ΑΕΚ

Ο Ηλιόπουλος δεν δίστασε να "παρκάρει" ένα εκατ. ευρώ για το χατίρι του Αλμέιδα

Ο Ηλιόπουλος δεν δίστασε να "παρκάρει" ένα εκατ. ευρώ για το χατίρι του Αλμέιδα
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ βγαίνει επιθετικά στις αγορές ανεβάζοντας τον πήχη των προσφορών της, την ώρα που ‘’παρκάρει’’ τα συμβόλαια των Αθανασιάδη και Στάνκοβιτς που σε ένα κακό ενδεχόμενο μπορεί να της κοστίσουν έως και ένα εκατ. ευρώ.

"Levantante Matias" αναφώνησε ως άλλος στρατηλάτης ο Μάριος Ηλιόπουλος καλώντας τον Αλμέιδα να σηκωθεί από τη θέση του. Για να του πει μεγαλόφωνα ότι οι από κοινού μεγάλες ημέρες δίπλα στην ΑΕΚ είναι μπροστά. Αλλά συνάμα και για να του περάσει το μήνυμα ότι ο προπονητής θα είναι ο σημαιοφόρος αυτών.

Μερικές ημέρες μετά, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε να υλοποιεί την υπόσχεσή του, σύμφωνα με την οποία ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος στο αγωνιστικό κομμάτι θα ανήκει στον Αργεντινό. Κάτι σαν νόμος. Κάτι που έμοιαζε να ισχύει αλλά όχι τελικά στο βαθμό που πολλοί νόμιζαν με την πρότερη διοικητική κατάσταση.

Δύσκολα επί καθεστώς Μελισσανίδης θα λαμβανόταν η απόφαση για "παρκάρισμα" δύο τερματοφυλάκων με συμβόλαιο και δίχως μάλιστα την παραμικρή προειδοποίηση! Κάτι που προφανώς είχαν ψυλλιαστεί ο Αθανασιάδης και ο Στάνκοβιτς από τα δημοσιεύματα και την περιέρρευσα ατμόσφαιρα, αλλά δύο ημέρες πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία, ήταν κεραυνός αν αιθρία.

Ειδικά για τον Αυστριακό ο οποίος είναι έξω φρενών, αλλά αναμένεται να ακολουθήσει τα προβλεπόμενα και όχι να πάει σε ρήξη. Ο Αθανασιάδης το πήρε καλά, πολύ πιο χαλαρά και ετοιμάζεται για να ψάξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο Στάνκοβιτς, όμως, ίσως να εξελιχθεί σε πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, το ‘’παρκάρισμα’’ δύο ποδοσφαιριστών με συμβόλαιο και με αποδοχές που από κοινού θα άγγιζαν το 1 εκατ. ευρώ -ίσως και λίγο παραπάνω- για το επόμενο έτος, δείχνει πολλά. Με την προηγούμενη διοικητική κατάσταση, η λογική λέει ότι θα γίνονταν ενέργειες για πώληση κι όχι αιφνίδια ‘’καρατόμηση’’ δίχως να γίνει προσπάθεια ώστε να μην απαξιωθούν ποδοσφαιρικά.

Από τη στιγμή όμως που ο Αλμέιδα δεν τους υπολόγιζε για την επόμενη σεζόν και θα προτιμούσε να μην τους έχει στην προετοιμασία, μέση λύση δεν υπήρχε για τον Ηλιόπουλο, ούτε ‘’μα’’ ούτε ‘’μου’’. Ο προπονητής το ήθελε, ο πρόεδρος το ‘’τελείωσε’’ εν ριπή οφθαλμού κι έτσι η ΑΕΚ, τυπικά πλέον, αναζητεί δύο τερματοφύλακες. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ένας εκ των δύο θα είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Ο πήχης ψηλά με προσφορές στα 5-6 εκατομμύρια

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ χτυπά σε πολλά μέτωπα, κάποια εκ των οποίων είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολα. Όπως αυτό που έχει ανοίξει με τη Σαν Λορέντσο επιχειρώντας για την απόκτηση του Παραγουανού στράικερ Άνταμ Μπαριέρο. Έχοντας μάλιστα καταθέσει μεγαλύτερη προσφορά από τη Ρίβερ Πλέιτ, αν και ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω από δημοσιεύματα της Αργεντινής. Αυτοί είναι πολύ πιο πονηροί από εμάς σε τέτοια παιχνίδια.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι το ύψος της πρότασης όπως και το γεγονός, πανθομολογούμενο μάλιστα στις ατζεντικές διαδρομές, ότι η ΑΕΚ έχει καταθέσει τουλάχιστον 2-3 προτάσεις, εξίσου δυνατές, σε άλλες ομάδες για ποδοσφαιριστές που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Αλμέιδα.

Τη συνέχεια ουδείς τη γνωρίζει, αλλά στην παρούσα φάση η ΑΕΚ βγαίνει περισσότερο δυναμικά και με μεγεθυμένη εξωστρέφεια στις αγορές, κάνοντας γνωστό ότι έχει χρήμα να ξοδέψει. Κάτι υπερ-απαραίτητο για να αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές τούτη τη δύσκολη περίοδο, ακόμα και πληρώνοντας υπεραξίες.

Είναι κάποιοι που την Ελλάδα δεν την ‘’βλέπουν’’ καν Ιούνιο μήνα και άλλοι που θα μπορούσαν να την κοιτάξουν αν το χρήμα είναι πολύ. Και φαίνεται ότι, τουλάχιστον στη φάση που τώρα βρισκόμαστε, ο Μάριος Ηλιόπουλος ακολουθεί μια πολύ πιο επιθετική οικονομική στρατηγική όσον αφορά στις μεταγραφές.

Δίχως μάλιστα να παιδεύεται για να δει πως -επί παραδείγματι- θα βγάλει κέρδος από τον Αθανασιάδη και τον Στάνκοβιτς και αψηφώντας το ενδεχόμενο να στηλώσουν τα πόδια και να μείνουν ‘’αγκιστρωμένοι’’ στα συμβόλαιά τους, κάτι που θα σημάνει επιπλέον κόστος, ισοδύναμο με ζημιά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ