ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φερνάντο Γιορέντε έριξε τίτλους τέλους μετά από 20 χρόνια γεμάτης καριέρας

Ο Φερνάντο Γιορέντε έριξε τίτλους τέλους μετά από 20 χρόνια γεμάτης καριέρας
@2019 JON SUPER/AP IMAGES

Ο Φερνάντο Γιορέντε αποφάσισε να δώσει τέλος σε ένα όμορφο ποδοσφαιρικό ταξίδι που άρχισε για αυτόν πριν από 20 χρόνια, με τον 38χρονο Ισπανό επιθετικό να ανακοινώνει μέσω Instagram την αποχώρησή του από τη δράση.

Ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός στην καριέρα του ήταν η Μπασκόνια το 2003 ενώ από το 2005 και έπειτα ο Φερνάντο Γιορέντε έγραψε ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα φορώντας κατά σειρά τη φανέλα των Αθλέτικ, Γιουβέντους, Σεβίλλης, Σουόνσι, Τότεναμ, Νάπολι, Ουντινέζε και Έιμπαρ.

Πέρα από την πλούσια δράση του σε συλλογικό επίπεδο, ο υψηλόσωμος φορ από την Παμπλόνα φόρεσε 24 φορές τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας (7 γκολ) από το 2008 μέχρι το 2013 και σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Euro και ενός Μουντιάλ με την "φούρια ρόχα", γεγονός που τον έκανε να είναι ένας από τους πιο ευλογημένους Ισπανούς ποδοσφαιριστές.

Έχοντας όλη αυτή τη βαριά κληρονομιά, ο Γιορέντε πήρε την απόφαση να αποχωρήσει "γεμάτος" από τα γήπεδα, με τον 38χρονο Ισπανό φορ να ανακοινώνει την Δευτέρα (15/05) το αντίο του μέσα από τον προσωπικό λογαριασμάο του στο Instagram.

"Ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από πολύ μικρός. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα κατέληγα να ζήσω αυτό το όνειρο, με όλες τις υπέροχες ευκαιρίες που μου έφερε το ποδόσφαιρο σε όλη μου την καριέρα; Ήμουν τόσο τυχερός που μπόρεσα να αφοσιωθώ στο να κάνω αυτό που αγαπώ τόσα χρόνια.

Ήταν ένας μακρύς δρόμος και με δουλειά, θυσίες, ταπεινότητα και πάθος, απόλαυσα να είμαι μέρος σε πραγματικά μεγάλες ομάδες, όπου έπαιζα πάντα με υπερηφάνια και έδινα τα πάντα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν και τους φιλάθλους για την αγάπη και την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Νιώθω βαθύτατα προνομιούχος που είχα τόσες φανταστικές εμπειρίες μέσα από το ποδόσφαιρο και που γνώρισα τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους στην πορεία. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ