ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Δημήτρης Πέλκας στο SPORT24: "Είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την απώλεια του Μπάλντοκ, από εδώ και πέρα θα παίζουμε και για εκείνον"

Ο Δημήτρης Πέλκας
Ο Δημήτρης Πέλκας EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στο SPORT24 μετά τη νέα νίκη της Εθνικής Ελλάδας για τη δύσκολη κατάσταση μετά τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, για το διπλό στο Γουέμπλεϊ και την εξέλιξη της γαλανόλευκης υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η Εθνική Ελλάδας υπέταξε την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη και έχοντας κάνει το τέσσερα στα τέσσερα στον όμιλό της στο Nations League κρατάει στα χέρια της την πρώτη θέση και την άνοδο στη League A.

Ο Δημήτρης Πέλκας ήρθε από τον πάγκο και συνέβαλε στο να κλειδώσει τη νίκη η γαλανόλευκη. Μετά το παιχνίδι, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε στο SPORT24 για τα συναισθήματα των διεθνών μετά την τραγική είδηση για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, αναφέρθηκε στην εξέλιξη που έχει δείξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ενώ υπογράμμισε πως κανείς στην Εθνική δεν έχει καταλάβει πόσο σπουδαία εμφάνιση έκαναν στο Γουέμπλεϊ

Είχατε να διαχειριστείτε μια δύσκολη συνθήκη, είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι μετά τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ποια είναι τα συναισθήματα σε αυτό το διάστημα που είχε διττή φύση;

"Είναι πολύ σύντομο το διάστημα, είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε. Και πριν την έναρξη του αγώνα που έγινε όλο αυτό με το video, με τα λόγια του Τάσου όλοι ήμασταν συγκινημένοι, μας έπιασε ρίγος. Από εδώ και πέρα πιστεύω όλοι στην Εθνική θα παίζουν σε κάθε αγώνα και για τον Τζορτζ. Δύσκολη η κατάσταση αλλά πιστεύω ότι μόνο με τον καιρό θα ξεπεραστεί αυτό".

Ήταν αυτό που είπε ο Βαγγέλης Παυλίδης, ότι δηλαδή δεν ξέρατε τι νιώθατε;

"Ναι δεν υπήρχε κάτι. Όταν το μάθαμε, μόνη σκέψη μας ήταν εκεί, πώς έγινε, τι έγινε, γιατί έγινε. Το γιατί ήταν το πιο βασικό, για ποιο λόγο έχει γίνει αυτό. Δεν υπήρχε σκέψη για το ματς με την Αγγλία, μόνο καθαρά τη μιάμιση ώρα που παίζαμε μέσα στον αγώνα. Δεν ξέρω τι σκεφτόμασταν ή τι έγινε ή πώς παίξαμε, μας βγήκε όλο αυτό σε αυτή την απόδοση".

Έπειτα από τέσσερα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πόσο κοντά είστε στο να αφομοιώσετε τις ιδέες του νέου προπονητή;

"Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπετε και εσείς ότι είναι καλύτερα τα πράγματα. Ας πούμε αν δούμε το ματς με τη Φινλανδία σε σχέση με εκείνο με την Ιρλανδία είναι διαφορετική η ομάδα και όλο και πιο διαφορετική πιστεύω ότι θα γίνεται.

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι πεπεισμένος πως η Εθνική έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης
Ο Δημήτρης Πέλκας είναι πεπεισμένος πως η Εθνική έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS


Καταλαβαίνουμε καλύτερα αυτά που θέλει ο καινούργιος προπονητής. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα δείχνουμε όλο και καλύτερα πράγματα".

Στο Γουέμπλεϊ κάνατε μια εκπληκτική εμφάνιση. Έχετε επεξεργαστεί, έχετε καταλάβει πόσο σπουδαία ήταν η απόδοσή σας και αυτό που πετύχατε;

"Ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει. Και μεταξύ μας που το συζητάμε καμιά φορά δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι έχει γίνει. Αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπαμε και πριν τον αγώνα ότι δηλαδή τελείωσε εκείνο το ματς, ότι το πολύ καλό ήταν που φέραμε ξανά όλο τον κόσμο δίπλα μας και τους κάναμε να νιώσουν περήφανους, που είναι πιστεύω το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση. Όπως είπα και πριν, από εδώ και πέρα σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε και για τον Τζορτζ".

Είστε πλέον τρεις βαθμούς μπροστά από την Αγγλία και το διπλό στο Γουέμπλεϊ έχει πειράξει τους Άγγλους όπως διαφαίνεται από τα βρετανικά ΜΜΕ. Πώς περιμένεις το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ;

"Σίγουρα περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να βρεθούμε, γιατί θα κάνουμε έναν μήνα να βρεθούμε με τα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε όλοι στις ομάδες μας, να είμαστε καλά, να βρούμε πάλι ρυθμό, να τα δώσουμε όλα και όταν έρθει η ώρα τον Νοέμβριο, με το καλό, να είμαστε όλοι υγιείς, να είμαστε όλοι εδώ και να δούμε μετά πως θα το αντιμετωπίσουμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΜΠΑΛΝΤΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ