ΑΡΗΣ

Ο Κόκε στην Θεσσαλονίκη

Ο Κόκε στην Θεσσαλονίκη

O Σέρχιο Κόκε (ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι κοντά στην επιστροφή στον Άρη), βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, "φουντώνοντας" τη φημολογία.

Το αν η εν λόγω φημολογία έχει ή όχι βάση είναι κάτι που θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες με τον Ισπανό πρώην αρχηγό του Άρη να δέχεται ήδη το συγκεκριμένο ερώτημα στον τοίχο του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας rayoherald.com για τον Κόκε είχε τίτλο: «Ο Κόκε μπορεί να επιστρέψει στον Άρη. Συζητά με τον ελληνικό σύλλογο και βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία».

Κι όσο για το περιεχόμενό του; «Ο Κόκε θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα για να αποδεσμευτεί τυπικά από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, με την οποία έχει ήδη συμφωνήσει, αλλά η αργία της Παρασκευής ανέβαλε τις εξελίξεις.

Από την στιγμή που δεν προχώρησε η επιλογή της μεξικανικής Πουέμπλα, επειδή δεν του έδινε την προκαταβολή που εκείνος ζητούσε, ο παίκτης μοιάζει να έχει προορισμό την Ελλάδα. Όπως μπόρεσε να διασταυρώσει η rayoherald.com, ο Κόκε δέχθηκε το τηλεφώνημα που ήθελε περισσότερο απ΄ όλα, αυτό του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος όπου θεωρείται είδωλο και στον οποίο έζησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει ξανά».

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στο ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρόσωπο του 29χρονου Ισπανού ποδοσφαιριστή και πιο συγκεκριμένα ότι: « Πιο μακριά βρίσκονται οι δύο προτάσεις που του έγιναν από την Κύπρο. Παρότι ο ΑΠΟΕΛ - που είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους - του προσφέρει το δέλεαρ της συμμετοχής στο Champions League, ο παίκτης δεν δείχνει να πείθεται. Εξάλλου, μία τέτοια κίνηση από πλευράς του θα δυσκόλευε τη μελλοντική εκπλήρωση της επιθυμίας που πάντοτε εξέφραζε ο Κόκε και δεν είναι άλλη από το να κλείσει την καριέρα του στον Άρη».

Το γεγονός πάντως ότι στην σχεδόν μία μέρα που έχει ακολουθήσει του δημοσιεύματος δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση διάψευσης από πλευράς της ΠΑΕ Άρης δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστροφή του Κόκε μετά από εννιά μήνες και πάλι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου επίσης ως μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης παρουσία του προέδρου της Αθανάσιου Αθανασιάδη είχε συνάντηση με τον Κόκε στο περιθώριο του ταξιδιού επενδυτικού χαρακτήρα στην Μαδρίτη.

Μεταξύ άλλων η επιστροφή και συνάμα ενεργοποίηση του εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, από χθες στα κοινά του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αποτελέσει επιπλέον ατού στην επιστροφή του Κόκε. Ακόμη και μετά την παραμονή του Νέρι Καστίγιο στο ρόστερ του Άρη μετά από την κοινή συναινέσει από το βράδυ της Πέμπτης λύσης της συνεργασίας με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Εξάλλου Κόκε και Καστίγιο είχανε συνυπάρξει και στο δεύτερο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ως μόνο σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται πως σε περίπτωση συμφωνίας της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης με τον Κόκε οι απολαβές του συμβολαίου που θα υπογράψει δεν θα ανέρχονται σε καμία περίπτωση στις 800.000 ευρώ.

Απολαβές 800.000 ευρώ που ήταν αυτές που αναγράφονταν στο συμβόλαιο του Κόκε με την ΠΑΕ Άρης που λύθηκε στα μέσα του περασμένου Απρίλη για να μετακομίσει στο πρωτάθλημα MLS των ΗΠΑ και στην ομάδα Ντινάμο Χιούστον. Ένα συμβόλαιο που θα ολοκληρωνότανε το καλοκαίρι του 2013 με το νέο να μην αποκλείεται να είναι της ίδιας διάρκειας όχι όμως με τις ίδιες απολαβές. Σημαντική παράμετρος βέβαια θα είναι η σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λύση του συμβολαίου του Ισπανού με την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η αποστολή με ΠΑΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι με μία μεσημεριανή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου και υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού τεχνικού διδύμου Γιώργου Σεμερτζίδη και Γιάννη Μιχαλήτσιου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 16 αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως αναμενότανε και μετά την χθεσινή τους παρουσία στην πρώτη προπόνηση μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης με τον Πρόμπιερζ οι Νέρι Καστίγιο, Σάκης Πρίττας και Μανόλης Παπαστεριανός συμπεριλήφθηκαν στην 20μελής αποστολή.

Συγκεκριμένα την αποστολή του Άρη αποτελούν οι: Βελλίδης, Διούδης, Νέτο, Καζναφέρης, Μίσελ, Ντίκο, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Φατί, Παπαστεριανός, Κατίδης, Τόχα, Πρίττας, Ούμπιντες, Καστίγιο, Γιαννιώτας, Σολτάνι, Τσέζαρεκ, Τριανταφυλλάκος και Καπετάνος.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Γιούριτσα Βράνιες που ταλαιπωρείται από ψύξη, ο Έλντιν Γιακούποβιτς από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς αλλά και ο ανέτοιμος Νάτσο Γκαρσία.τροφή του Κόκε μετά από εννιά μήνες και πάλι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ