Ο έλεγχος των μεταγραφών του Παναθηναϊκού
Το Sport24.gr εξετάζει την πορεία των 12 καλοκαιρινών μεταγραφών του Παναθηναϊκού μετά τα πρώτα οκτώ παιχνίδια που έχουν δώσει οι πράσινοι σε πρωτάθλημα και κύπελλο (videos)
Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός, αναγκαστικά, άλλαξε πολλά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Από προπονητή και βοηθούς, ποδοσφαιριστές, μέχρι και... προπονητικό κέντρο.
Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα, που έφεραν και την πρώτη προσφυγή (αυτή του Τοτσέ), η διοίκηση των πράσινων πραγματοποίησε 12 μεταγραφές με σκοπό να δυναμώσει το νεανικό ρόστερ.
Το Sport24.gr με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη συμπλήρωση οκτώ επίσημων αγώνων, κάνει έναν πρώτο έλεγχο στους παίκτες που αποκτήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Γιώργος Κουτρουμπής: 3 ματς, 283 λεπτά
Ξεκίνησε βασικός στο κέντρο της άμυνας όμως στη συνέχεια έχασε τη θέση του εξαιτίας κάποιων λαθών που έκανε και στοίχισαν στην ομάδα. Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα βρίσκεται εκτός αποστολής, καθώς ο προπονητής του ζητάει περισσότερα.
Γκόρντον Σίλντενφελντ: 6 ματς, 1 ασίστ, 1 γκολ 464 λεπτά
Με το καλημέρα, που λένε, έδειξε πως αποτελεί τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή στην άμυνα των πράσινων. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είχε κάποια προβλήματα, όμως η συνολική του παρουσία κρίνεται θετική. Στο ενεργητικό του μετρά επίσης ένα γκολ και μία ασίστ, γεγονός που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά.
Νάνο Μαρότο: 7 ματς, 1 γκολ, 655 λεπτά
Στη αρχή οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από μέτριες, ειδικά όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Στη συνέχεια, ωστόσο, προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα (είναι περισσότερο χαφ και λιγότερο μπακ), έδεσε με τους υπόλοιπους τρεις πίσω με αποτέλεσμα να βλέπουμε έναν αξιοπρεπή αριστερό μπακ. Σίγουρα μπορεί καλύτερα, αλλά και χειρότερα...
ΜΕΣΟΙ
Μέντες Ντα Σίλβα: 6 ματς, 352 λεπτά
Ο έμπειρος μέσος δεν έχει κατορθώσει ακόμα να βρει τα πατήματα του. Σε κανένα από τα έξι παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, ενώ πολλές φορές λόγω της αναιμικής του παρουσίας οι πράσινοι χάνουν τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Το κακό για τον Μέντες είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε με την ποιότητα του παίκτη, αλλά την αγωνιστική του ετοιμότητα. Τα χρόνια πέρασαν (έχει κλείσει τα 31), οι τραυματισμοί είναι πολλοί, οπότε μόνο με θαύμα θα τον "αναστήσει" ο Αναστασίου.
Εμίρ Μπαϊράμι: 5 ματς, 291 λεπτά
Ο πρώτος, χρονικά, ποδοσφαιριστής από τους νέους που ήρθαν στον Παναθηναϊκό. Λίγα πράγματα από τον Σουηδό άσο (με αλβανικές ρίζες), ο οποίος ξεκίνησε βασικός και πλέον δεν μπαίνει μέσα ούτε ως αλλαγή. Στα ματς που αγωνίστηκε δεν έδειξε αδιαφορία, όμως δεν βάζει και τα πόδια του στη φωτιά. Ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει πολλά από τον Μπαϊράμι που αν πρέπει να τα έχει με κάποιον, αυτός σίγουρα είναι ο εαυτός του.
Αμπντούλ Ατζαγκούν: 3 ματς, 1 γκολ, 153 λεπτά
Πάνω που άρχισε να ανεβαίνει, ήρθε ένα τραγικό οικογενειακό γεγονός για να τον κρατήσει πίσω. Φυσικά και όλοι μέσα στον Παναθηναϊκού του έχουν ξεκαθαρίσει πως έχει όσο χρόνο θέλει για να συνέλθει. Ο νεαρός άσος είναι αυτό που έλειπε από τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Γρήγορος, μπουκάρει μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτάρει, σκοράρει και διαθέτει καλή τεχνική. Θα προσφέρει πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Μεχντί Αμπείντ: 5 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ, 362 λεπτά
Είναι από τις περιπτώσεις που αναγνωρίζεις πως προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί να βρει ρόλο μέσα στο σύνολο. Ο Γιάννης Αναστασίου τον δοκίμασε σε πολλές θέσεις, όμως σε καμία (μόνον ίσως στα δεξιά) δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Εκτός όλων των άλλων κάνει κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ, συνήθως, προτιμά να τελειώνει τις φάσεις μόνος του και όχι να παίζει κάποιον συμπαίκτη του. Θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες.
Ντάνιελ Πράνιτς: 5 ματς, 397 λεπτά
Η ποιότητα του Κροάτη είναι δεδομένη. Το θέμα είναι να δέσει με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, να μάθει το παιχνίδι τους και να τους "ταΐζει" με ποιοτικές μπάλες. Στα τελευταία παιχνίδια δείχνει καλύτερη εικόνα, όμως ακόμα δεν έχει πιάσει μεγάλη απόδοση. Περιμένουν όλοι πως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι πιο έτοιμος και σε φυσική κατάσταση (μαζί με τον Κλωναρίδη ήταν οι τελευταίες μεταγραφές του Παναθηναϊκού).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Βίκτωρ Κλωναρίδης: 3 ματς, 1 γκολ, 176 λεπτά
Είναι γρήγορος, ξέρει μπάλα, σκοράρει. Αυτό που έλειπε από τον Παναθηναϊκό για τα "φτερά" της επίθεσης. Ο Κλωναρίδης εκτός από τα γκολ που θα δώσει, θα προσφέρει και επιπλέον χώρο στους επιθετικούς των πράσινων αφού θα τραβά παίκτες πάνω του. Ο τραυματισμός στην Τούμπα δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να τον κρίνουμε στα δύσκολα. Τον περιμένουμε μετά τη διακοπή.
Μάρκους Μπεργκ: 7 ματς, 4 γκολ, 550
Από το ξεκίνημα έδειξε διάθεση και το πιο σημαντικό απ όλα πως βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις. Μόλις έφτιαξε λίγο η φυσική του κατάσταση άρχισε να σκοράρει κρίσιμα γκολ που έδωσαν βαθμούς. Αν καταφέρει ο Γιάννης Αναστασίου και του δώσει κίνητρο, τότε ο Παναθηναϊκός αποκτά έναν επιθετικό μεγάλης κλάσης. Φαίνεται πάντως πως και ο Μπεργκ θέλει να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Η διάθεση/ψυχολογία είναι το 50% εξάλλου.
Λουτσιάνο Φιγκερόα: 3 ματς, 1 γκολ, 55 λεπτά
Τον γνωρίζαμε από πέρσι. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι πως παρά την αγωνιστική του απραξία ήρθε έτοιμος (ξανά) στον Παναθηναϊκό. Σιγά σιγά παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ πέτυχε και το πρώτο του γκολ. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει εξαιρετικό δίδυμο με τον Μάρκους Μπεργκ.
Νίκος Καρέλης: 5 ματς, 230 λεπτά
Είναι ένας χρήσιμος ποδοσφαιριστής που σίγουρα κατά τη διάρκεια της σεζόν θα κληθεί να δώσει ανάσες. Αν διορθώσει λίγο τα τελειώματα του, τότε μπορεί να κάνει αξιοπρεπή καριέρα. Έχει διάθεση, προσπαθεί αρκετά, αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ για να κερδίσει μία θέση στον Παναθηναϊκό.