ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Εντογιέ ανακοινώνει... Νταμέ

Ο Εντογιέ ανακοινώνει... Νταμέ
Εντογιέ, Παναθηναϊκός

Σε συνέντευξη Τύπου (!) στις 6 Ιουλίου ο Νταμέ Εντογιέ την επόμενη ομάδα του

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Diario De Coimbra" ο Σενεγαλέζος μέσος που έχει συμφωνήσει με το "τριφύλλι" και βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές, θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου στις 6 Ιουλίου στο Πόρτο την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.
Το δημοσίευμα των Πορτογάλων κάνει λόγο για υπομονή λίγων ημέρών για τους Πορτογάλους για να μάθουν και επίσημα από τα χείλη του Νταμέ Εντογιέ την απόφαση του να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα αναφέρουν πως η επιλογή της πόλης που θα γίνει η συνέντευξη Τύπου δεν είναι τυχαία, αφού πρόσφατα η Πόρτο έδειξε ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει τον ταλαντούχο μέσο της Ακαδέμικα κάτι που δεν φαίνεται να έχει βάση αφού είναι ήδη παίκτης του "τριφυλλιού".

Ρομέρο: "Πάντα θα θυμόμαστε την ομάδα"


Τι κοινό έχουν ο Σεμπαστιάν Ρομέρο και Λεάντρο Κουφρέ; Είχαν ξεκινήσει παρέα την καριέρα τους στην Χιμνάσια Λα Πλάτα, αλλά η επαγγελματική τους σταδιοδρομία τους χώρισε τα "μονοπάτια". Στο διάστημα των διακοπών τους οι δύο "κολλητοί" βρέθηκαν στον εορτασμό των 120 ετών του συλλόγου της Αργεντινής και έδωσαν κοινή συνέντευξη.

Ρομέρο και Κουφρέ μίλησαν για την ζωή τους στις πόλεις που μένουν σήμερα (Αθήνα ο Ρομέρο, Μονακό ο Κουφρέ) ενώ έκαναν και μια ιστορική αναδρομή και την μέγιστη στιγμή στην καριέρα τους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης το 1997 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών.

Πως είναι οι ζωές σας σήμερα;

Ρομέρο: " Ζω στην Αθήνα που είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Μου κόστισε λίγο στην αρχή αφού δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Αλλά οι άνθρωποι είναι αξιαγάπητοι και όσο περνάει ο καιρός μαθαίνω να συνεννοούμαι καλύτερα".

Κουφρέ: " Το Μονακό είναι πανέμορφο και είναι θαυμάσιο να μένεις σε αυτή την πόλη".

Πως σας φαίνεται που τελειώνουν οι διακοπές σας και θα επιστρέψετε στις ομάδες σας;

Ρομέρο: " Ήμουν τέσσερα χρόνια στην Ισπανία και τον τελευταίο χρόνο παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι για εορτασμό και δεν θα μπορούσα να μην βρίσκομαι εδώ. Είχα την ευκαιρία να κάνω διακοπές με την οικογένειά και τους φίλους μου αλλά το επάγγελμά μου με αναγκάζει να επιστρέψω πίσω".

Κουφρέ: " Σίγουρα μου κοστίζει αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Παίζω επτά χρόνια στο εξωτερικό και έχω συνηθίσει. Ήμουν σχεδόν ένα μήνα εδώ και είχα την ευκαιρία να δω συγγενείς, φίλους αλλά και να είμαι περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου".

Τι συνέβη αυτά τα δέκα χρόνια στην ζωή σας;

Ρομέρο: " Συνέβησαν πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Η Χιμνάσια μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε εμπειρίες στα πρώτα βήματα της καριέρας μας. Πάντα θα θυμόμαστε την ομάδα. Μας έδωσε την ευκαιρία να κληθούμε από την εθνική και να βγούμε πρωταθλητές κόσμου και στη συνέχεια να κάνουμε καριέρα στο εξωτερικό".

Κουφρέ: " Ναι όντως περάσαμε πολλά πράγματα από τότε. Μας βοήθησε και η τύχη αφού χωρίς αυτήν δεν θα πετυχαίναμε κάποια πράγματα, διότι κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα. Δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν όλα αυτά. Κάναμε πολλές θυσίες αλλά σήμερα τουλάχιστον το απολαμβάνουμε".

Το 1997 ήταν μια καλή χρονιά αφού κάνατε το ντεμπούτο σας στην Χιμνάσια και στη συνέχεια πήρατε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών.

Ρομέρο: " Σίγουρα. Ξεκίνησα να παίζω το 1996, αλλά το 1997 άρχισα να κερδίζω θέση βασικού στην ομάδα, ενώ ακολούθησε η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαλαισία. Όλα αυτά με γεμίζουν ικανοποίηση".

Κουφρέ: " Ήταν μια υπέροχη χρονιά. Ήταν το έτος που έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών. Πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η χρονιά".































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ