ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Ο Λεωνίδας Στεργίου στο SPORT24: "Η πρόκριση στον τελικό είναι ο μεγάλος στόχος"

Ο Λεωνίδας Στεργίου στο SPORT24: "Η πρόκριση στον τελικό είναι ο μεγάλος στόχος"
SPORT24

Ο Λεωνίδας Στεργίου μίλησε στο SPORT24 λίγη ώρα μετά από τη μεγαλειώδη πρόκριση της Ελβετίας στα προημιτελικά του Euro 2024. Τι είπε για το συναπάντημα των "8" και για τον Στίβεν Τσούμπερ.

Ο Λεωνίδας Στεργίου κάνει συνεχόμενα βήματα προόδου στην καριέρα του, τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η παρουσία του σε αυτή την ομάδα της Ελβετίας μόνο τυχαία δεν είναι. Μιλάμε άλλωστε για ένα σύνολο που δείχνει ικανό να πετύχει κάτι που ουδέποτε έχει συμβεί στην ιστορία της χώρας: να φτάσει ως τον τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Η Ελβετία "πάτησε" την Ιταλία στους "16" του Euro 2024, περιμένει στη γωνία την Αγγλία και -απολύτως δικαιολογημένα- κάνει όνειρα για έναν μεγάλο τελικό. Μαζί κι ο Λεωνίδας Στεργίου που ζει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της καριέρας του.

Γι αυτές μίλησε στο SPORT24 λίγα λεπτά μετά από τη μεγάλη νίκη επί της "σκουάντρα ατζούρα".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Πώς αισθάνθηκες που πήρες χρόνο συμμετοχής σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα για την Ελβετία, που συνδυάστηκε με την πρόκριση στους "8" του Euro 2024;

"Δεν είναι απλό να μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο σε τέτοια παιχνίδια, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την ευκαιρία. Η ομάδα έπαιξε σπουδαία και πήραμε απολύτως δίκαια τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ελπίζω να φτάσουμε ως τον τελικό. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος".

- Από τα πρώτα λεπτά, κυριαρχήσατε στον αγωνιστικό χώρο. Πώς ήταν το συναίσθημα όταν τελείωσε ο αγώνας και πήγατε στα αποδυτήρια;

"Το συναίσθημα είναι φανταστικό. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο χαρούμενοι είμαστε όλοι στα αποδυτήρια! Παίξαμε πολύ καλά. Το απολαμβάνουμε προς στιγμήν, αλλά δεν μένουμε σε αυτό. Κοιτάζουμε και ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα".

- Φυσικά δεν θα μπεις σε διαδικασία να επιλέξεις τον επόμενο αντίπαλο της Ελβετίας, αλλά με ποιον θα προτιμούσες να παίξεις στους "8";

"Δεν θα ήθελα να επιλέξω. Όπως και να έχει, ένα είναι το σίγουρο: είτε είναι η Αγγλία είτε η Σλοβακία, θέλουμε να κερδίσουμε για να πάμε στα ημιτελικά. Περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος. Το σίγουρο είναι πως θα προετοιμαστούμε πολύ καλά".

- Δυστυχώς δεν έχουμε την Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2024, αλλά εσύ είσαι ένας παίκτης που υποστηρίζουν πίσω στην Ελλάδα. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φιλάθλους από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν έναν καλό λόγο για να στηρίζουν την Ελβετία σε αυτή τη διοργάνωση;

"Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Όπως ξέρετε, ο πατέρας μου είναι από την Ελλάδα. Ξέρω καλά τη χώρα λοιπόν. Τώρα, είμαι στην Ελβετία και απολαμβάνω τις στιγμές. Θα δούμε πόσο μακριά θα φτάσουμε".

- Με τον Στίβεν Τσούμπερ κάνετε πλάκες στα ελληνικά στα αποδυτήρια;

(γελάει) "Ναι, ναι! Παίζουμε συνέχεια τάβλι μαζί, μιλάμε πολύ για την Ελλάδα".

- Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

"Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα, που μπορείς να την απολαύσεις. Είναι πραγματικά υπέροχη".

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ