ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Άλβαρες: "Με ενοχλεί να λένε... Λέονελ Μέσι"!

Άλβαρες: "Με ενοχλεί να λένε... Λέονελ Μέσι"!
Άλβαρες INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου Λεάντρο Άλβαρες, μίλησε στο Sport24.gr για την έννοια της ομαδικότητας και τον τρόπο που του αρέσει να παίζει, τον Βόλο και τον κόσμο του, τον Σάκη Τσιώλη και "θυμώνει" με τον... Λέονελ Μέσι.

Η ομάδα του Βόλου επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια και μέχρι στιγμής πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία, καθώς βρίσκεται στην όγδοη θέση με 15 βαθμούς. Το πιο σημαντικό από όλα όμως, είναι πως ο Βόλος παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο που ικανοποιεί τους φίλους του. Φτάνει όμως αυτό;

Φυσικά και όχι. Τουλάχιστον όχι για τον αρχηγό του Βόλου Λεάντρο Άλβαρες που μίλησε στο Sport24.gr μετά το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε εναντίον του Αστέρα της Τρίπολης. Ο αρχηγός είναι μεν ευχαριστημένος με τη δική του απόδοση, όμως όπως μας είπε τον πονά όταν η ομάδα του δεν κερδίζει...Διαβάστε επίσης τι λέει για τον Βόλο και τον Λιονέλ Μέσι.

" Για την προσπάθεια είμαι ευχαριστημένος, γιατί αν και με δέκα παίκτες το γυρίσαμε και παραλίγο να κερδίσουμε κιόλας. Είναι πολύ καλό για την ομάδα. Η αλήθεια όμως είναι πως παίζαμε στην έδρας μας και πρέπει να παίρνουμε πάντα τους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε μπροστά στον κόσμο μας ", ήταν τα πρώτα του λόγια.

Για την ροή του αγώνα και το πως χειρίστηκαν το παιχνίδι, ο Άλβαρες μας είπε:

" Πριν από το παιχνίδι ξέραμε πως ο Αστέρας είναι μία ομάδα με πολλούς βαθμούς εκτός έδρας και γι΄αυτό έπρεπε να προσέχουμε την άμυνα μας. Στο πρώτο μέρος δεν λειτουργήσαμε καλά, με αποτέλεσμα να φάμε ένα γκολ στην αρχή. Μείναμε και με δέκα παίκτες και με δεδομένο πως ο Αστέρας έχει έμπειρους παίκτες, ήταν πολύ δύσκολο. Στο τέλος όμως τα καταφέραμε.

Σιγά σιγά είδαμε πως μπορούσαμε να βγούμε πιο μπροστά και έτσι μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά, αρχίσαμε να δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο".

"Είμαι αρχηγός και έχω ευθύνη"

Άλβαρες: "Με ενοχλεί να λένε... Λέονελ Μέσι"!
Άλβαρες INTIME SPORTS

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον 29χρονο άσο για τον ρόλο του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός πως σε κάθε παιχνίδι βρίσκεται σε κάθε γωνία του γηπέδου.

" Προσωπικά πάντα προσπαθώ για το καλύτερο πρώτα για την ομάδα και μετά για εμένα. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και πονάω όταν χάνουμε παίκτη ή τρώμε ένα γκολ, ή χάνουμε βαθμούς μέσα στην έδρα μας μπροστά σε αυτόν τον κόσμο. Προσπαθώ λοιπόν να δώσω το κάτι παραπάνω.

Αρχικά λοιπόν παίζω τον ρόλο μου και μετά να βοηθάω κάποια παιδιά που μπορεί να έχουν πρόβλημα μέσα στο παιχνίδι. Αυτό οφείλεις να κάνεις και σαν αρχηγός, αλλά εγώ προσωπικά σαν άνθρωπος. Αυτό σημαίνει πως τρέχω πιο πολύ και να δουλεύω πιο πολύ στην άμυνα και το κέντρο".

"Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί"

Μόνχε, Ουμπίδες, Αλβάρες αλλά και ο Σάκης Τσιώλης βρίσκονται μαζί από την περσινή σεζόν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σύμφωνα με τον αρχηγό του Βόλου, η ομάδα έχει ομοιογένεια.

" Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, αλλά και για τον προπονητή. Ο κ. Τσιώλης ήταν από την περσινή σεζόν μαζί μας και έτσι ξέρει και αυτός τι θέλουμε εμείς, ενώ και εμείς ξέρουμε τι θέλει αυτός από εμάς. Έτσι λοιπόν σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε μέσα με αυτοπεποίθηση.

Άλβαρες: "Με ενοχλεί να λένε... Λέονελ Μέσι"!
Άλβαρες INTIME SPORTS

Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει ο προπονητής και μάλιστα πολλές φορές μου αρέσει να βοηθάω τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν στον τρόπο που δουλεύουμε στην ομάδα. Κάθε ημέρα δουλεύουμε για την ομάδα. Δεν υπάρχουν μονάδες, αλλά ένα σύνολο. Έτσι λοιπόν όποιο παιδί μπαίνει στην ενδεκάδα είναι λες και έπαιζε από την αρχή μαζί μας".

"Ας λένε σωστά το όνομα του Μέσι..."

Η κορυφαία ατάκα του Άλβαρες ήρθε όταν τον ρωτήσαμε πως προφέρεται το όνομα του, αφού το Άλβαρες / Αλβάρες (μόνο Αλβαρές δεν έχουμε ακούσει ακόμα) αλλάζει συνέχεια! Ο ίδιος μας είπε μια αφοπλιστική απάντηση...

" Φυσικά και είναι Άλβαρες, γιατί στη γλώσσα μας ο τόνος πάει στην πρώτη συλλαβή. Ο άλλος όμως είναι Ουμπίδες. Αλλά να πω την αλήθεια με πειράζει πιο πολύ να κάνει κάποιος λάθος το όνομα του Μέσι (Λιονέλ), παρά το δικό μου"!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ