηδέν στην άμυνα σίγουρα παίρνεις ένα αποτέλεσμα. Έχουμε δείξει ότι και επιθετικά μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές φάσεις. Οπότε αν κρατήσουμε το μηδέν πιστεύω και ενάντια στην Αγγλία μπορούμε να σκοράρουμε".

Προέρχεσαι από μια μεγάλη εμφάνιση στην Ιρλανδία όπου σκόραρες. Πώς βλέπεις προσωπικά αυτό το παιχνίδι, θέλεις να συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο;

"Αυτό ακριβώς. Μου δόθηκε η ευκαιρία με την Ιρλανδία να αγωνιστώ από την αρχή, το ήθελα πολύ. Νομίζω ότι έκανα ένα καλό παιχνίδι, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από τη στιγμή που κερδίζει η ομάδα όλοι αναδεικνύονται μέσα από την απόδοσή της. Είμαι αισιόδοξος για τα επόμενα παιχνίδια, ελπίζω να αγωνιστώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε όσο χρονικό διάστημα κι αν παίξω".

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24: "Φαβορί η Αγγλία, αλλά έχουμε την ποιότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ"
Ο Τζόλης σφράγισε τη νίκη της Εθνικής στο Δουβλίνο ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS


Είναι ακόμα νωρίς, έχετε μόλις μια διακοπή μαζί υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πώς είναι αυτή η νέα εποχή; Πώς έχεις εκλάβει εσύ τα όσα θέλει να περάσει μέσα στο γήπεδο ο νέος προπονητής της Εθνικής μας;

"Είναι σίγουρα μια καινούρια αρχή. Είναι και για αυτόν μια καινούρια αρχή, σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας. Είναι λίγο διαφορετικό και για τον ίδιο να διαχειριστεί και να δει τις καταστάσεις. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και δίνουν μια έξτρα αυτοπεποίθηση και στους παίκτες και στον προπονητή και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα και στους επόμενους αγώνες".

Ο παίκτης που μοιράζεσαι την πλευρά μαζί του, ο Κώστας Τσιμίκας έχει κερδίσει τίτλους στο Γουέμπλεϊ. Σας έχει μιλήσει για το τι θα αντιμετωπίσετε;

"Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει. Μετά που θα τον δώ στο ξενονοδοχείο και τις επόμενες ημέρες μπορεί να μας πει καμία ιστορία. Θυμάμαι πάντως που είχε βάλει το νικητήριο πέναλτι (σ.σ. στον τελικό του FA Cup το 2022). Ελπίζω να το καταφέρει πάλι, ενάντια στην Αγγλία, είτε αυτός είτε κάποιος άλλος παίκτης της ομάδας μας και να πάρουμε τη νίκη ή κάποιο θετικό αποτέλεσμα".

Λέγαμε πριν για τον παίκτη που ενδέχετε να βρεις απέναντί σου, είτε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ είτε τον Γουόκερ. Πες μου για αυτή τη μονομαχία.

"Σίγουρα είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Οι καλύτεροι στη θέση τους νομίζω στον πλανήτη ή από τους καλύτερους. Με διαφορετικά στοιχεία ο καθένας. Ο Γουόκερ είναι πιο γρήγορος, πιο ταχυδυναμικός, πιο δυνατός, αμυντικά καλύτερος. Ο Άρνολντ επιθετικά έχουμε δει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια με τις ασίστ, τις σέντρες και τις πάσες που βγάζει. Τώρα ανάλογα ποιος θα παίξει δεν ξέρουμε. Εμείς θα αναλύσουμε τον κάθε αντίπαλο και αυτό θα φανεί στο γήπεδο".

Ο Χρήστος Τζόλης στο SPORT24: "Φαβορί η Αγγλία, αλλά έχουμε την ποιότητα για ένα καλό αποτέλεσμα στο Γουέμπλεϊ"
Ο Χρήστος Τζόλης επισήμανε πως οι διεθνείς δεν παύουν να παραμένουν αφοσιωμένοι ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Έχουμε δει πόσο καλό είναι το κλίμα στην ομάδα. Θα ήθελα να μου πεις κάποιο περιστατικό, κάποιο παρασκήνιο μέσα από τα αποδυτήρια που θεωρείς ότι αξίζει να βγει προς τα έξω.

"Συμβαίνουν πάρα πολλά, δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Το κλίμα φαίνεται και στο γήπεδο και έξω από το γήπεδο. Υπάρχει πολύ χιούμορ μεταξύ των παιδιών. Συνέχεια λέμε ιστορίες, γελάμε αλλά είμαστε σίγουρα αφοσιωμένοι και στον στόχο να έχουμε τη μέγιστη απόδοση σε κάθε παιχνίδι".

Κλείνοντας, είναι και ένα προσωπικό στοίχημα για σένα η επιστροφή σου στην Αγγλία;

Σίγουρα είναι ένα προσωπικό στοίχημα γιατί η περίοδος που ήμουν στην Αγγλία δεν ήταν και η καλύτερη, όταν αγωνίστηκα στη Νόριτς. Ελπίζω να έχω μια καλή απόδοση και να δείξω ότι μπορώ να παίξω και στο υψηλότερο επίπεδο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ