ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Φρατζέσκος στο SPORT 24

Ο Φρατζέσκος στο SPORT 24
Φραντζέσκος

Ο Μr φάουλ Κώστας Φρατζέσκος που έχει παίξει σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό μιλάει στο SPORT 24 για το σημερινό ντέρμπι

Ζίκο, Εντερ, Φαλκάο και δεν…συμμαζεύεται όταν έστηναν τη μπάλα έξω από την περιοχή, όλοι σηκωνόμασταν από τις πολυθρόνες μας, για να θαυμάσουμε από πιο κοντά τα πανέμορφα αυτά σούτ που συνήθως κατέληγαν στα δίχτυα.
Στην Ελλάδα είχαμε την τύχη να έχουμε τον δικό μας «Βραζιλιάνο» που άκουγε στο όνομα Κώστας Φρατζέσκος.

Παίκτης «κόσμημα» για τα ελληνικά γήπεδα, που μας έμαθε εκτός από το ήθος και τα ελληνικά φάουλ-μπανάνα.

Από την περίοδο 1991-92, που έπαιξε σε ηλικία 22 ετών σε 4 παιχνίδια τσάμπιονς λίγκ με τον Παναθηναϊκό, έως το 2005 όπου ολοκλήρωσε (στην Προοδευτική) την πλούσια καριέρα του, σημείωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 138 γκολ, από τα οποία τα 52 ήταν με φάουλ !

Εχοντας παίξει τόσο στον Παναθηναϊκό (1991-1994) όσο και στον ΠΑΟΚ (1996-2000) το «SPORT 24» του ζήτησε να σχολιάσει τη μεγάλη κόντρα των δύο ομάδων για μια θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου και ο πάντα ευγενής Κώστας, τεχνικός σύμβουλος στον Ηλυσιακό πλέον, δεν αρνήθηκε και «εκτέλεσε» άψογα ένα ακόμα φάουλ, έστω και με…κοστούμι σημειώνοντας φυσικά γκολ.

Απολαύστε τον.

«Περιμένω ένα περίεργο παιχνίδι, που θεωρώ ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι δύσκολος αγώνας και για τις δύο ομάδες, διότι είναι ο δεύτερος και τελευταίος, συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια να διορθωθούν κάποια λάθη.

Γι’ αυτό και νομίζω ότι οι ομάδες δεν θα παίξουν το ίδιο ελεύθερα όπως στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα θα υπάρξουν και σκοπιμότητες, ανάλογα και με την εξέλιξη του σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα» λέει ο «μίστερ φάουλ» και συνεχίζει:

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αρκεστεί στο Χ, αλλά θα ψάξει και το γκολ, ώστε να έχει κάποια αβάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξει ανοιχτά ή ότι θα ρισκάρει, απλά θα κυνηγήσει στις αντεπιθέσεις ένα γκολ» λέει ο τεχνικός διευθυντής του Ηλυσιακού που θεωρεί ιδιαίτερα «ανοιχτό» το ντέρμπι.

Το σκόρ του πρώτου αγώνα (2-1) κρύβει παγίδες και για τους δύο, αφού ακόμα και στις καθυστερήσεις με ένα γκολ όλα μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς η έδρα μπορεί να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κρίνει κάτι ουσιαστικό και όλα θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού».

Οσο για το αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα την νέα κόντρα των δύο ομάδων την Κυριακή στην Τούμπα για το πρωτάθλημα: «Απλά η ομάδα που θα προκριθεί, θα αποκτήσει ένα μικρό αβαντάζ στην ψυχολογία και τίποτε περισσότερο. Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αυτό της Κυριακής».

Πως όμως βλέπει τις δύο ομάδες στις οποίες έγραψε τη δική του ιστορία ;

«Σαφώς και οι δύο δεν με ικανοποιούν με την εφετινή τους απόδοση. Ο Παναθηναϊκός έχει στόχο το πρωτάθλημα και ήδη έχει μείνει αρκετούς βαθμούς πίσω, χωρίς μάλιστα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι εφέτος έκανε πολλές μεταγραφές, αλλά έχει σημασία και τι μεταγραφές θα κάνεις. Θεωρώ ότι ο τελευταίος μεγάλος ξένος που είχε φέρει ο Παναθηναϊκός ήταν ο Χένρικσεν. Και το κρίνω σε διάστημα χρόνου, όπως ήταν ο Βαζέχα, ο Βάντσικ. Πλέον έχουν πολλά χρόνια να πετύχουν καλό ξένο και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ.Δομάζο, που έχει πει ότι ο ηγέτης πρέπει να φαίνεται στο γήπεδο και όχι στα λόγια.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, στα μεγάλα παιχνίδια, δεν έχουν φανεί οι παίκτες που δηλώνουν ηγέτες, όταν στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ αντίστοιχα έχουν «καθαρίσει» τόσα παιχνίδια ο Ριβάλντο με τον Λυμπερόπουλο» λέει ο Φρατζέσκος που είναι ακόμα πιο καυστικός για τον ΠΑΟΚ:

«Χαίρομαι γιατί είχαν την τύχη να ζήσω τα καλά χρόνια της ομάδας. Τότε ο ΠΑΟΚ δεν χρωστούσε δραχμή, ήταν υγιέστατος και στη συνέχεια για να κάνουν κάποιοι το γινάτι τους, πέρασαν και έκαψαν τη γη.

Δεν αναφέρομαι μόνο σε διοικητικές κεφαλές, αλλά και σε άλλους που πέρασαν και δούλεψαν από όλα τα πόστα, ακόμα και των προπονητών !

Δεν λέω ότι δεν έχουν ευθύνη και οι πρόεδροι, αλλά όταν ένας προπονητής σου λέει θέλω τους τάδε παίκτες ή θα φύγω, πρόκειται για εκβιασμό.

Δυστυχώς πονάω πολύ αυτή την ομάδα, γιατί έκανα πολλούς φίλους εκεί, έζησα το μεγαλείο της και είναι άδικο να μπαίνει σε τέτοιες περιπέτειες εξαιτίας λίγων ανθρώπων που σε τελική ανάλυση δεν θα τους θυμάται κανείς».

Πλέον ο Κώστας Φρατζέσκος ανοίγει μια νέα σελίδα στην καριέρα του, στον Ηλυσιακό και όπως λέει: «Θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες αυτών των 17 χρόνων ως ποδοσφαιριστής για να βοηθήσω στον οργανωτικό τομέα την ομάδα. Υπάρχουν σωστοί άνθρωποι στην ομάδα με αρχές, που δεν βιάζονται να πετύχουν από το πρώτο λεπτό, αλλά θέλουν να κάνουν σταθερά βήματα. Όχι πως αν η άνοδος είναι στο δρόμο μας, θα την απαρνηθούμε» λέει ο βετεράνος άσος, που με αυτά που έχει δει εφέτος έχει…τρομάξει.

«Όχι ένα, αλλά πολλά ευχέλαια έχουμε κάνει, αλλά δεν γίνεται τίποτε. Συνέχεια τραυματισμοί, απουσίες βασικών παικτών και ήδη έχουμε τρία χειρουργεία σε εξέλιξη, που εύχομαι να είναι και τα τελευταία.

Το ματς με την Ξάνθη, για μας αποτελεί πλέον τυπική διαδικασία, αλλά αν ήμασταν πλήρεις στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, το πρόβλημα θα το είχε ο αντίπαλος και όχι εμείς και το πιστεύω. Η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, αλλά τρομερή ατυχία. Ελπίζω να γυρίσει λίγο η τύχη μας και πάνω απ’ όλα όχι άλλους τραυματισμούς» καταλήγει.






































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ