PREMIER LEAGUE

Ο Γουόρντ-Πράουζ αγγίζει το ρεκόρ του Μπέκαμ και βλέπει μόνο την πλάτη του Μέσι

Ο Γουόρντ-Πράουζ αγγίζει το ρεκόρ του Μπέκαμ και βλέπει μόνο την πλάτη του Μέσι
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ χάρισε τεράστια νίκη στην Σαουθάμπτον επί της Τσέλσι με μία ακόμα μαγική εκτέλεση φάουλ και έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το θρυλικό ρεκόρ του Μπέκαμ, ενώ μπήκε στην ίδια πρόταση και με τον... Λιονέλ Μέσι.

Η Σαουθάμπτον βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Premier League και αντικρίζει κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου (18/02) οι άγιοι έχουν έναν λόγο για να είναι χαρούμενοι και αισιόδοξοι και αυτόν τους τον έδωσε ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ.

Ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον κόντρα στην Τσέλσι | 18 Φεβρουαρίου 2023
Ο Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Σαουθάμπτον κόντρα στην Τσέλσι | 18 Φεβρουαρίου 2023 @2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Ο αρχηγός και ποιοτικότερος παίκτης τους ήταν εκείνος που σκόραρε στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ στο φινάλε του πρώτου μέρους και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι, με το αποτέλεσμα αυτό να δίνει ελπίδα στους φίλους της ομάδας και να γιγαντώνει ακόμα περισσότερο τον μύθο του σκόρερ.

Και αυτό γιατί έφτασε πλέον τα 17 γκολ στην Premier League με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (τα οκτώ τελευταία μάλιστα είναι μακριά από το Σεντ Μέρις) και απέχει ένα μόνο από το να πιάσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην απόλυτη κορυφή, με τον σπεσιαλίστα "Μπεκς" να έχει σταματήσει στα 18 γκολ με απευθείας φάουλ.

Το επίτευγμα μάλιστα αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς και τους παίκτες που έχει αφήσει (εδώ και καιρό) πίσω του, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζανφράνκο Τζόλα και Τιερί Ανρί να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της λίστας έχοντας πετύχει ο καθένας τους από 12 γκολ με απευθείας χτυπήματα φάουλ.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως μέσα από φάουλ ο 28χρονος μέσος έχει πανηγυρίσει το 37% των τερμάτων του (46) στην Premier League, ενώ αν απομονώσει κάποιος την τελευταία επταετία, θα τον δει να φιγουράρει σε μία ακόμα τιμητική λίστα.

Αυτή που αφορά τους κορυφαίους σκόρερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από την αρχή του 2016, με τον Γουόρντ-Πράουζ να είναι δεύτερος με τα 17 γκολ του, πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι (26) και πολύ μπροστά από τους Ντιμπάλα και Φεκίρ που ακολουθούν με 9 γκολ έκαστος.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ