ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γιαν Μικάελσεν στο Sport24.gr

Ο Γιαν Μικάελσεν στο Sport24.gr
μικάελσεν

Η κατάθεση ψυχής του Μικάελσεν στο Sport24.gr "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους οπαδούς μας" (vds)

«Η ζωή κρύβει δυνάμεις τις οποίες μπορείς να αποκαλύψεις μόνο εάν τις βιώσεις», έλεγε ο Δανός φιλόσοφος και θεμελιωτής του ρεύματος του υπαρξισμού, Σόρεν Κίρκεγκαρντ. Ο Γιαν Μικάελσεν τις ανακάλυψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
Αγάπησε τον Παναθηναϊκό και δοξάστηκε όσο λίγοι στο «τριφύλλι». Φόρεσε την «πράσινη» φανέλα πάνω από 100 φορές, κατέκτησε νταμπλ (βασικό στέλεχος με 24 συμμετοχές και 3 γκολ), διέπρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανατρίχιαζε κάθε φορά που αγωνιζόταν στη Λεωφόρο, εκπροσώπησε τη χώρα του σε εθνικό επίπεδο χάρη στις εμφανίσεις του στην Ελλάδα. Από τις ελάχιστες περιπτώσεις ξένων ποδοσφαιριστών που υπηρέτησαν τον σύλλογό τους με φιλότιμο και αυταπάρνηση που θα ζήλευαν Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου με ταμπεραμέντο που ταιριάζει περισσότερο σε μεσογειακό τύπο παρά σε φλεγματικό Σκανδιναβό. Ο Δανός, έκανε ένα φλας μπακ για λογαριασμό του Sport24.gr σε μία κατάθεση ψυχής. Νοστάλγησε, συγκινήθηκε, εξήρε, υποκλίθηκε, ευχήθηκε...

Η νέα καριέρα

Ο 39χρονος Μικάελσεν έχοντας ζήσει μεγαλειώδεις στιγμές από τον Ιανουάριο του 2009, καθοδηγεί την δεύτερη ομάδα της Κοπεγχάγης. Ο Τύπος της Δανίας ήδη κάνει λόγο για το ταλέντο του και στην προπονητική. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να μεταδίδω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στα νέα παιδιά. Πηγαίνουμε πολύ καλά παρότι αντιμετωπίσαμε πολλούς τραυματισμούς. Εδώ υπάρχει πολύ ταλέντο και αποτελεί μεγάλη πρόκληση να αναδείξω τα επόμενα αστέρια της ομάδας».

Οι φιλοδοξίες

Ο άλλοτε μέσος του «τριφυλλιού» δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του, παραμένοντας ωστόσο προσγειωμένος στην αποστολή που έχει αναλάβει. «Φυσικά και θα ήθελα να εργαστώ σε κάποια μεγάλη ομάδα. Είναι κάτι που θα έρθει από μόνο του και δεν το εκβιάζω. Στην παρούσα φάση με ενδιαφέρει να αφήσω έργο στη δεύτερη ομάδα της Κοπέγχαγης, αλλά ποτέ δεν λέω όχι στις προκλήσεις».

Η συνεργασία με τον Εντόι

Ο Σκανδιναβός βρήκε στην Κοπεγχάγη έναν πρώην «πράσινο», τον Νταμ Εντόι. Ήταν λάθος η παραχώρηση του Σενεγαλέζου; «Είναι πολύ καλός παίκτης. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, καθώς συμμετείχε την περυσινή σεζόν σε κάποια παιχνίδια με την δεύτερη ομάδα όπου συνεργαστήκαμε. Θεωρώ πως είναι πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο Παναθηναϊκός τον παραχώρησε στην Κοπεγχάγη. Ενδεχομένως να υπήρχαν διαφορετικές απαιτήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μην ταίριαζε στα πλάνα του Παναθηναϊκού».

Το μυστικό της ομάδας του 2004

Έξι χρόνια φαγούρας για τον Παναθηναϊκό, που από το 2004 και την ομάδα όπου διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο ο Γιαν Μικάελσεν, είχε μείνει χωρίς πρωτάθλημα. Ο πρώην παίκτης της Χαμ Καμ εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας εκείνης της ομάδας.

«Ήταν η εκπληκτική μας άμυνα, η πίστη πως μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, οι οπαδοί μας και τα γκολ του Ολισαντέμπε. Η Λεωφόρος ήταν απίστευτη έδρα, οι οπαδοί μου έδιναν μεγάλη ώθηση, τρελαινόμουν όταν έμπαινα στο γήπεδο ήταν απίστευτα τα συναισθήματα που ένιωθα στον Παναθηναϊκό. Δεν ξεχνιούνται οι στιγμές που έζησα στον Παναθηναϊκό».

Ο Μικάελσεν ήταν απόλυτα ενημερωμένος για την μεγάλη επιτυχία του «τριφυλλιού» που κατέκτησε και μαθηματικά το τίτλο μετά τη νίκη επί του Ηρακλή.

«Από την πρώτη στιγμή έμαθα πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος και το αξίζει. Ελπίζω από εδώ και πέρα να κατακτά συχνότερα το πρωτάθλημα και να μην περιμένει ξανά τόσο πολύ».

Η αμφίδρομη σχέση λατρείας με τους οπαδούς

Ο Μικάελσεν ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των φίλων του Παναθηναϊκού. Έγινε ακόμη και σύνθημα. Αν και έχουν περάσει έξι χρόνια από την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στους «πράσινους», οι γλυκές θύμησες παραμένουν σαν τατουάζ σφηνωμένες στο μυαλό του. Συγκινείται και μόνο στη σκέψη.

«Τους έχω στην καρδιά μου τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ανταποδίδω την αγάπη τους και στέλνω τους χαιρετισμούς μου, δεν τους ξεχνάω. Ήταν πάντα συγκλονιστικοί και μου έδιναν έξτρα κίνητρο να αποδίδω στο γήπεδο. Είναι απλά οι καλύτεροι. Με τον Παναθηναϊκό έπαιξα στον Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν υπέροχο. Βέβαια είχα και άλλες διακρίσεις με την εθνική Δανίας, αλλά στον Παναθηναϊκό έζησα πρωτόγνωρες στιγμές, παρότι ήρθα στην Ελλάδα αρκετά μεγάλος».

Επαφές με Χένρικσεν-Σεϊταρίδη

«Εχω συχνή επαφή με τον φίλο μου τον Ρενέ (Χένρικσεν). Χάρηκα που ο Παναθηναϊκός τον αξιοποίησε και συνεργάζεται μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος σοβαρός που γνωρίζει πολύ ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Επίσης έχω επαφή με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη με τον οποίο επικοινωνούμε κυρίως μέσω Facebook αλλά και με τον Μάρκους Μινχ».

Αποθέωση για Βαζέχα

Ο Γιαν Μικάελσεν αναρωτήθηκε αν από την ομάδα του 2004 συνεχίζει μόνο ο Σεϊταρίδης. Του υπενθυμίσαμε πως συνδετικός κρίκος από το ρόστερ εκείνης της εποχής με το σημερινό ήταν ο Λουκάς Βύντρα, αλλά και ο Βαζέχα, που πλέον υπηρετεί τον Παναθηναϊκό από άλλο μετερίζι.

«Ναι, και ο Κριστόφ. Τι εκπληκτικός παίκτης και εξαίρετος χαρακτήρας. Είναι μια δικαίωση για τις προσπάθειες του που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από άλλο πόστο. Χαίρομαι πολύ γι’αυτό. Είναι ένας «θρύλος» για τον Παναθηναϊκό με τόσα γκολ που πέτυχε. Τρομερός επιθετικός. Επαγγελματίας 100%, έδινε το σωστό παράδειγμα τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικό χώρο. Τι να πρωτοπώ για τον Κριστόφ; Για τον τρόπο που προπονούνταν; Για την διατροφή που ακολουθούσε; Για τη συνέπειά του; Πρότυπο για κάθε ποδοσφαιριστή».

«Γιατί με αγάπησαν οι οπαδοί...»

Ο Γιαν Μικάελσεν δίνει την εξήγησή του για το γεγονός πως σε σχετικά σύντομο διάστημα εξελίχθηκε στον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της εξέδρας.

«Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πιστεύω με αγάπησαν γιατί είδαν παραδόξως έναν ξένο ποδοσφαιριστή να τα δίνει όλα για τη ομάδα. Το εκτίμησαν αυτό. Έδινα πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Ήμουν πάντα συγκεντρωμένος για να το καλό του Παναθηναϊκού και σωματικά και πνευματικά. Σε κάθε αγώνα έδινα τη μάχη μου. Όπως σου είπα ένιωθα να ηλεκτρίζομαι μπροστά στο κοινό μας. Αυτό το κατάλαβαν οι φίλοι του συλλόγου και το εκτίμησαν. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ατμόσφαιρα. Το νταμπλ ήταν το απόλυτο χάιλαϊτ το 2004. Ακόμα και ο τελικός του Κυπέλλου ήταν κάτι εκπληκτικό για την ομάδα».

Πώς θα αντιδρούσε όμως σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε κάποιο πόστο; «Θα ήθελα να συνεργαστώ, θα το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον εάν μου γινόταν τέτοια πρόταση, όμως δεν το σκέφτομαι στην παρούσα φάση. Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχω με την Κοπεγχάγη».

Η συγγένεια με τον Κρόλντουπ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών στη μετεγγραφική λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται και ο Περ Κρόλντρουπ. Όπως αποκάλυψε ο Μικάελσεν η αδελφή του σε περίπου ένα μήνα θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον 30χρονο σέντερ μπακ της Φιορεντίνα!

«Πρέπει να σου αποκαλύψω πως είμαστε συγγενείς πλέον με τον Περ Κρόλντρουπ, αφού η αδερφή μου θα τον παντρευτεί τον επόμενο μήνα. Δεν γνωρίζω κάτι για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ούτε αποκλείω τίποτα. Πάντως, τα πηγαίνει εξαιρετικά στη Φιορεντίνα και πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για να τον αποκτήσουν. Οπότε θα είναι δύσκολο να καταφέρει να τον δελεάσει ο Παναθηναϊκός. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν θα τον ενδιέφερε να παίξει στην Ελλάδα».

Ο Μικάελσεν σκοράρει κόντρα στη Φενέρμπαχτσε




































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ