ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο SPORT24: "Θα μιλήσω πρώτα με τον Μαρινάκη πριν αποφασίσω τι θα κάνω"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή του SPORT24, "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Conference League, το μέλλον του στον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς, τον Πογέτ και όσα πέρασε με τους σοβαρούς τραυματισμούς του.

Ο Κώστας Φορτούνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του SPORT24, Show Must Go On, με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, δύο ημέρες μετά την ιστορίκή επιτυχία του Ολυμπιακού.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μίλησε για την κατάκτηση του Conference League, την περίοδο με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των Πειραιωτών, την Εθνική και τον Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και φυσικά για το φλέγον ζήτημα που αφορά το μέλλον του.

Αναλυτικα η συνέντευξη του Κώστα Φορτούνη:

Για την κατάκτηση του Conference: "Ήταν κάτι που μας μέθυσε. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η ομάδα πέρασε τόσα πολλά και είμαστε στο βάθρο".

Για το αν έχει κοιμηθεί: "Δύο ώρες τη μέρα του αγώνα και χθες 4-5 ώρες".

Για τους πανηγυρισμούς: "Θυμάμαι απλά ότι κοιτούσα τον διαιτητή. Έτρεξα κατευθείαν ένα σπριντ, το πιο γρήγορο της καριέρας μου, να πανηγυρίσουμε μπροστά στον κόσμο και να συγχαρώ τους παίκτες".

Για τη φάση στο 121': "Παρακαλούσα τον Θεό να μη γίνει κάτι και βρέθηκε ένα σώμα και έκοψε τη μπάλα".

Ήταν ένα όνειρο για όλους μας

Για τον τίτλο: "Ήταν ένα όνειρο για όλους μας. Το θέλαμε πάρα πολύ. Φάνηκε ειδικά στην Ευρώπη σε όλα τα παιχνίδια. Ο τελικός ήταν μία ευκαιρία που γινόταν και στη χώρα μας, οπότε ήταν ένα έξτρα κίνητρο. Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια όταν γίνεται στην έδρα σου ο τελικός υπάρχει το άγχος. Όλο αυτό το αποβάλαμε, παίξαμε τη μπάλα μας και παίξαμε με τις οδηγίες του προπονητή".

Για το ξεκίνημα της σεζόν: "Πήγαμε το καλοκαίρι στην προετοιμασία με καινούριο προπονητή, παίκτες και τεχνικό διευθυντή. Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα παιχνίδια που παίξαμε με τη Γκενκ ήταν δύσκολα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, περάσαμε. Στα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα κερδίζαμε, ήμασταν σε καλή κατάσταση.

Ήρθε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που μας έριξε λίγο ψυχολογικά, γιατί δεν κρίθηκε στο γήπεδο. Μετά άλλαξαν πάρα πολλά. Στην Ευρώπη στην αρχή δεν τα πηγαίναμε τόσο καλά. Ήταν μία πάρα πόλύ δύσκολη χρονιά για όλους.

Είδαμε ότι ο πρόεδρος πάνω από όλα πίστεψε σε έναν άνθρωπο, σε έναν προπονητή. Ανανέωσε ο προπονητής με την ομάδα, εκεί έδειξε σε όλους ότι πιστεύει σε αυτόν τον άνθρωπο".

Για τον Μαρτίνεθ: "Ήταν ένας πολύ καλός προπονητής, ανερχόμενος, σε μικρή ηλικία. Είχε ένα δύσκολο έργο. Το πίστευα ότι είμαστε καλά γιατί ο Κορδόν έφερε κάποιους ποσοφαιριστές πολύ καλούς, όπως ο Έσε, ο Ορτέγκα, είχαν δίψα για ποσόσφαιρο και με κάποιους έμπειρους κάναμε ένα ωραίο σύνολο.

Όταν είσαι μία ομάδα τόσο νέα, είναι λογικό να έχεις σκαμπανεβάσματα. Εκεί που ήμασταν 4-5 καλά παιχνίδια, μπορεί να ερχόταν ένα και να μας προσγείωνε. Δεν μπορεί να έχεις μία ομάδα τόσο καινούρια και να είσαι σε όλα τα παιχνίδια νικητής".

Για το ποια του φαινόταν πιο δυνατή ομάδα τότε: "Ο ΠΑΟΚ γιατί στο Καραϊσκάκη έβγαλε μία ομάδα πολύ καλή επιθετικά. Ο προπονητής έχει χρόνια στην ομάδα, οι παίκτες είναι καιρό μαζί".

Για το αν ήταν εύθραυστος ο Ολυμπιακός: "Πίστεψα σε αυτή την ομάδα, ήμουν σίγουρος ότι θα είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα, ότι θα κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Έδειχνε ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της, έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Το πίστευα ότι κάτι καλό θα γίνει αυτή τη χρονιά".

Για την αλλαγή προπονητή: "Στην Ελλάδα γίνονται αυτά συχνά. Οι ξένοι πιο πολύ δεν ξέρουν τι να κάνουν και τι να πουν. Ήταν μία δύσκολη περίοδος εκείνη την εποχή.

Ήρθε καινούριος τεχνικός διευθυντής, καινούριος προπονητής. Ο τεχνικός διευθυντής έφερε κάποιους παίκτες καλούς μαζί με τον προπονητή".

Για το ότι δεν το παράτησαν και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: "Όταν ήρθαν αυτοί οι παίκτες, εγώ προσωπικά κατάλαβα ότι θα βοηθήσουν την ομάδα, γιατί τους βλέπεις στις προπονήσεις, πόσο επαγγελματίες είναι.

Αυτό έγινε, μας βοήθησαν και ήταν πολυ καλό αυτό που έγινε, γιατί ήταν δύσκολο να φέρεις τέτοιους ποδοσφαιριστές, όπως ο Νταβίντ Κάρμο".

Για τον Καρβαλιάλ: "Όταν ήρθε είχε μία εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις. Έμεινε πολύ λίγο χρονικό διάστημα για να τον κρίνω.

Είχε τη δική του φιλοσοφία, αυτή προσπάθησε να περάσει. Άλλες φορές βγήκε, άλλες δεν βγήκε. Ήταν ένα θετικό στοιχείο στην ομάδα αν το δούμε από το τι παίκτες ήρθαν".

Για τη νέα αλλαγή προπονητή: "Παγωμάρα, όλοι οι παίκτες ήταν 'γιατί πάλι αλλάζουμε προπονητή'. Είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις τρεις προπονητές σε μία σεζόν".

Οι προπονήσεις με τον Μεντιλίμπαρ είναι χαρά Θεού

Για τον Μεντιλίμπαρ: "Έρχεται την πρώτη μέρα, μας κάνει μία ομιλία μία ώρα και είπε 'να γίνουμε όλοι μαζί μία οικογένεια, να παλέψουμε ο ένας για τον άλλον, να αγαπάτε την ομάδα, να βάζετε τα πόδια σας στη φωτιά'.

Οι προπονήσεις με αυτόν τον άνθρωπο είναι χαρά Θεού. Πραγματικά όλοι οι ποδοσφαιριστές έδιναν τα πάντα. Μας έδωσε πολύ μεγάλη ψυχολογία, πίστεψε σε εμάς, είναι ένας φανταστικός προπονητής, φανταστικός άνθρωπος.

Σέβεται τους πάντες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρέθηκε μπροστά μας και μας έφτασε μέχρι εκεί".

Για το αν είχε να απολαύσει προπονητή από τον Σίλβα: "Ναι, από τότε, ο Μάρκο Σίλβα ήταν και αυτός προπονητής φανταστικός" .

Για τον Μάρκο Σίλβα: "Μαζί με τον Βαλβέρδε θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά. Ήταν πολύ ωραίο που ήταν μαζί μας σε μία τέτοια στιγμή".

Για το 1-4 στην Τούμπα και τη Φερεντσβάρος: "Ήθελα να δω τη διάρκεια, γιατί δεν είχαμε διάρκεια στα προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά το κλίμα ήταν πολύ καλό, ήμασταν μία οικογένεια.

Ο Μεντιλίμπαρ το απογείωσε αυτό. Είδαμε ότι αυτός ο άνθρωπος έκανε rotation σε πάρα πολλά παιχνιδια".

Για το πρωτάθλημα: "Από τη στιγμή που είσαι πίσω είναι δύσκολο να αλλάξεις την κατάσταση. Όταν ξεκίνησαν τα πλέι οφ, με τις δύο πρώτες ήττες το πράγμα έγινε ακόμη πιο δύσκολο και είχαμε και την Ευρώπη στη μέση. Δεν είναι εύκολο για τους ποδοσφαιριστές".

Για το ματς στην Τούμπα: "Δεν ήμασταν καλοί, ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Χάσαμε το παιχνίδι, ουσιαστικά χάσαμε και το πρωτάθλημα εκεί".

Για το αν φανταζόταν ότι θα χανόταν τόσο αργά το πρωτάθλημα: "Όχι και αυτό το κατάφερε ο προπονητής. Μας έδωσε μία ταυτότητα, έδωσε μία οργάνωση στην ομάδα. Ο προπονητής μετά από ήττες έμπαινε στα αποδυτήρια και μας έλεγε 'θα πάρουμε το πρωτάθλημα'".

Για το ματς με την ΑΕΚ: "Ήμασταν έτοιμοι και διψασμένοι για νίκη. Τους περιμέναμε για εκείνο το παιχνίδι. Ξέραμε ότι αυτοί με νίκη έπαιρναν το πρωτάθλημα.

Δεν θέλαμε να γίνει αυτό μέσα στο γήπεδό μας. Εμείς παίζαμε ακόμα και για την Ευρώπη. Είχαμε κίνητρο. Ήμασταν πάρα πολύ καλύτεροι από την ΑΕΚ. Ουσιαστικά εκεί πήραμε τη θέση στην Ευρώπη".

Για το αν είναι δίκαιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ: "Ναι όλη τη χρονιά ήταν καλύτερος από όλους. Πήρε ένα πρωτάθλημα πάρα πολύ δύσκολο. Κέρδισε όλες τις μεγάλες ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές".

Για τα ματς με τη Μακάμπι: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανατρέψεις ένα τέτοιο σκορ. Πήγαμε στη Σερβία, ο προπονητής το πίστευε.

Μας έδωσε αυτό το κίνητρο να το πιστέψουμε και εμείς. Μας είπε μπείτε μέσα παίξτε το παιχνίδι σας και τα γκολ θα έρθουν.

Μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι, βάλαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ, μετά ήρθε και το δικό μου, επίσης πολύ γρήγορο και μετά 'φτερά στα πόδια'.

Φαινόταν ότι σε όλο το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Ακόμη και το παιχνίδι που στράβωσε όταν έβαλε το πέναλτι ο Ζάχαβι, πάλι αντιδράσαμε. Αυτό ήταν το σημείο που είπαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά".

Για το μονοπάτι μέχρι τον τελικό: "Η Φενέρ είναι πολύ καλή ομάδα. Στο Καραϊσκάκη ήμασταν 3-0, δεν είναι εύκολο για μία ομάδα να αντιδράσει και να βάλει δύο γκολ. Εκεί έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα.

Ξέραμε ότι θα βρούμε μία εχθρική ατμόσφαιρα και έτσι έγινε. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ νωρίς και είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα όταν παίζει σε μία τέτοια έδρα να μένει στο παιχνίδι. Πήγαμε το ματς στην παράταση.

Εκεί κάναμε κάποιες ευκαιρίες, πίσω ήμασταν πολυ καλοί και μετά φτάσαμε στα πέναλτι. Πίστεψα πολύ στον Τζολάκη και τον έπιασα και του είπα 'εσύ θα δώσεις την πρόκριση τώρα'.

Θέλω να δώσω και στον Πασχαλάκη συγχαρητήρια, γιατί όταν η ομάδα δεν ήταν καλά, αυτός ήταν εκεί και κράταγε. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε δύο καλούς τερματοφύλακες".

Για τον Τζέκο: "Του είπα ότι δεν είναι σωστό να δείχνει τη φανέλα στον κόσμο. Είχε νευριάσει, είναι λογικό, μέσα στο παιχνίδι ανεβαίνουν οι σφυγμοί".

Δεν είχα ξαναδεί το Καραϊσκάκη, όπως με την Άστον Βίλα

Για την Άστον Βίλα: "Εκεί ήμασταν πάρα πολύ καλοί τακτικά. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο πρώτο παιχνίδι. Δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε.

Αυτό το παιχνίδι μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη ρεβάνς. Εκείνο το ματς στο Καραϊσκάκη, δεν χάναμε ποτέ με τέτοιο κόσμο.

Εγώ είπα εκείνο το βράδυ ότι το Καραϊσκάκη δεν το έχω ξαναδεί έτσι. Εκείνο το παιχνίδι δώσαμε όλοι το κάτι παραπάνω για να έρθει η πρόκριση στον τελικό".

Για τον τελικό: "Παίξαμε και με το μυαλό τους. Ο κόσμος μέσα στο γήπεδο ήταν σαν να παίζαμε στην έδρα μας. Ήξερες ότι όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού περίμενε αυτό το παιχνίδι.

Παίξαμε με το μυαλό τους λόγω του περσινού χαμένου τελικού. Εμείς περιμέναμε τη στιγμή μας. Στην παράταση μας πίστεψα. Πήραμε πράγματα από τις αλλαγές. Μας βοήθησαν πολύ ο Γιόβετιτς, ο Μασούρας, ο Όρτα".

Για το αν δεν ήθελαν τα πέναλτι: "Όχι, είχαμε Τζολάκη".

Για το γκολ: "Δείξαμε πόσο πολύ το θέλαμε και όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα για να το κατακτήσουμε".

Killer ο Ελ Κααμπί

Για τον Ελ Κααμπί: "Killer".

Για τον ποιον παίκτη θα διάλεγε να παίζει μαζί του: "Ελ Κααμπί".

Για τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια: "Να πω για τους μικρούς συγχαρητήρια και στον προπονητή. Μπράβο τους. Τεράστια επιτυχία και για τον σύλλογο. Μακάρι αυτά τα παιδιά να προωθηθούν και να βρίσκονται στην μεγάλη ομάδα".

Για τον Ιμπόρα: "Μιλάει πολύ, ξέρει τι θα πει, ξέρει τι θα κάνει. Όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή σαν κι αυτόν να έρχεται το παιχνίδι, να ανυπομονεί για το παιχνίδι και να σκυλιάζει μέσα στο γήπεδο, όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω".

Για τον Ρόντινεϊ: "Τρέλα. Φτιάχνει όλα τα αποδυτήρια. Όταν ήρθε δεν ήξερε να μιλάει τίποτα. Πολύ δίψα να μάθει και τώρα ξέρει μισά ελληνικά, αγγλικά. Φίλος μου πολύ, είναι φανταστικός παίκτης. Από τους λίγους μπακ που βλέπω να έχουν τέτοια επιρροή στην ομάδα. Η κούραση του βγήκε είναι λογικό. Από μία στιγμή και μετά δεν ήταν τόσο επιθετικός, όσο στις αρχές. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, ήξερα ποιο είναι το παιχνίδι του".

Για αυτά που πέρασε: "Έχω περάσει πάρα πολλά με αυτή την ομάδα. Πάρα πολλές δύσκολες στιγμές, πολλούς τραυματισμούς. Όποιος αθλητής τους έχει περάσει καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να επανέλθεις.

Η δύναμη που πήρα από την οικογένειά μου από το παιδί μου. Πήρα όλη αυτή την ενέργεια. Καθημερινά πήγαινα στον Δημήτρη Σκορδή τον φυισιοθεραπευτή μας και μαζί με τον Χρήστο Μουρίκη θέλω να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους.

Τον Κώστα Λιούκο, είναι φυσιοθεραπευτές στην ομάδα. Όλοι με βοήθησαν, έδωσαν το κάτι παραπάνω για μένα.

Ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Μετά από το δεύτερο χιαστό η ψυχολογία μου δεν ήταν πολύ καλή. Ήξερα να το αντιμετωπίσω τη δεύτερη φορά, το δεύτερο βγήκε αέρας".

Για την κριτική: "Εγώ θα κάνω αυτό που θέλω εγώ, μέσα στο γήπεδο θα πάρω τις αποφάσεις μου. Άλλες φορές θα γίνει αυτό που σκέφτομαι άλλες φορές όχι".

Για όταν πήγε στον Ολυμπιακό: "Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό, είχα προτάσεις και από άλλες ελληνικές ομάδες. Από όλες, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Αλλά εγώ ήθελα να έρθω σε αυτή την ομάδα, γιατί είχα φύγει από τις ακαδημίες και είχε πει ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω. Για αυτό πήρα αυτή την απόφαση και ήρθα στον Ολυμπιακό. Το είχα σαν όνειρο".

Για τη συγκίνηση μετά τον τελικό: "Βγήκαν όλοι οι κόποι που έχω κάνει για να είμαι εκεί πέρα, να ζήσω αυτό. Το να ζεις κάτι τέτοιο είναι όνειρο.

Συγκινήθηκα πάρα πολύ. Δούλεψα πάρα πολύ στη ζωή μου για να βρίσκομαι εκεί που βρίσκομαι".

Για τον Μαρτίνς: "Είχαμε μία πάρα πολύ καλή επικοινωνία όταν ήρθε. Την πρώτη του χρονιά κάναμε και μία πολύ μεγάλη επιτυχία με τη Μίλαν. Δείξαμε ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει.

Μετά ήρθε ο τραυματισμός μου. Όλα καλά, γυρίζω. Με βάζει και παίζω. Ήμουν καλά, βοήθησα την ομάδα, την επόμενη σεζόν πάλι παίζω, προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου. Την επόμενη χρονιά ήταν 'οκ' καλή.

Πριν την προετοιμασία παίξαμε το παιχνίδι στην Τούμπα, που ναι μεν έκανα λάθος, απλά η επιθυμία μου να αγωνιστώ και να προσφέρω στην ομάδα μου έβγαλε κάποια νεύρα.

Βγήκα δημόσια και το είπα ότι ζητάω συγγνώμη, έκανα μία λάθος κίνηση εκείνη τη στιγμή, συνεχίζουμε.

Πάμε προετοιμασία και έρχεται ο δεύτερος τραυματισμός. Επιστρέφω τα Χριστούγεννα και πάω παίζω με τη Β' ομάδα για να πάρω παιχνίδια. Δείχνω ότι ήμουν υγιής, ότι πατούσα καλά στα πόδια μου, απλά ήθελα το χρόνο μου για να με πιστέψει ο προπονητής και να με βάλει. Αυτό δεν έγινε, δεν με πίστεψε ούτε μια στιγμή. Με είχε σαν να μην υπήρχα στην ομάδα. Δεν με έπαιρνε αποστολές.

Δημιουργούνταν θέματα που δεν υπήρχαν, απλά τα δημιουργούσε ο ίδιος για διάφορους λόγους, γιατί δεν με ήθελε στην ομάδα. Εντάξει μπορεί να μην του έκανα, μπορεί να πίστεψε στον δεύτερο χιαστό ότι δεν μπορώ να επανέλθω, πολλά πράγματα. Έπαιξα ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ αδιάφορο και το καλοκαίρι ήρθε η απόφαση να αποχωρήσω από τον σύλλογο τότε. Ήμουν έτοιμος να φύγω.

Ήθελα και εγώ να ψάξω κάτι άλλο, ήθελα να πάω να παίξω. Ήταν δύσκολη στιγμή για μένα τότε, για αυτό και στενοχωριέμαι".

Για τη φανέλα: "Ήρθε ο Ονιεκούρου την πήρε. Τότε μου πήραν το νούμερο. Δεν μου άρεσε αυτό, λογικό είναι. Πήρα ένα '53', μου είπαν να πάρω το '10', αλλά δεν το θέλησα και δεν ήθελα να πάρω ένα καλό νούμερο για να το ευχαριστηθώ.

Ο άνθρωπος μου με κράτησε ήταν ο πρόεδρος. Μου είπε 'πρέπει να επιστρέψεις στην ομάδα, πρέπει να είσαι στον Ολυμπιακό, εσύ είσαι ο αρχηγός, εσύ είσαι όλα.

Ο Κορμπεράν ήταν όταν ανέβηκα εγώ στην ομάδα. Πήγε να με βάλει τότε, έφυγε μετά τον Άρη και μετά ήρθε ο Μίτσελ. Με τον Μίτσελ δεθήκαμε.

Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό προπονητής ήταν ο Μίτσελ. Τότε ήταν ο Τσόρι No1, ήταν ο καλύτερος παίκτης στην ομάδα. Εγώ έμεινα τότε εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ο ίδιος πίστευε τον Τσόρι, λογικό.

Από την άλλη σαν ποδοσφαιριστή με πείραξε τότε. Αλλά η δεύτερη θητεία μας ήταν όλο χαμόγελο".

Έχει κλείσει για μένα το κεφάλαιο της Εθνικής όποιος και να έρθει

Τι έχει συμβεί πραγματικά με την Εθνική; Δεν έχει δικαίωμα μια ομάδα να μην έχει στις τάξεις της έναν παίκτη σαν και εσένα;

"Εγώ έχω περάσει πολλά με την Εθνική. Έχω πάει στο Euro, έχω παίξει στα μπαράζ με την Κροατία που το πήρε κιόλας τότε. Ήμουν με παίκτες θρύλους για την Ελλάδα γιατί ξεκίνησα να παίζω από μικρός. Στα 19 με πήρε ο Σάντος, πρώτη κλήση στην Εθνική ομάδα.

Εγώ πήρα αυτή την απόφαση γιατί επέστρεψα μετά τον τραυματισμό μου, ο προπονητής είχε φτιάξει μια ομάδα. Είναι λογικό γιατί εγώ δεν ήμουν εκεί. Αλλά όταν επέστρεψα εγώ στην Εθνική ήμουν καλά. Έτοιμος να παίξω και να βοηθήσω. Με προπονητή τον Πογέτ τότε.

Ο προπονητής με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε η ομάδα παίζει έτσι, η ομάδα έχει αυτό το σύστημα και μου έδωσε να καταλάβω πως δεν μπορώ να έχω βασικό ρόλο σε αυτή την ομάδα. Κάτι τέτοιο κατάλαβα, ποδοσφαιρικά.

Ποδοσφαιρικά είχε άλλους παίκτες προτεραιότητα. Εγώ δεν μπορώ να πω του προπονητή δεν το δέχομαι, εγώ το δέχομαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μου είχε πει "μου αρέσει σαν παίκτης, είσαι στα πλάνα μου, θέλω να είσαι εδώ"".

Αφού δεν σε καλούσε;

"Με κάλεσε. Μια φορά δεν με κάλεσε, μετά με κάλεσε και αφού είδα πως δεν ήμουν στα βασικά πλάνα και δεν ένιωθα καλά εγώ να είμαι εκεί και να μην παίζω, να μην μπορώ να προσφέρω, δεν ένιωθα καλά, δεν ήμουν ο εαυτός μου".

Έβγαλες άρνηση;

"Άρνηση δεν έχω βγάλει. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα, να είμαι εκεί αλλά όλο αυτό δεν μου άρεσε είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη. Θέλει πάντα να παίζει".

Και ήσουν και πρώτος σε συμμετοχές;

"Ναι και φέτος ξεκινάει η χρονιά...".

Όταν κατάργησαν αυτό που υπάρχει από τη γέννηση της Εθνικής, ο Κούδας, ο Σαραβάκος, ο Ζαγοράκης, ο Καραγκούνης με το περιβραχιόνιο που το είχε ο πρώτος σε συμμετοχές, ποιανού απόφαση ήταν;

"Αναλογικά έτσι πάει, πάντα. Όταν ήρθε ο Πογέτ ήταν να ήμουν εγώ και ο Σιόβας. Αλλά αυτό δεν έγινε".

Αυτό ήταν απόφαση Πογέτ ή ΕΠΟ;

"Πογέτ. Αποφάσισε ο προπονητής ποιους θέλει. Μπορεί κάποιοι να του μίλησαν αλλά αυτός έκανε το δικό του".

Σε έπιασε κάποιος από τη διοίκηση της ΕΠΟ όταν έγιναν αυτά τα σκηνικά;

"Ναι ο πρόεδρος τότε, ο Τάκης Μπαλτάκος, σε μια πτήση που είχαμε μου είπε σε θέλουμε εδώ, να είσαι στην ομάδα, μου αρέσεις σαν παίκτης και θέλουμε να είσαι πάντα εδώ.

Ο προπονητής πήρε κάποιες αποφάσεις, εγώ τις σεβάστηκα. Εγώ τον πήρα ένα τηλέφωνο τον Πογέτ και του εξήγησα τους λόγους που δεν θέλω να επιστρέψω στην Εθνική, ήταν απόφαση μου".

Εσύ αυτό γιατί το έκανες; Ήταν καθαρά ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, επηρεάστηκες από την κόντρα της ομάδας σου με την ομοσπονδία;

"Όχι, αυτό όχι. Ήταν καθαρά δικό μου θέμα γιατί πάντα υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωϊσμός. Είχα μια ομιλία μαζί με τον προπονητή του εξήγησα τους λόγους που δεν θέλω να βρίσκομαι στην ομάδα, το κατάλαβε, μιλήσαμε καλά, δεν υπήρχε κόντρα. Σεβάστηκε την επιθυμία μου. Με ρώτησε γιατί το κάνω αυτό; Μου είπε πως θέλει να με καλέσει αλλά του είπα πως είναι η απόφαση μου, τον ευχαρίστησα και του ευχήθηκα καλή επιτυχία".

Αν αναλάβει ένας άλλος προπονητής και σου πει να επιστρέψεις θα το κάνεις;

"Έχω τελειώσει για την Εθνική. Το κεφάλαιο το έχω κλείσει. Από τη στιγμή που είπα ότι σταματάω, θα σταματήσω, όποιος και να έρθει. Καλή επιτυχία στην Εθνική. Πάντα θα εύχομαι το καλύτερο".

Για το NBA: "Μου άρεσε το πρωτάθλημα που πήρε το Ντάλας επί Νοβίτσκι, μετά πήγε και ο Ντόντσιτς και μου αρέσει σαν ομάδα. Μιλγουόκι είμαι λόγω Γιάννη".

Για το αν θα παίξει μπάσκετ μετά το ποδόσφαιρο: "Μόνο με σουτ που να πάω".

Για το ότι θα τον είχε διώξει ο προπονητής: "Άμα είχα και Μπαρτζώκα...".

Ό,τι απόφαση κι αν πάρω, πρώτα θα μιλήσω με τον πρόεδρο

Για το ότι μέλλον του: "Αυτό που έγινε με την ομάδα φέτος δεν το περίμενα. Ήταν μία επιτυχία τεράστια για τον σύλλογο και για μένα προσωπικά. Η μεγαλύτερη στην ιστορία της. Του χρόνου η ομάδα κλείνει τα 100 χρόνια. Είμαι 10 χρόνια εδώ σε αυτή την ομάδα. Τις χρονιές που είχα προτάσεις αποφάσισα να μείνω εδώ.

Με τον πρόεδρο όποτε μιλάμε με έχει στηρίξει και όποτε βρισκόμαστε είναι σαν πατέρας μου. Δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, μπορεί να έχει και συνέχεια.

Θα κάνω κάποιες συζητήσεις με την ομάδα, εννοείται ότι πρώτα θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Θα είναι δύσκολο να αφήσω τον Ολυμπιακό για μία μικρομεσαία ομάδα της Ισπανίας, δεν θα το κάνω ποτέ αυτό.

Δεν το έκανα τότε που είχα καλύτερες προτάσεις και τώρα προτεραιότητά μου πάντα είναι ο Ολυμπιακός.

Ήρθα παιδάκι στον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή έχω μία οικογένεια, παιδιά, ο πρόεδρος το βλέπει αυτό, πάντα νοιάζεται για μένα, θέλει να είμαι καλά.

Όταν κάποιος άνθρωπος ασχολείται τόσο πολύ με μένα, δείχνει την αγάπη, εγώ θέλω να του δώσω άλλο τόσο. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ό,τι απόφαση κι αν πάρω, πρώτα θα μιλήσω με τον πρόεδρο.

Έχω άλλη επαφή με τον πρόεδρο και μπορώ ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε και να λύσουμε ό,τι πρόβλημα υπάρχει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ THE SHOW MUST GO ON LIVE CONFERENCE LEAGUE Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ