ΑΡΗΣ

Ο Γκσπούρνινγκ, οι Έλληνες και οι Ισπανοί

Ο Γκσπούρνινγκ, οι Έλληνες και οι Ισπανοί
Σηφάκης-Άρης INTIME SPORTS

Μία εβδομάδα μετά το πέρας των υποχρεώσεων του Άρη στην αγωνιστική περίοδο 2009-2010 και οι φίλαθλοι της ομάδας

Το ενδεχόμενο ο Μιχάλης Σηφάκης να πάει στην Μπενφίκα ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα χωρίς να αποκλείεται και η παραμονή του είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες ίσως και μετά το πέρας των υποχρεώσεών του με την Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι πως ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη έχει στο συμβόλαιό του όρο για οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί να τον αποκτήσει ύψους 1.800.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα όμως και σε περίπτωση πώλησής του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνουν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουνε μία τέτοια εξέλιξη με μία από τις πρώτες τους επιλογές να είναι πάντα ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ της Skoda Ξάνθης. Με την σειρά του όμως ο διεθνής Αυστριακός τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας έχει συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και δικό του σχετικό όρο απόκτησης από άλλη ομάδα ύψους 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης δείχνουν πάντα να ασχολούνται με την ελληνική αγορά στα πλαίσια της ενίσχυσης του ρόστερ χωρίς να στέκονται μόνο στην δεδομένη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις απόκτηση του πρώην κεντρικού αμυντικού του Αστέρα Τρίπολης, Νίκου Λαζαρίδη. Στα υπόψη λοιπόν είναι ακόμη οι Κώστας Μενδρινός, Σωκράτης Φυτανίδης, Αντώνης Πετρόπουλος και Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Από τους τέσσερις μόνο ο πρώτος είναι ελεύθερος, από χθες όταν και υπήρξε η σχετική ανακοίνωση από τον ΠΑΣ Γιάννενα, με αποτέλεσμα για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι να βρίσκεται στις επιλογές της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο Μενδρινός για το ότι το περσινό φλερτ δεν μετουσιώθηκε σε γάμο τονίζει πως οφείλεται σε παρεξήγηση και ότι πρώτη του επιλογή είναι να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη.

Κατά τα άλλα ο Φυτανίδης δένεται με συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης και μόνο αν μείνει ελεύθερος μπορεί να απασχολήσει ενώ με συμβόλαιο δένεται και ο Πετρόπουλος με τον Παναθηναϊκό μόνο που στην περίπτωση του Έλληνα επιθετικού υπάρχει το σενάριο της απόκτησής του ως δανεικού. Όσον αφορά τέλος τον Παπαζαχαρία που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ηρακλή μπορεί να απασχολήσει μόνο ως ελεύθερος.

Κι όσο για εκτός επιλογών Ελλήνων ποδοσφαιριστών; Ο διεθνής Λιθουανός δεξιός χαφ και μέχρι προ ημερών ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Άρη για τα επόμενα τρία χρόνια. Στην διάρκεια της σημερινής ημέρας εξάλλου ήρθαν στο προσκήνιο τα ονόματα των αμυντικών χαφ της Ουέλβα, Αντόνιο Βάσκεθ Χέσους Μουνιόθ και Τσάρλι Φουέμπο.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που όσον αφορά ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο ρόστερ του Άρη το βάρος έχει πέσει στην παραμονή του Κριστιάν Νασούτι μετά από αυτή του Ρονάλντο Γκιάρο. Ωστόσο η Ρίβερ Πλέιτ δείχνει να καθυστερεί ενώ παράλληλα ως ένα ακόμη εμπόδιο θα πρέπει να χαρακτηριστεί η μη παραμονή των κεντρικών αμυντικών Κιρόγα και Καμπράλ στην ομάδα της Αργεντινής.

Τέλος από αυτούς που σίγουρα δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα είναι οι Μίχαλ Πέσκοβιτς, Ρενάτο Πιοβεζάν και Νταρίο Φερνάντες. Επίσης ως ερωτηματικό θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή των Φρέντι Αντού (παρά το ότι ο δανεισμός του από την Μπενφίκα λήγει το επόμενο καλοκαίρι) και Έντι Τζόνσον για τον οποίο πάντως θα γίνει προσπάθεια παραμονής του μετά το πέρας του εξάμηνου δανεισμού του από την Φούλαμ με νέα επαφή με την αγγλική ομάδα.












TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ