ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Φράντισεκ Στράκα στο SPORT 24

Ο Φράντισεκ Στράκα στο SPORT 24
Στρακα

"Η Σπάρτα είναι επικίνδυνη ομάδα, αλλά γηρασμένη" δήλωσε στο SPORT 24 ο τεχνικός του ΟΦΗ Φράντισεκ Στράκα

Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει σχέση… αγάπης με την Τσεχία, καθώς συχνά-πυκνά αντιμετωπίζει ομάδες από την συγκεκριμένη χώρα. Φέτος θα βρει στο δρόμο του την Σπάρτα Πράγας που είχε αντιμετωπίσει και την σεζόν 2001/02.
Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Φράντισεκ Στράκα, έχει περάσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2004 και το SPORT 24 επικοινώνησε μαζί του για να δώσει μια πρώτη εικόνα για την φετινή Σπάρτα Πράγας. «Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, η Σπάρτα είναι καλή ομάδα, επικίνδυνη και νομίζω ότι θα δούμε δυο κλειστές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό» είπε αρχικά ο τεχνικός των Κρητικών και στην συνέχεια προχώρησε στην ανάλυση του φετινού συνόλου.

«Φέτος έχει αρκετούς παίκτες με εμπειρία, όμως το αρνητικό τους είναι πως οι περισσότεροι είναι πάνω από 30 ετών. Ο κεντρικός αμυντικός Τόμας Ρέπκα είναι ο αρχηγός και ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, όμως είναι 34 ετών. Ο Κάντλετς είναι 23 ετών και αγωνίζεται σε θέση αριστερού μπακ, είναι πολύ καλός παίκτης και έχει περιθώρια εξέλιξης, ενώ έχασε και τον Τόμας Σίβοκ που ήταν απο τους καλύτερους παίκτες αν όχι ο καλύτερος.

Ο Μπέργκερ επέστρεψε στην Τσεχία μετά από αρκετά χρόνια και αφού έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, έχει την εμπειρία από αγώνες κορυφαίου επιπέδου, όμως και αυτός είναι πάνω από 30 ετών, έχει φθάσει τα 34 και αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Σπάρτα καθώς οι παίκτες που έχουν εμπειρία είναι άνω των 30. Από εκεί και πέρα σχετικά με την κλήρωση πιστεύω ότι είναι υπέρ της Σπάρτα το γεγονός ότι έχει τον δεύτερο αγώνα στην έδρα της, ειδικά στην περίπτωση που θα έχει πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Αθήνα».

«Ο Ντόσεκ θυμίζει… Κόλερ»
Όσον αφορά την μεσαία γραμμή και την επίθεση, ο Στράκα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια σε δυο παίκτες, στον Μίροσλαβ Ματούσοβιτς και τον Λίμπορ Ντόσεκ. «Στην μεσαία γραμμή ο καλύτερος παίκτης είναι ο Μίροσλαβ Ματούσοβιτς. Είναι 27 ετών, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο, είναι γρήγορος, έχει καλό σουτ γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές δοκιμάζει από μακρινή απόσταση, ενώ εκτελεί και τις περισσότερες από τις στημένες φάσεις.

Στην επίθεση, ο Λίμπορ Ντόσεκ είναι ότι ο Γιαν Κόλερ για την εθνική ομάδα. Είναι κοντά στα δυο μέτρα, δυνατός, λόγω του ύψους είναι πολύ καλός στις κεφαλιές, όμως γενικά ξέρει να κινείται στην περιοχή, να δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και ν’ ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του».

Σκάζνι: "Φαβορί ο ΠΑΟ"



Ο Τσέχος Ζνέτεκ Σκάζνι, μίλησε πριν από λίγη ώρα στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ σχολιάζοντας την πιθανή αντίπαλο του "τριφυλλιού" στην προσπάθεια του για πρόκριση στους ομίλους, Σπάρτα Πράγας, κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις.

Ο Σκάζνι έχρισε φαβορί την ελληνική ομάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων: " Είναι πάντα δύσκολο να πεις τι θα γίνει πριν το πρώτο παιχνίδι. Πάντως εγώ θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί ενώ για τη Σπάρτα είναι πολύ δύσκολο. Ξέρω και τις δύο ομάδες και βλέπω ότι φέτος έχει κάνει κινήσεις και απέκτησε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Διακρίνω πάθος και ενδιαφέρον από την πλευρά της ελληνικής ομάδας. Όσο για τη Σπάρτα Πράγας έχει πολύ καλή ομάδα αλλά δεν έχει την ποιότητα και την ιστορία του Παναθηναϊκού σε μια διοργάνωση όπως αυτή. Επαναλαμβάνω ότι για εμένα είναι φαβορί είναι οι "πράσινοι".

Η ομάδα έχει καλό προπονητή τον Βίτετσλαβ Λάβιτσκα, ενώ γύρισε και ο Πάτρικ Μπέργκερ που είναι πολύ καλός παίκτης αλλά έχουν φύγει και ορισμένοι καλοί ποδοσφαιριστές που ήταν στο σύλλογο. Το πρωτάθλημα στην Τσεχία αρχίζει αύριο αλλά αυτή τη στιγμή η Σπάρτα δεν βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα και δεν έχουν βρει ακόμα το δρόμο τους. Μπορώ να πω όμως ότι έχει πολύ οργανωμένη άμυνα και παίζει καλά την κόντρα επίθεση. Το σύστημα που επιλέγει ο προπονητής της είναι το 4-2-3-1".


















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ