ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο Κέιν βραβεύτηκε με το Χρυσό Παπούτσι: "Η Μπάγερν ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου"

Ο Χάρι Κέιν με το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού
Ο Χάρι Κέιν με το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού PRINT SCREEN

Ο Χάρι Κέιν βραβεύτηκε την Τρίτη (27/8) με το Χρυσό Παπούτσι για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το Χρυσό Παπούτσι είναι το βραβείο που κάθε μεγάλος επιθετικός θέλει να έχει στη συλλογή του, με τον Χάρι Κέιν να βραβεύεται την Τρίτη (27/8) για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ με την Μπάγερν.

Ο Άγγλος επιθετικός, που πήρε τη σκυτάλη από τον Έρλινγκ Χάλαντ, την περασμένη σεζόν πέτυχε 36 γκολ σε 32 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Βαυαρών στην Bundesliga.

"Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Μπορώ μόνο να πω ευχαριστώ στον σύλλογο και τους συμπαίκτες μου. Το βραβείο ανήκει σ' όλους, χωρίς εσάς δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.

Αισθάνομαι πολύ καλά κι ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Η μεταγραφή μου στην Μπάγερν ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή μέχρι τώρα".

Θυμίζουμε ότι το Χρυσό Παπούτσι καθιερώθηκε τη σεζόν 1967/1968 από το γαλλικό περιοδικό France Football και έκτοτε δίνεται στον παίκτη που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέσω ενός συστήματος βαθμών που αξιολογούν τη δυσκολία του εκάστοτε πρωταθλήματος.

Τα πέντε κορυφαία, λοιπόν, της Ευρώπης (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1) βαθμολογούν με 2 πόντους κάθε γκολ, ενώ τα υπόλοιπα, που καθορίζονται ανάλογα με την ετήσια κατάταξη της UEFA, δίνουν 1,5 ή 1 βαθμό στο κάθε τέρμα.

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ