CHAMPIONS LEAGUE

Ο Φέργκιουσον απέκλεισε τον... Μουρίνιο!

Ο Φέργκιουσον απέκλεισε τον... Μουρίνιο!
Βίντιτς-Φέρντιναντ-πανηγυρικό

Με σκόρερ Βίντιτς-Κ.Ρονάλντο, η Μ.Γιουνάιτεντ νίκησε 2-0 την Ίντερ και πέρασε στους "8" (videos)

Αυτή ήταν η τέταρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με τους "κόκκινους διαβόλους" να έχουν πάρει τον... αέρα των "νερατζούρι" μετρώντας 2 νίκες (εντός έδρας) και ισάριθμες ισοπαλίες (εκτός έδρας).
Το εντυπωσιακό είναι πως οι Άγγλοι έκαναν το "3 στα 3" σε αυτή τη φάση κόντρα στους Ιταλούς (Τσέλσι και Άρσεναλ προκρίθηκαν επίσης απέναντι σε Γιουβέντους και Ρόμα αντίστοιχα), και έτσι συνεχίζουν με τέσσερις ομάδες στα προημιτελικα, έναν χρόνο μόλις μετά τον "αγγλικό τελικό" της Μόσχας.

O αγώνας
Το πολυαναμενόμενο μπρα ντε φερ στο "Θέατρο των ονείρων" ξεκίνησε με ονειρεμένο τρόπο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ευτύχησε στην πρώτη μεγάλη φάση της στον αγώνα να πάρει κεφάλι το σκορ.

Ο Ράιαν Γκιγκς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά στο 4' και ο προωθημένος Νεμάνια Βίντις (απουσίασε από τον αγώνα του "Μεάτσα" λόγω τιμωρίας) ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο Βιεϊρα για να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σέζαρ και να κάνει το 1-0.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" μπήκαν φουλ επιθετικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως όσο περνούσε η ώρα η Ίντερ ισορροπούσε και μετά το 25' ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ.

Η αρχή έγινε στο 28': ο Μαϊκόν εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ και ο Ιμπραΐμοβιτς έπιασε σκαστή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, η οποία χτύπησε στη συμβολή των δοκών και κατέληξε άουτ.

Η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία για τους "νερατζούρι" ήρθε στο 36', με τον Σουηδό φορ να βρίσκει σε θέση έξω δεξιά τον Στάνκοβιτς και τον Σέρβο να εξαπολύει δυνατό φαλτσαριστό σουτ, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Φαν ντερ Σάαρ.

Η Μάντσεστερ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 38', αλλά ο Σέζαρ νίκησε με εκπληκτικό τρόπο τον Ο'Σέι στο μεταξύ τους τετ α τετ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ οι πρωταθλητές Ιταλίας μπορούν να τα βάζουν με την τύχη τους, καθώς "έκλεισαν" το πρώτο μέρος σπαταλώντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 39' ο Στάνκοβιτς κινήθηκε ωραία από τα δεξιά μετά από σέντρα του Ιμπραΐμοβιτς, όμως το σουτ του πάνω στην κίνηση έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι "νερατζούρι" βγήκαν υποδειγματικά στην κόντρα, με τον Μπαλοτέλι να τροφοδοτεί στον κενό χώρο τον Ιμπραΐμοβιτς και εκείνον να στέλνει με διαγώνιο δεξί σουτ τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολλανδού κίπερ της Γιουνάιτεντ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε... καρμπόν με το πρώτο, καθώς η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά και σκόραρε πάλι στο τέταρτο λεπτό (49'): μετά από συνεργασία Γκιγκς και Σκόουλς η μπάλα έφτασε στον Ρούνεϊ, αυτός έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετάγεται υπέροχα στην καρδιά της άμυνας της Ίντερ και να κάνει με κεφαλιά το 2-0.

Με την Ίντερ να χρειάζεται πλέον δύο τέρματα για να πάρει την πρόκριση, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε άλλη επιλογή από το να ρίξει έναν ακόμα επιθετικό στο χορτάρι, με τον Αντριάνο να παίρνει στο 58' τη θέση του Στάνκοβιτς και ένα λεπτό αργότερα να φτάνει μία... ανάσα από το να μειώσει το σκορ.

Ο Βραζιλιάνος "έσπασε" τη μπάλα στα πλάγια στον Καμπιάσο και έκανε κίνηση προς την μεγάλη περιοχή, ο Αργεντινός μέσος του έβγαλε απευθείας τη σέντρα από τα δεξιά, και ο "αυτοκράτορας" έστειλε τη μπάλα με ωραίο... ακροβατικό στο δεξί δοκάρι του Φαν ντερ Σάαρ.

Η Γιουνάιτεντ απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά με διαδοχικές ευκαιρίες των Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ και Κ.Ρονάλντο που σταμάτησαν στον εκπληκτικό Σέζαρ, ενώ η Ίντερ απείλησε και πάλι στο 74' με την κοντινή προβολή του Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκει στο σώμα του Εβρά και να φεύγει κόρνερ.

Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα (μοναδική μεγάλη φάση ήταν ένα σουτ-κεραυνός του Κριστιάνο Ρονάλντο που υποχρέωσε τον Σέζαρ σε εντυπωσιακή επέμβαση) με τη γηπεδούχο να κρατάει με άνεση το υπέρ της 2-0 και να πανηγυρίζει μία σπουδαία πρόκριση για τους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή μάλιστα ήταν η 10η φορά τα τελευταία 13 χρόνια που το δημιούργημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον φτάνει στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ στον αντίποδα η Ίντερ υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό στους "16" του θεσμού για τρίτη σερί σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σάαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Κ.Ρονάλντο, Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ (84' Παρκ), Γκιγκς, Βίντιτς, Κάρικ, Σκόουλς (70' Άντερσον) Ο'Σέι

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρδομπα, Ζανέτι, Στάνκοβιτς (58' Αντριάνο), Ιμπραΐμοβιτς, Μαϊκόν, Βιεϊρά (46' Μουντάρι), Καμπιάσο, Σάμουελ, Σαντόν, Μπαλοτέλι (70' Φίγκο)

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Γκολ: Βίντιτς (4'), Κριστιάνο Ρονάλντο (49')

Κίτρινες κάρτες: Σάμουελ (53'), Ρούνεϊ (71'), Μουντάρι (77')

* Με το 2-0 επί της Ίντερ στο "Θέατρο των Ονείρων", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε αήττητη για 21ο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ (τελευταία της ήττα από τη Μίλαν στο "Σαν Σίρο" στα ημιτελικά της σεζόν 2006-07), ενώ επέκτεινε το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητό της σε 19 αγώνες, με το ρεκόρ της να είναι 20 ματς από την τριετία 2001-04.

* Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ είχαν αναμετρηθεί και πριν από δέκα χρόνια (1998-99), αυτή τη φορά για τα προημιτελικα του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον να παίρνει και τότε την πρόκριση, επικρατώντας με 2-0 στο πρώτο ματς στο "Ολντ Τράφορντ" και αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο "Μεάτσα". Η σεζόν μάλιστα εκείνη ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου καθώς ολοκληρώθηκε με το θρυλικο τρεμπλ.

* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπασε -με την πρόκρισή της-και μία "κατάρα", που ήθελε την ομάδα που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο να αποτυγχάνει την επόμενη σεζόν να φτάσει τουλάχιστον στα προημιτελικά. "Θύματα" αυτής της κακοδαιμονίας είχαν πέσει κατά σειρά οι Πόρτο, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Μίλαν.

* Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Ζοσέ Μουρίνιο σε 14 κόντρες του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (έχει επίσης 6 νίκες ενώ 6 μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν έχουν βγάλει νικητή). Η αμέσως προηγούμενη επιτυχία του Σκωτσέζου επί του Πορτογάλου ήταν η επικράτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι το Νοέμβριο του 2005 με 1-0 (σκόρερ ο Φλέτσερ).

* Με την παρουσία του στην σύνθεση της Ίντερ, ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς έφτασε τις 63 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πλέον ο πρώτος σε συμμετοχές σε αυτή τη διοργάνωση Σέρβος παίκτης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που έχει 62.

























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ