ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Γιώργος Παράσχος εξηγεί στο SPORT 24 πώς ο Ατρόμητος έφτασε στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Παράσχος εξηγεί στο SPORT 24 πώς ο Ατρόμητος έφτασε στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού
παρασχος

Ατρόμητος, όνομα και πράγμα αποδείχθηκε η ομάδα του Περιστερίου, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη της 7ης αγωνιστικής επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού.

Οσο και αν φαίνεται περίεργο, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ατρομήτου στο ελληνικό πρωτάθλημα και δικαίως ο πρωτεργάτης αυτής της ομάδας, ο προπονητής της Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στο «SPORT 24» νοιώθει δικαιωμένος.

« Η θέση μας είναι πλασματική και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Τόσες φορές κάναμε καλές εμφανίσεις και μέναμε με την απογοήτευση ότι δεν παίρναμε θετικό αποτέλεσμα. Ε αυτή τη φορά ήταν η σειρά μας και μέχρι τώρα μόνο από τον Ολυμπιακό δεν είχαμε καταφέρει να πάρουμε βαθμούς» τονίζει ο έμπειρος τεχνικός, που πέρυσι είχε νικήσει και τον Παναθηναϊκό ενώ έχει κάνει ζημιά και στην ΑΕΚ.

« Το πίστευα και αυτό είπα στους παίκτες μου, τόσο πριν μπούμε στο γήπεδο, όσο και τις τελευταίες ημέρες. Ηταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση και σαφέστατα για μας η ευκαιρία ήταν μεγάλη» τονίζει ο τεχνικός του Ατρομήτου που αποκαλύπτει και το «κλειδί» της νίκης: « Η αγωνιστική μας συμπεριφορά. Δεν νικήσαμε τυχαία, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαμε καλύτερη κυκλοφορία από τον αντίπαλό μας. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να κάναμε κάποια λάθη σε μεταβιβάσεις μας, αλλά γενικά ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του».

Το πεντάλεπτο μετά το γκολ


Οσο για το αν υπήρξε κάποιο σημείο του αγώνα, που φοβήθηκε, ο Γιώργος Παράσχος επισημαίνει:
« Ηταν δύσκολο το σημείο, αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος που σημειώσαμε. Ισως σε αυτό το πεντάλεπτο να ήταν η μοναδική στιγμή που δεν βγήκαν τα πλάνα μας. Παρασυρθήκαμε από τον ενθουσιασμό που επέφερε το γεγονός ότι προηγηθήκαμε και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε, αν και ο αντίπαλος μας έκανε εκεί δύο κλασσικές ευκαιρίες και αν ισοφάριζε άμεσα θα είχαμε πρόβλημα».

Οι στόχοι της ομάδας ήταν υψηλοί ξεκινώντας το εφετινό πρωτάθλημα, αλλά τα αποτελέσματα δεν δικαίωναν τις προσδοκίες.« Ηταν άδικο, μετά από τέτοιες εμφανίσεις να έχουμε μείνει μόλις στους 4 βαθμούς χωρίς καν νίκη. Όταν μάλιστα βλέπεις νεοφώτιστες ομάδες όπως η Κέρκυρα και ο Εργοτέλης να έχουν ήδη συγκεντρώσει 12 και 11 βαθμούς, τότε δεν θέλεις και πολύ για να αλλάξεις τους στόχους σου.Ξέρετε καλύτερα ότι εδώ στην Ελλάδα η πίεση είναι μεγάλη και μπορεί να σε πάρει εύκολα από κάτω. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτή η νίκη, αποτελεί ψυχολογική ανάταση για τους παίκτες μου και θεωρώ ότι θα τους βοηθήσει πάρα πολύ για τη συνέχεια. Μακάρι να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερες μέρες» λέει ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου, που ουσιαστικά μαζί με τον πρόεδρο κ.Σπανό έχουν «χτίσει» αυτό το δημιούργημα-κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο (σε επίπεδο λειτουργίας, οργάνωσης κ.λπ.).

Τελειομανής όπως πάντα ο Γιώργος Παράσχος, δεν στέκεται μόνο στη νίκη, αλλά είναι έτοιμος ήδη για το…βίντεο της Τρίτης.« Στα παιδιά είπα μόνο συγχαρητήρια μετά το τέλος, αλλά όπως πάντα το παιχνίδι το αναλύουμε δύο μέρες μετά. Και μην νομίζετε πως υπάρχουν μόνο θετικά στοιχεία. Εγιναν και λάθη, αφού κανείς δεν είναι αλάθητος και στα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Όμως αύριο τα παιδιά αξίζουν να χαρούν την επιτυχία και τα λέμε πάλι από την Τρίτη».

Τελικά η ομάδα είναι «Ατρόμητη» όπως το όνομά της, ρωτάμε τον κόουτς και αυτός χαμογελά: «Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Απλά είχαμε κάνει τα πλάνα μας και ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι. Παίξαμε και με το σύστημα των αντεπιθέσεων, ιδιαίτερα μετά το γκολ, αλλά επαναλαμβάνω ότι είχαμε και καλύτερη κυκλοφορία».

Οσο για τον Ολυμπιακό ;
« Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να καταλάβει ότι περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το θέμα είναι ότι κάποια πράγματα που βγαίνουν προς τα έξω, δείχνουν να υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι είχε και την ψυχολογική αλλά και σωματική κόπωση από τον αγώνα με τη Ρόμα.
Όλα αυτά τα εκμεταλλευτήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε
» καταλήγει, λίγο πριν χαλαρώσει και αυτός μετά την ένταση της ημέρας.Πάντως ο ήλιος στο Περιστέρι, ήταν πιο «φωτεινός» για τον Ατρόμητο και πλέον όλοι στα δυτικά προάστεια ονειρεύονται καλύτερες μέρες.

















TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ