EURO MORNING SHOW

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Euro Morning Show: "Έχω μεγάλη στεναχώρια που δεν είναι η Ελλάδα στο Euro, πρέπει όλοι μας να πειστούμε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει καλύτερη μοίρα"

Ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Euro Morning Show: "Έχω μεγάλη στεναχώρια που δεν είναι η Ελλάδα στο Euro, πρέπει όλοι μας να πειστούμε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει καλύτερη μοίρα"

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών μας Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, ήταν καλεσμένος στο Euro Morning Show και μίλησε για την απουσία της Ελλάδας από το Euro, για το ποια ομάδα έχει ξεχωρίσει και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών μας Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (19/6) στο Euro Morning Show και μίλησε για την απουσία της Ελλάδας από το Euro, για το ποια ομάδα έχει ξεχωρίσει, αλλά και για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, στους οποίους οφείλουμε να πιστέψουμε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απουσία της Ελλάδας: "Έχω μεγάλη στεναχώρια όπως καταλαβαίνετε που δεν βρισκόμαστε εκεί. Πιστεύω ότι ίσως να το αξίζαμε. Όμως τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουνε και πήγαν τελικά αυτοί που είναι εκεί".

"Τα τελευταία 4-5 χρόνια βλέπουμε ότι υπάρχουν εκπλήξεις, που εκπλήξεις τις θεωρούσαμε παλιά, τώρα δεν έχουμε εκπλήξεις. Όλες οι ομάδες διαθέτουν ποδοσφαιριστές που παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Όλοι οι παίκτες της Γεωργίας δεν αγωνίζονται στη Γεωργία. Οπότε έχουν υψηλό επίπεδο και δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι αυτές οι ομάδες δεν διαθέτουν ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ένα πρωτάθλημα πολύ υποδεέστερο. Ανταγωνίζονται τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υποτιθέμενες μεγάλες ομάδες, όπως Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία. Οπότε δεν με εκπλήσσουν οι εμφανίσεις που κάνουν η Γεωργία, η Σλοβακία. Πλέον δεν μπορούμε να πούμε ότι μία ομάδα έχει καθαρό προβάδισμα έναντι αυτών των ομάδων. Είδατε ότι ναι μεν έχασε η Γεωργία, αλλά διαθέτει μία πολύ δυνατή ομάδα που θα μπορούσε το αποτέλεσμα να ήταν και διαφορετικό".

Για το ποια ομάδα ξεχωρίζει: "Το έλεγαν παλιά οι Γερμανοί, ότι η Γερμανία συνήθως είναι ομάδα τουρνουά. Είναι η 1η αγωνιστική. Θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο φαντάζομαι η κούραση, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Κέιν, Εμπαπέ, Ρονάλντο, έχουν πολύ μεγαλύτερη φθορά από κάποιους άλλους. Εννοώ για όλη τη χρονιά με τις ομάδες τους που έπαιζαν στο Champions League μέχρι τους τελικούς, τους ημιτελικούς, πολλά παιχνίδια. Έρχονται τώρα σε μία φάση που πρέπει να ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες για να ξαναξεκινήσουν ένα τουρνουά. Η φυσική κατάσταση θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο για τη συνέχεια του τουρνουά. Η πρώτη αγωνιστική δείχνει κάποια κατεύθυνση, αλλά πολύ μικρή. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ότι κάποιος είναι φαβορί".

Για την άνθιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την Εθνική Ελλάδας: "Το συλλογικό είναι λίγο διαφορετικό από το εθνικό. Στους συλλόγους αγωνίζονται πάρα πολλοί λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Για μένα το ποσοστό είναι όχι μη ικανοποιητικό, αλλά απογοητευτικό. Όταν αγωνίζονται σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και αγωνίζονται τρεις και τέσσερις Έλληνες από τους 22 το ποσοστό είναι πολύ μικρό κι έτσι δεν μπορεί η Εθνική Ομάδα να έχει πολύ περισσότερες επιλογές. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο το βλέπουμε και στις μικρομεσαίες ομάδες. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν θέλω να τους βάλω όλους στο ίδιο καλάθι, αλλά χρησιμοποιούν περισσότερους ξένους από ότι Έλληνες".

Για το τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: "Δεν είναι το θέμα να προτείνει κάποιος, το θέμα είναι να είμαστε πεπεισμένοι με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Γιατί εμείς τον εκπαιδεύουμε, ειδικά οι μεγάλες ομάδες. Είτε είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και όλες οι άλλες ομάδες επενδύουν στις Ακαδημίες κάποια χρήματα, μερικοί περισσότερα, μερικοί λιγότερα. Επενδύουν για τις Ακαδημίες τους και εκατομμύρια. Πρέπει όλοι μας να πειστούμε ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής σίγουρα αξίζει καλύτερη μοίρα, περισσότερες ευκαιρίες. Δεν εννοώ να δώσουμε σε κάποιον νεαρό ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να παίξει σε ένα ματς, σε δύο κι αν πάει καλά είναι καλός, αν δεν πάει καλά, να τον βάλουμε σε ένα συρτάρι. Είδατε χθες μπήκε ο Γκιουλέρ, 2005 γεννηθείς. Πέρα από το γκολ που έβαλε, είναι 19 χρόνων. Λέμε δεν είναι έτοιμος. Πότε θα είναι έτοιμος; Εάν δεν τον βάλουμε δεν θα είναι ποτέ έτοιμος".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το τεχνικό σκέλος στο Euro: "Δεν θα κάνω ειδική ανάλυση, γιατί κάθε ομάδα έχει διαφορετική πρακτική, τακτική βάσει και των ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Γενικά βλέπουμε ένα συναρπαστικό Euro. Σε όλα τα παιχνίδια μπήκαν γκολ. Πέρα από 1-2 παιχνίδια που ήταν άνοστα, ίσως το Σερβία - Αγγλία που σαν παιχνίδι δεν μου άρεσε, τα υπόλοιπα ήταν συναρπαστικά. Ακόμα και το Βέλγιο με τη Σλοβακία το 0-1, που μπήκε μόνο ένα γκολ, είχε αρκετές φάσεις, ευκαιρίες, είχε κάποιο σασπένς. Στο τακτικό βλέπω πολλές ομάδες να παίζουν με τριάδα πίσω, έχε λίγο αλλάξει αυτή η λογική. Είχαμε μία 10ετία 15ετία που ήταν λίγο-πολύ απαγορευτική η τριάδα πίσω, τώρα εφαρμόζεται και πολλές φορές με επιτυχία".

Για το αν η Αγγλία έδειξε από το πρώτο ματς ότι είναι το φαβορί: "Δεν θέλω να πω για φαβορί. Βλέπεις ειδικά τις μεγάλες ομάδες ότι μέσα από το τουρνουά γίνονται καλύτερες. Οπότε δεν θέλω να κρίνω κάποια ομάδα αν στο πρώτο παιχνίδι ήταν λίγο υποτονική, γιατί υπάρχουν διάφορες πιέσεις. Ερχόταν από ένα κακό αποτέλεσμα στο φιλικό με την Ισλανδία, υπήρχε λίγο γκρίνια, γιατί και το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα πολύ σημαντικό να κερδηθεί. Οπότε πολλές ομάδες δεν δείχνουν τον κανονικό τους εαυτό στο πρώτο παιχνίδι. Η διάρκεια δείχνει τις καλές ομάδες".

Για την οργάνωση και την ασφάλεια της Γερμανίας στο Euro: "Τα επεισόδια δεν σχετίζονται με το Euro, είναι φαινόμενα κοινωνικά. Δεν θεωρώ ότι συνδέονται με το ποδόσφαιρο, απλά κάποιοι βρίσκουν ένα πρόσφορο έδαφος σε μία τέτοια διοργάνωση. Επειδή γνωρίζω τους Γερμανούς πιστεύω ότι η διοργάνωση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο".

TAGS EURO MORNING SHOW EURO 2024 EURO ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ