ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Μανδάς από την αμφισβήτηση έφτασε να παίζει σε ρεπορτάζ εκατομμυρίων: Τι ισχύει με Γουλβς και το ποσοστό του ΟΦΗ

Ο Χρήστος Μανδάς
Ο Χρήστος Μανδάς EUROKINISSI SPORTS

Οι Ιταλοί έβαλαν τη Γουλβς στο παιχνίδι για τον Χρήστο Μανδά ντύνοντας το θέμα με υψηλά οικονομικά δεδομένα. Το SPORT24 έψαξε την περίπτωση τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα καθώς υπάρχει και το θέμα του ποσοστού μεταπώλησης του ΟΦΗ.

Χαμό προκάλεσε η ιταλική Messaggero δημοσιεύοντας ρεπορτάζ που αναφερόταν σε ένα "δικό μας" παιδί που κάνει την προσπάθειά του τον τελευταίο χρόνο στην Serie A για λογαριασμό της Λάτσιο. Ο λόγος για τον Χρήστο Μανδά ο οποίος από το πρωί της Τρίτης, 13/08 είναι πρωταγωνιστής σε μία μεταγραφική ιστορία που εξελίσσεται μεταξύ Ρώμης και Γούλβερχαμπτον.

Οι Ιταλοί υποστήριξαν στο θέμα τους ότι η Γουλβς κατέθεσε πρόταση 20.000.000 ευρώ στην Λάτσιο για τον Μανδά με τον πρόεδρο Λοτίτο να είναι έτοιμος να αποδεχθεί την προσφορά. Μην ξεχνάμε πως οι Ρωμαίοι το '23 χρειάστηκε να βγάλουν από τα ταμεία τους 1,5 εκατ. ευρώ για τον Μανδά, οπότε η πρόκληση των 20 εκατ. είναι μεγάλη.

Η θέση των Άγγλων και η "νίκη" του Μανδά

Το SPORT24 στο πλαίσιο του ρεπορτάζ επικοινώνησε με ανώτατο στέλεχος της αγγλικής ομάδας ο οποίος πάντως αρνήθηκε την ιστορία, δηλώνοντας άγνοια επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Χρήστος Μανδάς μια σημαντική νίκη έως την επόμενη την έχει καταφέρει με το σπαθί του.

Μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σ' έναν πορτιέρε που ήταν από τα μεγαλύτερα hot prospect της Ελλάδας με πολλά μάτια πάνω του από την ευρωπαϊκή αγορά όταν ήταν σε επίπεδο ακαδημιών, αλλά για τη φήμη που τον ακολουθούσε όχι απλά δεν στηρίχθηκε, έφτασε σε σημείο βαθιάς αμφισβήτησης κιόλας.

Ο Μανδάς Γενάρη του '22 συμπεριλήφθηκε σ' ένα deal του Ατρομήτου με τον ΟΦΗ για τον Ναμπί και έφυγε από την Αθήνα με προορισμό το Ηράκλειο ως ένα... ξεχασμένο πρότζεκτ που θα πάλευε για να παίξει και για να δούμε τι θα γίνει με την καριέρα.

Ο 22χρονος εν τέλει έφτασε αυτός να αμφισβητήσει τους αμφισβητίες του αφού με σούπερ εμφανίσεις κάτω από τα ασπρόμαυρα γκολπόστ "ανάγκασε" δυο ομάδες (Λάτσιο - ΟΦΗ) να τρέχουν τελευταία μέρα των μεταγραφών να ντιλάρουν εν μέσω πολλών δυσκολιών που χάλασαν τη μετακόμιση στην ιταλική πρωτεύουσα αρκετές φορές μέχρι να πέσουν οι υπογραφές.

Δικαιωμένος και ο ΟΦΗ που περιμένει να πληρωθεί

"Μάγκες" και στον ΟΦΗ που το είδαν εξαιρετικά ζεστά το θέμα του Μανδά και διαβλέποντας την εξέλιξη κινήθηκαν σωστά και τον πήραν αναίμακτα όταν έκαιγε η μπάλα. Δικαιωματικά, λοιπόν, όταν κι όποτε (όλα καλά να είναι) έρθει η στιγμή του Μανδά για μεταγραφή να πληρωθούν παραπάνω από το 1,5 εκατ. ευρώ που πήγε στο σύνολό της η συμφωνία με την Λάτσιο.

Οι Κρητικοί έχουν προβλέψει τη διατήρηση ποσοστού μεταπώλησης οπότε ως θεατές πλέον αναμένουν τις εξελίξεις για να βάλουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- ένα πολύ καλό ποσό στα ταμεία τους.

Για την ιστορία ο Χρήστος Μανδάς τη σεζόν 23/24 αγωνίστηκε σε εννέα ματς πρωταθλήματος και τρία κυπέλλου με την Λάτσιο. Οι εμφανίσεις του ήταν καλές και σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα άρχισαν να κυκλοφορούν ανά την Ευρώπη δημοσιεύματα με το όνομά του και μπόλικα εκατομμύρια στη γαρνιτούρα.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΛΑΤΣΙΟ ΟΦΗ ΓΟΥΛΒΣ SERIE A PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ