ΠΑΟΚ

Ο Γκαρσία του ΠΑΟΚ

Ο Γκαρσία του ΠΑΟΚ

Με αφορμή την επιστροφή του Ουρουγουανού στην Τούμπα το Sport24.gr σας παρουσιάζει στιγμές και δηλώσεις του που σημάδεψαν την έως τώρα παρουσία του στον "Δικέφαλο"

Tον Μάρτιο του 2013 ο Γκαρσία αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ μετά από κόντρα με τον τότε προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργο Δώνη. Ακολουθεί συνέντευξη Τύπου του Ουρουγοανού στην οποία δίνουν το παρών και οπαδοί του Δικεφάλου και αποδοκιμάζουν την διοίκηση.

Μερικούς μήνες μετά ο Ουρουγουανός επιστρέφει στην Τούμπα, έπειτα από συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς. Αλλα ούτε και με τον Χουμπ Στέφενς βρίσκει χώρο στην ενδεκάδα με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει ξανά τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2014. Θα συμφωνήσει με την Ξάνθη, αλλά θα παραμείνει στην Σκόντα μόλις έναν μήνα. Πλέον, ο Αγγελος Αναστασιάδης τον θέλει στο πλευρό του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και ο Ουρουγουανός ετοιμάζεται να προσφέρει στον "Δικέφαλο" και από το πόστο του βοηθού προπονητή.

Πάμε, όμως, να δούμε μερικές από τις δυνατές στιγμές του Γκαρσία στην Τούμπα...

Ο Γκαρσία μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2008-09 και έχει γράψει ως παίκτης με την φανέλα του "Δικεφάλου" 153 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Η ηγετική του φυσιογνωμία ενέπνευσε τα τελευταία χρόνια τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, ο εκρηκτικός του χαρακτήρας κόστισε στον "Δικέφαλο", κυρίως, στο ξεκίνημα της καριέρας του στον ΠΑΟΚ.

Γκαρσία-Ντιόγκο

* Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2008 και η κάμερα πιάνει τον Γκαρσία να γρονθοκοπεί εκτός φάσης τον Ντιόγκο. Το γεγονός συζητείται για καιρό στην ποδοσφαιρική πιάτσα, ενώ ο Γκαρσία αποθεώνεται από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ για την ενέργειά του.

Γκαρσία-Σιμάο

* Στις 10/05/09, ο Γκαρσία, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αντίκρισε ο ίδιος την κόκκινη κάρτα, παρόλο που λίγο πριν είχε δεχθεί αντιαθλητικό χτύπημα από τον Σιμάο. Ο Ουρουγουανός δεν μπορούσε να πιστέψει την αδικία του Κάκου και τα έβαλε με ό,τι έβρισκε μπροστά του! Τότε, ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό και έχασε τις ελπίδες του για κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ.

Η... μαγική εκτέλεση φάουλ

* Ηταν Φεβρουάριος του 2010 και ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρά το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν έχει χάσει την μητέρα του παίζει κανονικά και όχι μόνο αυτό, αλλά πετυχαίνει και ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ξεσπώντας σε κλάμματα. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, τελικά, τους "πράσινους" με 2-1.

Εκδηλώσεις λατρείας για τον Γκαρσία

Η ασίστ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν

* Ο Γκαρσία έβαλε την σφραγίδα του και στη μεγάλη νίκη με 1-2 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο. Για να σημειώσει ο ΠΑΟΚ το 0-1 χρειάστηκε μία μαγική πάσα του Ουρουγουανού προς τον Γεωργιάδη, που έσπασε στα δύο την άμυνα των "πετεινών"

Οι πανηγυρισμοί στο Καραϊσκάκης

* Στις 12/05/10 ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και σφράγισε την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το σφύριγμα της λήξης ο Γκαρσία ξέσπασε σε τρελούς πανηγυρισμούς...

ΣΦ ΠΑΟΚ Σκύδρας "Πάμπλο Γκαρσία"

* Πριν από λίγο καιρό ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε το παρών στην κοπή πίτας του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σκύδρας "Pablo Garcia", τον σύνδεσμο στον οποίο οι ΠΑΟΚτσήδες της περιοχής έδωσαν το ονομά του, δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν προς το προσωπό του. Έκοψε ο ίδιος την πίτα, ενώ του δόθηκε δώρο μία τιμητική πλακέτα που πάνω έχει αποτυπωμένη μία ινδιάνικη παροιμία που αναφέρει: "Η γη δεν ανήκει στον άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στη γη"

"Τα... cojones" και το κρασί

* Στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκδήλωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μηχανιώνας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου, πριν τον τελικό Κυπέλλου ο Γκαρσία είχε στείλει ένα μήνυμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. "Δείξτε τα... cojones (σ.σ. αρ@#$!@) σας. Να έχετε από ένα σε κάθε παπούτσι" είπε και χτύπησε το τύμπανο λέγοντας "πίνω κρασί, ευχαριστώ πολύ".

Ο Γκαρσία του ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ