ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λούκας Σόσιν στο SPORT 24

Ο Λούκας Σόσιν στο SPORT 24
New Image

Ο Λούκας Σόσιν υπόσχεται μέσω του SPORT24 δύσκολη βραδιά στον φίλο του Ζεβλάκοφ και χαρακτηρίζει καλή την κλήρωση με τον Ολυμπιακό, τον οποίο όμως χρίζει φαβορί πρόκρισης

Οι «ντρίμπλες» στα έξι χρόνια παραμονής του στην Κύπρο έχουν αφήσει ένα αυλάκι θυμάτων να καταμετρούν με απόγνωση τα 112 γκολ που έχει πετύχει. Ο «βαρυποινίτης φονιάς» της Ανόρθωσης, Λούκας Σόσιν έχει αναπτύξει την ικανότητα να ζαλίζει με τις λεκτικές του πιρουέτες και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Η προσπάθεια να τον στριμώξεις στα…σχοινιά για να αποσπάσεις «μια θανάσιμη απάντηση στην επικίνδυνη ερώτηση» του SPORT 24 σε ποια ομάδα σκοπεύει να ποντάρει τα χρήματα του για πρόκριση στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ καταλήγει σε…νοκ άουτ. Του ερωτώντος…

« Φίλε οι επαγγελματίες αθλητές δεν επιτρέπεται να παίζουν στοίχημα» λέει και αφήνει ένα υπολογισμένο «κενό αέρος» στην τηλεφωνική επικοινωνία για να προκαλέσει αμηχανία, πριν την διαλύσει με τα βροντερά του γέλια. Βετεράνος των εκπληρωμένων προσδοκιών στην Κύπρο ο Σόσιν θέλει να «λουστεί» στα 31 του από τα φώτα του Τσάμπιονς Λιγκ και το μοναδικό εμπόδιο, μιας και η Ραπίντ Βιέννης έγινε…το δεκατιανό για να ξεγελάσει την πείνα του με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 3-0, είναι ο Ολυμπιακός.

« Είναι καλή κλήρωση για την Ανόρθωση γιατί αφενός γνωρίζουμε πολύ καλά τον Ολυμπιακό και αφετέρου διότι αποφύγαμε πολύ ισχυρότερους αντιπάλους. Η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτή. Είμαστε δίπλα με την Ελλάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε πολύ καλά τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού. Επίσης είναι πολύ καλό και για τους οπαδούς μας που θα έχουν την δυνατότητα να δουν την ελληνική ομάδα»

Ο 31χρονος διεθνής Πολωνός επιθετικός που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος χρίζει φαβορί τους πρωταθλητές Ελλάδας.

« Παρακολούθησα όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ την περυσινή σεζόν και αρκετά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το συμπέρασμα ασφαλώς είναι πως πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Είναι ξεκάθαρα το φαβορί αλλά ένα πράγμα μπορώ να πω. Δεν θα περάσει εύκολα» λέει σαν την φλογισμένη πασιονάρια, Ντολόρες Γκόμεζ όταν κραύγαζε στους φασίστες του Φράνκο «No pasarán!"(δεν θα περάσετε)

Υπόσχομαι δύσκολο βράδυ στον Ζεβλάκοφ

Εφιαλτικό υπόσχεται να είναι το ματς και για τον φίλο του, Μίχαλ Ζεβλάκοφ, με τον οποίο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχα καταφέρει να επικοινωνήσει. Ο Σόσιν προτιμά να του κοινοποιήσει τις προθέσεις του για τα ματς μέσω του SPORT 24

« Ένα πράγμα μπορώ να υποσχεθώ στον φίλο μου τον Μίχαλ. Δεν πρόκειται να περάσει εύκολο βράδυ. Είναι αμυντικός, είμαι επιθετικός και θα βρεθούμε πολλές φορές απέναντι. Εκεί δεν χωράνε χάρες. Μπορεί να είμαστε φίλοι αλλά εκείνες τις στιγμές θα δει τον άλλος Λούκας»

Ο Σόσιν θεωρεί πως η έκβαση της πρόκρισης θα διαφανεί στην Κύπρο. « Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Εκεί θα φανεί αν μπορούμε να προκριθούμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Η Ανόρθωση μπορεί ηχητικά να προδιαθέτει τους οπαδούς του Ολυμπιακού σαν την ευκαιρία για ένα ακόμη τριήμερο στις ομορφιές της Κύπρου αλλά όπως προειδοποιεί και ο Σόσιν, οι βραδιές των ερυθρολεύκων με τον εχθρό του θα είναι δύσκολες

« Πιστεύω ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα μας είναι ότι είμαστε μια ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες. Έχουμε καλή ανάπτυξη και δημιουργούμε ευκαιρίες που καλούμε εγώ και οι συμπαίκτες μας να τις εκμεταλλευθούμε. Το προτέρημα μας είναι η ομαδικότητα»

Ελπίζω να σκοράρω

Τα δύο γκολ που πέτυχε εναντίον της Ραπίντ Βιέννης τσέκαραν τη βίζα της Ανόρθωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αστείρευτος δημιουργός ευφορίας για τους οπαδούς της «Μεγάλης Κυρίας» τους δίνει υπόσχεση –απειλή για αυτούς του Ολυμπιακού.

« Σίγουρα θα προσπαθήσω να πετύχω γκολ με όλες μου τις δυνάμεις. Αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε. Ελπίζω να τα καταφέρω».

Η τροχιά που διαγράφει στην Κύπρο φέρνει ασυναίσθητα στο μυαλό τον Σίνισα Γκόκιτς. Ενδεχομένως να είναι η μεταμοντέρνα εξέλιξη του, ένας παραγνωρισμένος από τις ελληνικές ομάδες σκόρερ.

« Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Κύπρο. Το επίπεδο κάθε χρόνο που περνά ανεβαίνει. Οι οπαδοί μου φέρονται πάρα πολύ καλά και στην ομάδα νιώθω άνετα. Αν προκύψει κάτι καλύτερο για την καριέρα μου τότε θα το δούμε εκείνη την ώρα. Πάντως αυτή τη στιγμή είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την Ανόρθωση»

































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ