EURO MORNING SHOW

Ο Φάνης Γκέκας στο Euro Morning Show: "Η Εθνική είχε γίνει οικογένεια, αλλά και μόλις αποκλειστήκαμε προσπαθήσαμε να καταστρέψουμε αυτό που είχαμε φτιάξει"

Ο Φάνης Γκέκας στο Euro Morning Show: "Η Εθνική είχε γίνει οικογένεια, αλλά και μόλις αποκλειστήκαμε προσπαθήσαμε να καταστρέψουμε αυτό που είχαμε φτιάξει"

Ο Φάνης Γκέκας μίλησε στη πρεμιέρα της νέας εκπομπής του SPORT24, Euro Morning Show, για το Γερμανία - Σκωτία, την Εθνική Ελλάδας και παράλληλα έκανε την πρόβλεψή του για το Top-4.

Στην πρεμιέρα του Euro Morning Show, με τον Λάμπρο Μπαλάφα και τους Ηλία Καλλονά και Μαρία Κουβέλη, φιλοξενήθηκε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος μίλησε για το Γερμανία - Σκωτία, την Εθνική κι έκανε την πρόβλεψή του για την κορυφαία τετράδα του Euro 2024.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς θα παρουσιαστεί η Γερμανία: "Είναι σημαντικό ότι η Γερμανία θα έχει πολλή πίεση, ειδικά στον πρώτο αγώνα, αλλά νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν αποδείξει κι έχουν καταφέρει να κάνουν μεγάλες διοργανώσεις. Είναι μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο".

Για το αν η Γερμανία θα παίξει με τη φανέλα, με τον αέρα που τη χαρακτηρίζει ή υπάρχει μία σχετική έλλειψη απειρίας: "Ναι μεν υπάρχει η απειρία, αλλά όταν μιλάμε για εθνική Γερμανίας δεν υπάρχει απειρία. Όποιος κι αν ο προπονητής από μόνη της η φανέλα θα είναι πάρα πολύ βαριά και νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές που είναι σ' αυτή την εθνική έχουν καταλάβει και ξέρουν τι σημαίνει. Άρα, και το ότι παίζεις μέσα στη Γερμανία είναι μεγάλο πράγμα".

Για τον Φίλκρουγκ κι αν υπάρχει επιθετικοί που ξεχωρίζει: "Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2-3 επιθετικούς, το θέμα είναι το πώς θα ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες. Όπως είπες τώρα 29 χρονών πήγε στο Champions League, επανήλθε, έκανε μεταγραφές, αλλά νομίζω όλες οι ομάδες θα έχουν ένα πολύ καλό επιθετικό".

Για τα φαβορί του Euro: "Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία. Η Ισπανία πάντα ξεκινά ως αουτσάιντερ στις τελευταίες διοργανώσεις και πάντα το παίρνουν, γι' αυτό δεν τη βάζω".

Για το δίπολο εάν πρέπει να ξεκινάει ο Φίλκρουγκ ή ο Χάβερτς: "Είναι το τι θέλει να κάνει ο προπονητής αυτή τη στιγμή, να πιέσει από την αρχή και να βάλει γκολ ή θέλει πιο πολύ παιχνίδι, να κουράσει τους αντιπάλους. Γιατί νομίζω ότι η Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι θα θέλει να σκοράρει και να φανεί ότι είναι το φαβορί. Και βάσει εμπειρίας νομίζω ότι ο Χάβερτς μπορεί και θα πρέπει να πάρει τη φανέλα".

Για την πορεία του Νάγκελσμαν και το αν είναι οξύμωρο ότι ένας προπονητής σε αυτή την ηλικία επέλεξε μία εθνική ομάδα: "Είναι λίγο οξύμωρο κι αυτό δεν είναι καλό για την εθνική Γερμανίας, γιατί υπάρχουν ονόματα που δεν θα ανεχτούν τέτοια πράγματα, αλλά από εκεί και πέρα, είναι η εθνική Γερμανίας κι είναι ένας προπονητής που έδειξε από πολύ μικρός ότι έχει τα φόντα να γίνει καλός προπονητής. Άρα, το θέμα είναι θα κολλήσει; Νομίζω ότι δεν κολλάει στην εθνική Γερμανίας".

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί τα παιχνίδια στις μικρότερες κατηγορίες: "Θα κάνω μία άλλη ερώτηση εγώ. Απολαμβάνεις τα παιχνίδια στην Α' Εθνική στην Ελλάδα; Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλες οι διαφορές. Ειδικά στη Γερμανία αν ξεκινήσεις από την πέμπτη, τέταρτη κατηγορία, που είναι επαγγελματικές, όταν πας υπάρχει κόσμος στις προπονήσεις και πας στο γήπεδο και υπάρχουν 7.000-8.000. Είμαστε πολύ πίσω σε κάποια πράγματα σε οργάνωση και για να πάμε με τις οικογένειές μας στο γήπεδο".

Για το αν του λείπει η Εθνική μας από το Euro: "Δεν νομίζω ότι λείπει μόνο σε μένα. Λείπει σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι τα τελευταία χρόνια που δεν βρισκόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις, αν και υπήρχαν οι ευκαιρίες. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε κάποια στιγμή και να ξαναμπούμε μέσα σ' αυτές τις διοργανώσεις. Κι είναι κρίμα και για τα παιδιά, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια προσπάθησαν, έγιναν ομάδα, οικογένεια, αυτό που είχαμε εμείς αυτά τα 10 χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2014, αλλά και πάλι στο παρά πέντε δεν έγινε η πρόκριση".

Για το αν αυτές οι αποτυχίες επιβεβαιώνουν και το πόσο σπουδαία Εθνική ήταν του 2004: "Μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν μία πολύ καλή δυνατή ομάδα τα 10 χρόνια, 2004-2014. Αλλά νομίζω ότι και τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα είχε βρει τον ρυθμό της, είχε βρει την ομοιογένειά της, είχε γίνει οικογένεια, είχε γίνει ομάδα που λέμε, αλλά και πάλι μόλις αποκλειστήκαμε προσπαθούμε να καταστρέψουμε αυτό που είχαμε φτιάξει. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό κι ας αφήσουμε κάποιους να δουλέψουν πάνω σ' αυτό που έχουν δημιουργήσει. Είναι κρίμα".

Για το πώς θα ζήσει το Euro: "Τώρα είναι λες και είμαστε θεατές κι εμείς. Παρακολουθούμε για να ζήσουμε τις όμορφες στιγμές που είχαμε ζήσει τότε εμείς, αλλά κι αυτά που βλέπουμε και θα μας λείψουν από την Εθνική".

Για την Τουρκία και πώς βλέπει την πορεία στον όμιλό της: "Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και νομίζω πως αν προσέξει λίγο κι είναι όπως πρέπει να είναι, γιατί έχε και καλό προπονητή, θα μπορέσει να προκριθεί στην επόμενη φάση".

TAGS EURO MORNING SHOW EURO EURO 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ