Ο Καντάφι Jr. του καμπιονάτο και της Μυκόνου!
Ο Αλ-Σααντί που παραθερίζει σε Μύκονο και Πάρο. Η παρουσία του στην Περούτζια και το βέτο που έθεσε για τον Ζήση Βρύζα. Η γνωριμία με τη Νικόλ Κίντμαν και το «Λιβυκό Χονγκ Κονγκ»...
Η φήμη του playboy συνοδεύει σε κάθε του βήμα τον Αλ-Σααντί Καντάφι.
Πρόκειται για τον celebrity γιο του 68χρονου Συνταγματάρχη Καντάφι που αποτελεί πρόσωπο των ημερών παγκοσμίως για την τακτική που ακολουθεί προκειμένου να καταστείλει την εξέγερση που έχει προκαλέσει πρωτοφανή ρήγματα σε ότι αφορά τη διακυβέρνηση της Λιβυής.
Το λουτρό αίματος που έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες Λίβυους που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση δεν λέει να κοπάσει με το καθεστώς Καντάφι να έχει περιορίσει την κυριαρχία του, στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες Λίβυοι ζουν στα όρια της φτώχειας, ο Αλ-Σααντί επέλεξε συνειδητά να μην ασχοληθεί με την πολιτική αλλά να εξαργυρώσει τη φήμη και την εξουσία του πατέρα του.
Από μέτοχος στη Γιουβέντους, παίκτης της Περούτζια
Τα «πετροδόλαρα» τον έφεραν στη διοίκηση της Γιουβέντους, ενώ έφτασε στο σημείο να αγωνιστεί στη Serie A με τη φανέλα της Περούτζια, παρόλο που αν το δει κανείς αξιοκρατικά βάσει ταλέντου δεν δύναται να βρει θέση ούτε σε ρόστερ ομάδας Γ΄ κατηγορίας στην Ελλάδα.
Ποδόσφαιρο, κινηματογράφος, φιλίες με διάσημους και ένα μεγαλεπήβολο πλάνο για το «Χονγκ της Αφρικής» που έμεινε στα χαρτιά, συνθέτουν το προφίλ του φιλέλληνα Αλ-Σααντί Καντάφι.
O Αλ-Σααντί έπαιξε ποδόσφαιρο στην πατρίδα του με τα χρώματα της Αλ Αχλί. Στις 6 Ιουνίου 2000, το BBC ανέφερε πως ο γιος του Λίβυου ηγέτη υπέγραψε συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Μάλτας, Μπιρκίκαρα κάτι που αποδείχθηκε αναληθές.
Το 2003 έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από τη Λιβυή που εντάχθηκε σε σύλλογο του καμπιονάτο. Η Περούτζια του ιδιόρρυθμου προέδρου, Γκαούτσι προχώρησε στην απόκτηση του, μία είδηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Προηγουμένως ο Καντάφι κατείχε το 7,5% των μετοχών της Γιουβέντους, όμως παραχώρησε το μερίδιο του προκειμένου να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα παίζοντας ποδόσφαιρο στη Serie A.
Mε απόλυτα... δημοκρατικές διαδικασίες φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής Λιβυής, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας. Στην Περούτζια παρέμεινε μέχρι το 2005 καταφέρνοντας να συμπληρώσει μετά βίας μία συμμετοχή.
Θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 5 Νοεμβρίου 2003, βρέθηκε θετικός στην στεροειδή ουσία «νορανδροστερόνη», όπως ανακοίνωσε η ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (CONI). Συγκεκριμένα ο Καντάφι είχε περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ στο ματς με τη Ρετζίνα στις 5 Οκτωβρίου.
Η εκτίμηση στον Ζήση Βρύζα
Συμπαίκτης του, στην Περούτζια ήταν και ο δικός μας Ζήσης Βρύζας με τον οποίο μάλιστα είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Ο Λίβυος εκτιμούσε αφάνταστα το ποδοσφαιρικό ταλέντο του άλλοτε άσου του ΠΑΟΚ και μάλιστα όπως φημολογείται είχε αρνηθεί να αγωνιστεί σε παιχνίδι για το Κύπελλο Ιντερτότο, καθώς ο τότε τεχνικός του συλλόγου από την Ούμπρια, Σέρσε Κόσμι δεν ξεκινούσε στο αρχικό σχήμα και τον Βρύζα!
Το αποτυχημένο πέρασμα από Ουντινέζε, Σαμπντόρια...
Επόμενος σταθμός της καριέρας του Αλ-Σααντί ήταν η Ουντινέζε στην οποία αγωνίστηκε για 10 μόλις λεπτά στο ματς που έκλεισε τη σεζόν κόντρα στην Κάλιαρι.
Ακολούθησε η Σαμπντόρια (2006/07), όπου δεν κατάφερε να δώσει το παρών σε κανένα επίσημο παιχνίδι!
Η ποδοσφαιρική του καριέρα είχε άδοξο φινάλε μη μπορώντας να σταδιοδρομήσει όπως θα επιθυμούσε. Τουλάχιστον εκπλήρωσε την ματαιοδοξία του...
Το «Χονγκ Κονγκ της Λιβυής»
Το 2006 είχε την φαεινή ιδέα σε συνεργασία με την Λιβυκή κυβέρνηση να συστήσει ένα αυτόνομο κρατίδιο στα πρότυπα του Χόνγκ Κονγκ. Σύμφωνα με το πρότζεκτ σε μία τεράστια έκταση κοντά στα σύνορα με την Τυνησία θα εγκαινιάζονταν ένα τεράστιο τραπεζικό, εκπαιδευτικό, τεχνολογικό και ιατρικό κέντρο δίχως χορήγηση βίζας για είσοδο σε όσους θα επιθυμούσαν να το επισκεφθούν.
Η συγκεκριμένη μεγαλούπολη θα είχε το δικό της αεροδρόμιο αλλά και λιμάνι. Επίσης ο Καντάφι υποσχέθηκε πως θα παρείχε ανεκτικότητα σε θρησκευτικά ζητήματα, με την κατασκευή συναγωγών αλλά και εκκλησιών δίχως καμία διάκριση.
Παράλληλα οι επιχειρήσεις θα είχαν άρωμα Δύσης με καλοδεχούμενες συνεργασίες και επενδύσεις από πολυεθνικές εταιρίες.
Το υπέρογκο πρόστιμο
Τον περασμένο Ιούλιο, ο 37χρονος πρώην ποδοσφαιριστής κλήθηκε από ιταλικό δικαστήριο να πληρώσει 392.000 ευρώ ποσό που προέκυψε από απλήρωτους λογαριασμούς του σε ξενοδοχείο της Λιγουρίας, όπου παρέμεινε για έναν μήνα το καλοκαίρι του 2007.
«Μπάσιμο» στο Χόλιγουντ
Ο bon-viveur υιός Καντάφι εκτός των άλλων, χρηματοδοτούσε και την εταιρία Natural Selection, η οποία σχετίζεται με κινηματογραφικές παραγωγές. Μάλιστα στόχος της εταιρίας ήταν η κυκλοφορία 20 ταινιών μέχρι το 2014 με το κόστος να ανέρχεται τα 15 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Αλ-Σααντί ενδιαφερόταν σφόδρα να εισέλθει στα «κυκλώματα» του Χόλιγουντ και κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στο πολυτελές γιοτ του, διεθνείς προσωπικότητες της έβδομης τέχνης, όπως η Νικόλ Κίντμαν.
Προτίμηση στα ελληνικά νησιά
Ο Αλ-Σααντί Καντάφι λατρεύει τα ελληνικά νησιά και μάλιστα για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια (2008 και 2009) παραθέρισε στις Κυκλάδες. Πρώτα στη Νάουσα της Πάρου και έπειτα στον Ορνό Μυκόνου όπου φυσικά ταξίδευε με το ιδιωτικό του αεροσκάφος και με χλιδή που αρμόζει σε γιο ηγέτη κράτους...
Δείτε ένα video με την παρουσία του Αλ-Σααντί Καντάφι στο ιταλικό ποδόσφαιρο.