ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο SPORT 24

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο SPORT 24
κυριάκος παπαδόπουλος

Ο Κ. Παπαδόπουλος δηλώνει στο SPORT 24 πως θέλει να πείσει τον Ζίκο να τον εμπιστευθεί (vid)

Ο στόχος του μικρού, συγκεκριμένος και σαφέστατος: Η κατάκτηση, μέσω σκληρής δουλειάς, της μίας και μοναδικής ευκαιρίας που θα του επιτρέψει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό. Να αποδείξει σε όλους πως ο Βενγκέρ, ο Φέργκιουσον και ο Γκουαρντιόλα, οι οποίοι εμπιστεύονται 17χρονους, δεν είναι τρελοί! Ο σούπερ – μπέμπης του Ολυμπιακού, μιλάει αποκλειστικά στο SPORT 24 και τον Βασίλη Μπακόπουλο.

-Πιστεύεις ότι η πρώτη θέση του ομίλου έχει ήδη κατακτηθεί, μετά τη νίκη απέναντι στη Λιθουανία;

"Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Θέλουμε τη νίκη και στο επόμενο παιχνίδι μέσα στην Πορτογαλία για να φτάσουμε κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου. Ευτυχώς, πετύχαμε ένα σημαντικό γκολ με το Βασίλη (Κουτσιανικούλη) και φτάσαμε στο στόχο μας. Θα μπορούσαν να έχουν χαθεί όλα στο τέλος με το δοκάρι της Λιθουανίας, όμως σταθήκαμε τυχεροί. Δίκαια νικήσαμε".

-Ποιο είναι το σημαντικότερο στοιχείο που διαθέτει αυτή η Εθνική και της επιτρέπει να παίρνει τόσο σπουδαίες νίκες, ακόμα και όταν δεν παίζει καλά;

"Είμαστε ομάδα! Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας. Ο προπονητής μας, ο κύριος Νιόπλιας, κάνει εκπληκτική δουλειά. Έχει χτίσει ένα «δουλεμένο» σύνολο. Τα αποτελέσματα του κλίματος και της δουλειάς μας, φάνηκαν σε όλα τα ματς που παίξαμε στην Τρίπολη".



-Αυτό που μας εντυπωσιάζει στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, δεν είναι μόνο η ποιότητα που διαθέτει σε αυτή την ηλικία, αλλά και η μεγάλη ωριμότητα που δείχνει. Πώς προκύπτει αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι σου, όταν στα 17 σου, αντιμετωπίζεις 21χρονους;

"Δεν θέλω να κρίνω τον εαυτό μου και να μιλήσω για τα στοιχεία που διαθέτω. Αυτό που κάνω, είναι το να προσπαθώ. Να δουλεύω καθημερινά για να βελτιωθώ, να γίνομαι καλύτερος και να διορθώνω τις αδυναμίες μου. Προσπαθώ να βοηθάω την Εθνική Ελλάδας και τον Ολυμπιακό. Θέλω όταν με εμπιστεύονται να τους δικαιώνω και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου".

- Οι τρεις προετοιμασίες στις οποίες συμμετείχες με τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού, έχουν παίξει το ρόλο τους στο να γίνεις καλύτερος;

"Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι δίπλα μου. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και με βοηθάνε πολύ με τις συμβουλές τους. Συμβάλλουν και στη βελτίωση του παιχνιδιού μου και στη βελτίωση της ψυχολογίας μου. Νομίζω πως αυτό βγαίνει και στο γήπεδο".



- Θυμάμαι πως ο Άντζας είχε παίξει σημαντικό ρόλο, από τις πρώτες μέρες που βρέθηκες στον Ολυμπιακό… Ποιοι άλλοι σε συμβουλεύουν;

"Όλοι οι παίκτες, όμως κυρίως οι κεντρικοί αμυντικοί, όπως ο Μέλμπεργκ και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Είναι διαρκώς δίπλα μου και με βοηθάνε".

-Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο, παρακολουθεί την εξέλιξη τη δική σου, αλλά και των Σοϊλέδη, Γιάννη Παπαδόπουλου και Μήτρογλου, οι οποίοι επίσης αγωνίζονται με την Εθνική. Νιώθεις έτοιμος για περισσότερα λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό;

"Ελπίζουμε να μας δοθούν κάποιες ευκαιρίες κι εμείς να τις αξιοποιήσουμε. Από την πλευρά μας, οφείλουμε να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με προσήλωση στο στόχο μας. Πρέπει να έχουμε υπομονή και μόλις έρθει η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι".

-Η παρουσία των Νινιάδη και Μπάντοβιτς σε ματς της ελπίδων, σας δίνει επιπλέον κίνητρο;

"Είναι θετικό το ότι μας παρακολουθούν. Ο λόγος τους περνάει στον προπονητή, θα του μιλήσουν για την παρουσία μας στα προκριματικά και αυτός ίσως μας δει με διαφορετικό μάτι. Ίσως μας βοηθήσει να μπούμε κι εμείς στην ομάδα".

-Για τους σκάουτερ και τους μάνατζερ από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι σε παρακολουθούν, τι έχεις να πεις;

"Η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Όποια ομάδα θέλει να με αποκτήσει, θα πρέπει να μιλήσει με το σύλλογό μου. Προσωπικά, δε μου πέφτει κανένας λόγος! Θα πρέπει να δίνω τα πάντα για τον Ολυμπιακό, αφού είναι το σωματείο μου, αυτοί με πληρώνουν και γι’ αυτούς πρέπει να αγωνίζομαι, χωρίς να σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο".



-Τι αλλάζει στον Ολυμπιακό με την παρουσία του Ζίκο;

" Δεν τον γνωρίσαμε ακόμα καλά. Δείχνει πολύ καλός προπονητής, είναι έμπειρος και διαθέτει τεράστιο όνομα. Πιστεύω πως θα βοηθήσει και εμάς, τα νέα παιδιά, να μπούμε στην ομάδα. Ελπίζω να έχουμε επιτυχίες".

-Το δικό σου μέλλον, ποιο πιστεύεις ότι θα είναι;

"Μακάρι να μας δοθούν ευκαιρίες και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ανδρών, όπως συνέβη στις περιπτώσεις του Παπασταθόπουλου, του Κουτσιανικούλη και του Νίνη. Θα είναι κάτι το φανταστικό για όλους μας".

















































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ