ΑΕΚ

"Ο κύβος ερρίφθη" για Φερέρ

"Ο κύβος ερρίφθη" για Φερέρ
Φερέρ

Με Κωστένογλου κόντρα στη Χετάφε (20.00, Mega). "Ξέρω την ευθύνη" λέει ο ίδιος. Σίριαλ με Φερέρ

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις οι οποίες ενδεχομένως συνεχιστούν την Τετάρτη. Άλλωστε δεν είναι τόσο εύκολο να λυθεί μια συνεργασία όταν προβλέπεται τόσο μεγάλη αποζημίωση...
Το βέβαιο όμως είναι ότι ο Φερέρ αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ. Οι πληροφορίες λένε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές καθώς ο ισπανός τεχνικός δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη και δεν δείχνει ιδιαίτερα διαλλακτικός.

Άλλωστε δεν είχε αποχωρήσει από την Μπέτις όταν ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας τον αποκάλεσε δημοσίως "ηλεκτρολόγο", παρά επέμεινε ως το τέλος για την καταβολή της αποζημίωσης που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του.

Σημασία έχει όμως ότι δεν θα καθίσει ποτέ ξανά στον πάγκο της ΑΕΚ, όποια κι αν είναι η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το οικονομικό σκέλος της καταργηθείσης συμφωνίας.

Η επόμενη μέρα

Η λύση του Νίκου Κωστένογλου έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα. Ουδέν μονιμότερος του προσωρινού βέβαια από τη στιγμή που η διοίκηση χρειάζεται χρόνο για να βρει έναν ικανό τεχνικό. Δεν υπάρχει περιθώριο για ακόμη ένα τόσο μεγάλο φιάσκο σαν και αυτό που υπέστη η διοίκηση με τον Ισπανό.

Και το οποίο δεν έχει μόνο αγωνιστικό αλλά και οικονομικό κόστος. Διότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν για να αποζημιωθεί ο Ισπανός (είναι βέβαιο ότι το νούμερο θα είναι επταψήφιο - άρα στην καλύτερη για την ΑΕΚ περίπτωση θα «κάτσει» στο ένα εκατομμύριο ευρώ) θα μπορούσαν κάλλιστα να διατεθούν για την απόκτηση ενός ικανού ποδοσφαιριστή.

Ή επίσης για την αποπληρωμή ενός διετούς συμβολαίου κάποιου προπονητή με μικρότερες οικονομικές απαιτήσεις.

Το συμφέρον της ομάδας

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, η ΠΑΕ ΑΕΚ αποδεικνύει ότι δεν βάζει κανένα συμβόλαιο και κανένα πρόσωπο πάνω από το αγωνιστικό κόστος και πάνω από το προφίλ της ομάδας. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί… Το μεγάλο λάθος που διαπράχθηκε με την υπογραφή τετραετούς συμβολαίου _ τέτοιο δεν δίνεις ούτε στον Ζοζέ Μουρίνιο _ ήταν ένα μάθημα το οποίο ενδέχεται εν τέλει να ωφελήσει την ΑΕΚ στο μέλλον.

Η επόμενη επιλογή θα περάσει από κόσκινο και ο ενθουσιασμός δεν θα θολώσει το μυαλό του Νικολαΐδη, όπως συνέβη με την περίπτωση του «λαοπλάνου» Φερέρ.

Το χαμένο στοίχημα των αποδυτηρίων

Αυτή που εν τέλει έπεισε τον πρόεδρο της ΑΕΚ να δείξει την πόρτα της εξόδου στον υπερτιμημένο προπονητή ήταν η απογοητευτική κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδας. Δίχως υπερβολή δεν υπήρχε έστω ένας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που να επιθυμούσε την παραμονή του Ισπανού.

Αν στηνόταν κάλπη στα αποδυτήρια, ο Φερέρ θα ελάμβανε μηδέν ψήφους! Οι συμπεριφορές του, ο τρόπος που μιλούσε, η επιμονή του να χρεώνει πάντοτε στους άλλους τις τεράστιες ευθύνες του, είχε εκνευρίσει τους παίκτες. Οι οποίοι επιπλέον είχαν πειστεί ότι χαμένοι βαθμοί οφείλονταν αποκλειστικά στις αλλοπρόσαλλες επιλογές του στο στήσιμο της ομάδας.

Επιστροφή στο παλαιό μοντέλο

Είναι πλέον βέβαιο ότι η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο μοντέλο που εφήρμοσε το καλοκαίρι του 2004 όταν ο Ίλια Ίβιτς ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή και ο Φερνάντο Σάντος την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας. Κι αν ο προπονητής αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ομάδας ο οποίος θα είναι ο Άκης Ζήκος.

Από το ερχόμενο καλοκαίρι βέβαια, όταν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Μια εξαιρετική επιλογή αφού πρόκειται για άνθρωπο του ποδοσφαίρου με γνώση του αντικειμένου αλλά και εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις στη Γαλλία. Μια αγορά που ενδεχομένως αρχίσει να απασχολεί περισσότερο την ΑΕΚ από το ερχόμενο καλοκαίρι αφού είναι πιο κοντά και στη φιλοσοφία της ομάδας.

Οι επενδύσεις σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, Έλληνες και Αφρικανούς είναι ένα κομμάτι που δελεάζει την ομάδα. Βέβαια αυτό είναι ένα κεφάλαιο που θα ανοίξει διάπλατα από τον ερχόμενο Ιούνιο και μετά.

Τα πρώτα ονόματα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση της επικείμενης λύσης συνεργασίας με τον Φερέρ (όπως προείπαμε απομένουν τυπικές λεπτομέρειες τις οποίες θα διευθετήσουν οι δικηγόροι των δύο ομάδων) έφερε στο προσκήνιο ένα σωρό ονόματα υποψηφίων αντικαταστατών του Ισπανού. Θωρείται απίθανο πάντως να προέρχεται από την ελληνική αγορά. Οπότε τα ονόματα των Αναστασιάδη και Κατσαβάκη τα οποία κυκλοφόρησαν μάλλον πρέπει να εκληφθούν ως ανέκδοτα…

Αντιθέτως η περίπτωση του γερμανού τεχνικού του Πανιωνίου Έβαλντ Λίνεν θα μπορούσε να έχει προοπτική εφόσον υπήρχε πρόσφορο έδαφος συνεργασίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακούγεται βέβαια και το σενάριο να πλαισιωθεί ο Νίκος Κωστένογλου (ως τον ερχόμενο Ιούνιο) από κάποιον προπονητή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και κυρίως έχει λαϊκό έρεισμα. Τα ονόματα των Μανωλά, Σαβέφσκι και Κετσμπάγια είναι αυτά που συζητήθηκαν περισσότερο.

Η περίπτωση Ντεσάν

Ο γάλλος τεχνικός που το 2004 οδήγησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τη Μονακό (και ακολούθως εργάστηκε στη Γιουβέντους) έχοντας παίκτη του τον Άκη Ζήκο, είναι ασφαλώς μια περίπτωση που δεν μπορεί αφήνει ασυγκίνητη την ΑΕΚ. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επαφές και διαπραγματεύσεις μέσω του Ζήκου. Βέβαια πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση αν αναλογιστεί κανείς ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν εκ των υποψηφίων να αναλάβει τη Λυών.

Και επειδή η καριέρα του δεν έχει πάρει την κατιούσα _ εκείνος οδήγησε τη Γιούβε στην επιστροφή της στη Serie A και έκτοτε είναι άνεργος _ μάλλον πρέπει να θεωρηθεί μια λύση έξω από τα μέτρα και τις οικονομικές δυνατότητες της κιτρινόμαυρης διοίκησης. Ειδικά με το σκεπτικό ότι η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει και μια περιουσία στον Φερέρ μόνο και μόνο για να απαλλαγεί από την παρουσία του.

Κωστένογλου: "Δεν έχω φόβο"

Ενωτικό μήνυμα έστειλε ο Νίκος Κωστένογλου στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα με την Χετάφε, στο πλαίσιο της φάσης των "32" του κυπέλλου UEFA.

Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Σέρα Φερέρ στον πάγκο της Ένωσης και από σήμερα υπηρεσιακός προπονητής, παρουσιάστηκε αρκετά ψύχραιμος μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τόνισε πως δεν φοβάται και πως είναι έτοιμος για την πρόκληση.

Λάουντρουπ: "Κακή η αποχώρηση του Φερέρ"


Η αποχώρηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ ήταν το κεντρικό θέμα και στην συνέντευξη Τύπου του Μίκαελ Λάουντρουπ.

Ο Δανός τεχνικός της Χετάφε παραδέχθηκε οτι η αποχώρηση του "Δον Λορένσο" είναι κακό νέο για την ομάδα του, καθώς αυτή την φορά δεν ξέρει πως θα παρατάξει την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου.























































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ