ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Μάντζης σπάει τα κοντέρ και "κλειδώνει" την άνετη παραμονή του Ιωνικού

Ο Βασίλης Μάντζης με τη φανέλα του Ιωνικού
Ο Βασίλης Μάντζης με τη φανέλα του Ιωνικού EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Μάντζης αποδεικνύεται σε x-factor για τον Ιωνικό, έχοντας καταλυτική συμβολή στην άνετη παραμονή της ομάδας στη Super League Interwetten.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι άνθρωποι του Ιωνικού αναζητούσαν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έδινε λύση στο σκοράρισμα, καθώς πέρα από τον MVP της φετινής σεζόν, Αίας Άοσμαν, που προσέφερε βαθμούς και νίκες είτε με τις ασίστ είτε με τα γκολ του, δεν υπήρχε άλλος που να σκοράρει με συνέπεια.

Ο Ροζέριο Τουράμ αντιμετώπισε θέματα με τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς αγώνες, ενώ ο Γιώργος Μάναλης, πριν αποχωρήσει από την ομάδα, είχε σκοράρει μόλις ένα γκολ σε 25 αναμετρήσεις. Γι' αυτό το λόγο ήταν επιτακτική η ανάγκη απόκτησης ενός φορ που θα δημιουργήσει συναγωνισμό με τον Βραζιλιάνο φορ, αλλά την ίδια στιγμή θα δώσει τη λύση στην επιθετική δυστοκία.

Τελικά, ο "εκλεκτός" βρέθηκε στο πρόσωπο του Βασίλη Μάντζη, ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγες ημέρες νωρίτερα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (συνολικά 13 γκολ σε 48 αγώνες). Ο 30χρονος φορ είχε συμβολή στην άνοδο του Βόλου στη Super League Interwetten το καλοκαίρι του 2019, έχοντας σημειώσει 14 γκολ σε 27 αγώνες στην -τότε- Football League.

Μάλιστα, είχε αναδειχθεί σε κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή της σεζόν 2018/19 στη δεύτερη κατηγορία στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΠΠ. Οι καλές χρονιές στην ομάδα της Μαγνησίας του έδωσαν τη δυνατότητα να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο για 1,5 χρόνο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ιωνικού.

Τα διπλάσια γκολ από τον Τουράμ σε μισή σεζόν

Η επιλογή των διοικούντων τον Ιωνικό αποδείχθηκε ιδανική, καθώς ο έμπειρος επιθετικός έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά για την ομάδα της Νίκαιας, ειδικά στη διαδικασία των playouts. Απέναντι σε Βόλο (2-2) και Αστέρα (2-3) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς σημείωσε από δύο γκολ σε κάθε ματς, προσφέροντας συνολικά τέσσερις σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.

Παράλληλα, είχε πετύχει ένα τέρμα και είχε μοιράσει μία ασίστ στο επιβλητικό 4-0 επί του Απόλλωνα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μάντζης μετράει τέσσερα γκολ σε τρεις αγώνες στα playouts και συνολικά επτά γκολ σε 14 αγώνες και 850 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, την στιγμή που ο Ροζέριο Τουράμ έχει τρία σε 20 παιχνίδια και 1.400 λεπτά συμμετοχής.

Είναι φανερό πως ο 30χρονος επιθετικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου ο Ιωνικός να οδηγηθεί σε μία άνετη παραμονή, έχοντας διαφορά 12 βαθμών από την 13η Λαμία, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση των playouts. Στην πραγματικότητα οι Νικαιώτες κοιτούν (μόνο) πιο ψηλά, ειδικά μετά τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ΟΦΗ και Αστέρα.

Τόσο, λοιπόν, ο Μάντζης όσο και οι ιθύνοντες του Ιωνικού έχουν λόγο να χαμογελούν γι' αυτή τη συνεργασία.

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ