ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ο Κούμαν διαχωρίζει τις περιπτώσεις των Ντεπάι και Μπέργκβαϊν: "'Άλλο Βραζιλία και άλλο Σαουδική Αραβία"

Netherlands head coach Ronald Koeman stands by the bench before a round of sixteen match between Romania and the Netherlands at the Euro 2024 soccer tournament in Munich, Germany, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Ρόναλντ Κούμαν. @2024 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Ρόναλντ Κούμαν, έχοντας δηλώσει πως ο Στίβεν Μπέργκβαϊν δεν θα κληθεί στην Εθνική Ολλανδίας μετά την μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία, θέλησε να τονίσει τη διαφορά στην περίπτωση της μετακίνησής του Μέμφις Ντεπάι στη Βραζιλία.

Ο Ρόναλντ Κούμαν απέδειξε προσφάτως πως δεν φοβάται να πάρει μία σκληρή απόφαση όταν θεωρεί πως έχει δίκιο, με τον ίδιο να δηλώνει δημοσίως πως ο Στίβεν Μπέργκβαϊν με τη μεταγραφή του στη Σαουδική Αραβία για χάρη της Αλ Ιτιχάντ ουσιαστικά θέτει εαυτόν εκτός Εθνικής Ολλανδίας. Ως εκ τούτου, μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μέμφις Ντεπάι στη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς αρκετοί υπέθεσαν πως θα υπάρξει η ίδια αντίδραση.

Ο Ολλανδός τεχνικός ωστόσο έκανε την έκπληξη, απαντώντας πως η πόρτα της εθνικής παραμένει ανοικτή για τον πρώην παίκτη των Μπαρτσελόνα και Λιόν, αφού το βραζιλιάνικό ποδόσφαιρο είναι σαφώς ανώτερο από εκείνο της Άπω Ανατολής.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: "Αποδοκίμασα τη μετακίνηση του Μπέργκβαϊν στη Σαουδική Αραβία, αλλά με εκείνον (τον Ντεπάι) τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το επίπεδο του πρωταθλήματος της Βραζιλίας δεν είναι το ίδιο, είναι υψηλότερο από αυτό της Σαουδικής Αραβίας και επομένως...

Ναι, ο Ντεπάι μπορεί ακόμα να είναι μέλος της εθνικής ομάδας, αλλά θα εξαρτηθεί από τη φυσική του κατάσταση, τη φόρμα και το επίπεδό του".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ