"Ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξελέγη νόμιμα και με ισχυρότατη στήριξη"
Ποια είναι η θέση της ΕΠΟ σχετικά με το αν είναι παράνομη η εκλογή του Γιώργου Γκιρτζίκη στην ηγεσία της Ομοσπονδίας μετά την παραίτηση του Γιώργου Σαρρή. Για ποιο λόγο είναι νομότυπη η εκλογή του σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι άνθρωποί της.
Ο Γιώργος Σαρρής παραιτήθηκε από την προεδρία ΕΠΟ τον Δεκέμβριο του 2014 και ένα μήνα μετά, τον Ιανουάριο του 2015, έγιναν οι εκλογές και ο Γιώργος Γκιρτζίκης ανέλαβε την ηγεσία της Ομοσπονδίας.
Το άρθρο 38 του καταστατικού της ΕΠΟ με τον τίτλο "πρόεδρος", αναφέρει χαρακτηριστικά: "8. Εάν η θέση του Προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου. Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει ένα νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας".
Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, οι εκλογές της ΕΠΟ έπρεπε να γίνουν τον Ιούνιο του 2015 στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και όχι τον Ιανουάριο του 2015, με την ίδια την Ομοσπονδία όμως να δίνει την δική της απάντηση στο αν όντως είναι παράνομη η εκλογή του Γιώργου Γκιρτζίκη.
Υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, με τους ανθρώπους της ΕΠΟ να τονίζουν πως "το ισχύον καταστατικό της ΕΠΟ στο οποίο αναφέρονται τα δημοσιεύματα και το οποίο βασίζεται στις οδηγίες που είχαν σταλεί από τη FIFA, ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο του 2014.
Όπως προβλέπεται από τους ελληνικούς νόμους, κάθε τροποποίηση στο καταστατικό, πόσο μάλλον ένα ολόκληρο νέο καταστατικό τίθεται σε εφαρμογή όταν εγκριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Το νέο καταστατικό ενεκρίθη από το Ειρηνοδικείο τον Μάιο του 2015.
Συνεπώς όταν τον Ιανουάριο του 2015 παραιτήθηκε ο Γιώργος Σαρρής, ήταν ακόμη σε ισχύ το παλιό καταστατικό. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης εξελέγη λοιπόν νόμιμα και με ισχυρότατη στήριξη 51 στις 55 ψήφους".
Photo Credits: Action Images