ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο Φέργκιουσον μάγειρας!

Ο Φέργκιουσον μάγειρας!
New Image

Μία συνέντευξ διαφορετική από τις άλλες έδωσε ο πολυνίκης Σκωτσέζος τεχνικός, μιλώντας για την εποχή που ήταν... σεφ!

Ο λόγος φυσικά για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας των "κόκκινων διαβόλων" από το 1986 και μετά που δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση να καθήσει στον ηλεκτρικό πάγκο της (εκείνη την εποχή συμπλήρωνε 19 ολόκληρα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα), για τον οποίο λίγο πολύ τα ξέρουμε όλα...
Όλα φυσικά με την δραστηριότητα του που έχει να κάνει με την αγαπημένη του Μάντσεστερ, γιατί υπάρχει και η αθέατη πλευρά της ζωής του, το προσωπικό κομμάτι, που φροντίζει να κρατάει καλά φυλαγμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα των αδηφάγων ΜΜΕ.

Αυτόν τον... άλλο Φέργκιουσον, αποφάσισε να ξεσκεπάσει σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Μάντσεστερ "Key 103" ο Σκωτσέζος τεχνικός, ξετυλίγοντας άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.

Για ενάμιση χρόνο εκτελούσε χρέη σεφ
Όπως για παράδειγμα ότι το διάστημα που ήταν ποδοσφαιριστής ασκούσε παράλληλα το επάγγελμα του σεφ (!) για περισσότερο από έναν χρόνο, σε ένα εστιατόριο κοντά στο διάσημο "Χάμπτεν Παρκ" της Γλασκώβης.

"Μπορεί να μην το πιστεύετε, όμως δούλεψα στην κουζίνα για περίπου ενάμιση χρόνο. Είχα αγοράσει γη στην περιοχή του Πέινσλεϊ, που ήθελα να μετατρέψω σε εστιατόριο, όμως είχα ανάγκη να κάνω την πρακτική μου σε ένα πραγματικό μαγαζί και έτσι πήγα στο Μπίτσγουντ, που ήταν στο βάθος του δρόμου που έμενα, κοντά στο Χάμπτεν Παρκ, και δούλεψα εκεί.

Έμαθα επίσης να ετοιμάζω μεγάλα πιάτα, όμως σε σχέση με την σημερινή κουζίνα, θα έχανα σίγουρα το... ματς. Είμαι πολύ καλός στο να μαγειρεύω ζυμαρικά αλλά και στην κινέζικη κουζίνα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Φέργκιουσον, ο οποίος δούλεψε στο εστιατόριο του πιο φημισμένου σεφ στην Αγγλία, Γκόρντον Ράμσεϊ.

" Ήμουν στο εστιατόριό του, ο Γκόρντον είναι θαυμάσιος, όμως το πρόβλημα είναι ότι όταν φτάνεις σε ένα επίπεδο τελειότητας και επιδεξιότητας όπως αυτός, δεν μπορείς να χαμηλώσεις τον πήχη ούτε για ένα λεπτό.

Εγώ φέτος έχασα τέσσερα ματς, παρόλα αυτά πήρα το πρωτάθλημα, και αυτό γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει το περιθώριο του λάθους.

Αντίθετα, εάν ο Γκόρντον μαγειρέψει άσχημα ένα πιάτο, μπορεί να χάσει την φήμη του μέσα σε ένα βράδυ. Αναμφίβολα η δουλειά του φίλου μου είναι πολύ πιο αγχωτική, καθώς είναι συνεχώς υπό πίεση".





Χαλάρωση με... μπιλιάρδο και καλό κρασί
Οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά στο "Όλντ Τράφορντ" έχουν βέβαια να λένε για το πόσο εργασιομανής και τελειομανής είναι στη δουλειά του, καθώς τον βλέπουν να φτάνει στο γήπεδο κατά τις 8 το πρωί, ωστόσο ο ίδιος διατυμπανίζει ότι το ποδόσφαιρο δεν κυριαρχεί στη ζωή του.

" Για να σας το αποδείξω θα σας αποκαλύψω μερικές στιγμές της καθημερινότητάς μου, που μοιράζομαι με την σύζυγό μου, Κάθι: πηγαίνουμε σινεμά κάθε εβδομάδα και συμπεριφερόμαστε όπως όλοι οι άλλοι, τρώγοντας χοτ-ντογκ και παγωτό.

Όμως μας αρέσει να μένουμε και σπίτι φωνάζοντας φίλους, και σε αυτή την περίπτωση χαλαρώνουμε παίζοντας μπιλιάρδο και ανοίγοντας μπουκάλια κρασι".



Άλλες αγαπημένες ασχολίες του 65χρονου τεχνικού είναι η ιστορία ("Έχω διαβάσει για τον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και ο Γκόρντον Μπράουν μου χάρισε 3 CD αναφορικά με το γεγονός αυτό") και ο Τζον Φ. Κένεντι ( Ήταν μία επική φιγούρα που με γοήτευε πάντα") ενώ το μοναδικό πρόσωπ0ο που τον έκανε να αισθανθεί αμήχανα ήταν η Βασίλισσα Ελισάβεθ, όταν και τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Πότε όμως θα... αποφασίσει να πάρει σύνταξη, προκειμένου να δουν και μία άσπρη μέρα και οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ; Όπως λέει ο ίδιος, δεν πρόκειται να τα παρατήσει από τη στιγμή που αισθάνεται δυνατός και υγιής.

Οι παίκτες του δίνουν δύναμη να συνεχίσει
"Όσο θα είμαι καλά στην υγεία μου, θα προχωράω μπροστά. Αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Το να έχεις στην ομάδα παιδιά όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που διασκεδάζουν το παιχνίδι και σε κάνουν και εσένα να διασκεδάζεις, σε βοηθάει να παραμένεις νέος".

Και για το τέλος, ο Φέργκιουσον δεν αρνήθηκε να ικανοποιήσει την περιέργεια των παραγωγών του ραδιοφωνικού σταθμού, τον ρώτησαν τί θα κοιτούσε να σώσει από το γραφείο του σε περίπτωση που αυτό έπαιρνε φωτιά: " Σίγουρα, το μπλοκ με τα συμβόλαια των παικτών. Και μετά ένα όμορφο κρύσταλλο Γουότφορντ που μου έχουν χαρίσει μετά το τρεμπλ του 1999".

























TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ