ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο μέντορας των Μαμούτε και Λούκας Εβανζελίστα στο Sport24.gr

Ο μέντορας των Μαμούτε και Λούκας Εβανζελίστα στο Sport24.gr

Γιούρι Μαμούτε και Λούκας Εβανζελίστα είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι μιλά βραζιλιάνικα, όπως και το Sport24.gr, και συζητά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον Αλεσάντρο Γκάλο, τον προπονητή που πίστεψε στο ταλέντο τους και τους κάλεσε στη "σελεσάο". (VIDEOS)

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας Κ20 αλλά και της ολυμπιακής εθνικής ομάδας της χώρας, Αλεσάντρε Γκάλο, ήταν αυτός που κάλεσε για πρώτη φορά τους Γιούρι Μαμούτε και Λούκας Εβανζελίστα στη "σελεσάο". Ο νυν τεχνικός της Αλ Γκαντισίγια (Σαουδική Αραβία) μιλάει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Sport24.gr και κάνει για λογαριασμό της ιστοσελίδας μας και για χάρη των φίλων του τριφυλλιού την τακτική ανάλυση των δύο Βραζιλιάνων, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον Παναθηναϊκό.

O 20χρονος Γιούρι Σόουζα Αλμέιντα Μαμούτε, είναι αυτός που βρίσκεται πιο κοντά στον Παναθηναϊκό, ώστε να αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφική ενίσχυση των "πρασίνων" μετά τους Ολιβιέ Μπουμάλ, Τζαντομένικο Μέστο και Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, Αλεσάντρε Γκάλο, εμπιστεύτηκε τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό της Γκρέμιο και τον κάλεσε για τουρνουά της Τουλόν, το καλοκαίρι του 2013. Κι εκείνος δεν τον διέψευσε, καθώς ανακηρύχθηκε σε καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης.

"Εγώ ήμουν που κάλεσα τον Γιούρι στην εθνική Βραζιλίας, ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της "σελεσάο". Κι όχι στα φιλικά, αλλά στα επίσημα και στα μεγάλα τουρνουά. Όπως για παράδειγμα σ' αυτό της Τουλόν το 2013, όταν κι ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Μιλάμε για το αντίστοιχο Μουντιάλ, σε αυτή την ηλικία. Είναι πολύ δυνατός παίκτης, με πολλή φυσική δύναμη και πολλά υποσχόμενος. Δεν είναι μόνο ότι βάζει γκολ, αλλά και ότι βοηθάει και στο μαρκάρισμα πιέζοντας ψηλά. Είναι πολύ επιθετικός και πολύ γρήγορος για το ύψος του"

Δυνατός στο 1 εναντίον 1, θέλει βελτίωση στο τελείωμα με το αριστερό

Ο Αλεσάντρε Γκάλο αναλύει στο Sport24.gr τον Γιούρι Μαμούτε. Ποια είναι τα δυνατά αλλά κι αδύνατα στοιχεία του "Μαμουτέλι"; Είναι η βραζιλιάνικη έκδοση του Μπαλοτέλι; Γιατί πήρε την απόφαση και τον κάλεσε στην εθνική Βραζιλίας;

"Πρώτα απ' όλα να πω και θα το δείτε ότι έχει καλές τοποθετήσεις. Του αρέσει το ένας εναντίον ενός. Πρέπει να τον τροφοδοτείς στο ένας εναντίον ενός. Εκεί χάρη στη δύναμη και κυρίως την ταχύτητά του μπορεί να περάσει τον αντίπαλο αμυντικό.

Κινείται συνέχεια, δηλαδή βγαίνει να πάρει την μπάλα και στα δεξιά και στα αριστερά. Αυτό δυσκολεύει την αντίπαλη άμυνα και το μαρκάρισμά του. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του στο ένας εναντίον ενός. Με εμένα έπαιζε πάντα στα αριστερά, ως εξτρέμ, και μερικές φορές ως κεντρικός επιθετικός.

Είναι αρκετά νέος, οπότε έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει. Μερικά από αυτά όπως το τελείωμα, τα εξέλιξε πολύ στην Γκρέμιο. Αυτό που θέλει ακόμη να βελτιώσει, είναι το τελείωμα με το αριστερό πόδι.

Είναι δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, όταν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να βοηθήσει πολύ. Δεν μου αρέσουν κιόλας οι συγκρίσεις. Έχει προσωπικότητα στο παιχνίδι του, αλλά είναι υπάκουος. Υπεύθυνος, αυτή είναι η κατάλληλη λέξη. Νομίζω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα κι αυτό γιατί τα χαρακτηριστικά που έχει ευνοούνται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι δυνατός και γρήγορος.

Τον βλέπαμε στην Γκρέμιο ότι προπονείτο με τους επαγγελματίες και τον ξεχωρίσαμε από τις πρώτες προπονήσεις. Δούλευε πολύ, δεν είπε είμαι δυνατός, γρήγορος, δεν χρειάζεται να δουλέψω. Ήθελε συνέχεια την μπάλα, ακόμη και στις προπονήσεις".

Ηγέτης και playmaker ο Λούκας

Ο Λούκας Εβανζελίστα είναι κι αυτός κοντά στον Παναθηναϊκό. Ο 20χρονος μέσος της Ουντινέζε ήταν κι αυτός ανακάλυψη του Αλεσάντρε Γκάλο αλλά και του βοηθού του στην εθνική και πρώην παίκτη της Παναχαϊκής, Μαουρίσιο Κοπερτίνο. Γιατί γίνεται τόσος θόρυβος για τον Λούκας; Τι θέση παίζει; Ποιο είναι το δυνατό του σημείο και σε τι υστερεί; Γιατί δεν έπαιξε στην Ουντινέζε; Δείτε τι λέει ο Αλεσάντρε Γκάλο στο Sport24.gr

"Ο Λούκας είναι αρχηγός, έχει αυτή την ηγετική φυσιογνωμία. Γι' αυτό και τον έχρισα αρχηγό μερικές φορές στην εθνική Βραζιλίας. Τακτικά θα έλεγα ότι περισσότερο είναι πλέιμεϊκερ, αν και μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις. Μπορεί να παίξει και στις πλευρές, μπορεί και δεύτερος επιθετικός. Μπορεί δηλαδή να τον έχεις στο ματς και να αλλάξεις σχήμα και θέση, και να παίζει το ίδιο καλά. Έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση κι αυτό θα το δείτε από τα πρώτα, πρώτα ματς κιόλας. Για την τεχνική του, δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Αν δείτε τα γκολ του, θα καταλάβετε. Είναι πολύ ενδιαφέρων ποδοσφαιριστής.

Το δυνατό του σημείο είναι ότι όταν παίζει μέσος, μπορεί να σκοράρει. Να προσφέρει βοήθειες στο γκολ. Γιατί έχει καλό σουτ και βρίσκει καλά την μπάλα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι να σταθεροποιήσει περισσότερο την απόδοσή του. Νομίζω ότι τώρα στην Ευρώπη του δίνεται αυτή η ευκαιρία, στη Βραζιλία δεν θα ήταν δυνατό. Η εμπειρία του στην Ουντινέζε, θα χρησιμεύσει.

Δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έπαιζε στην Ουντινέζε, στην ομάδα Κ20 αλλά και την Ολυμπιακή ομάδα ήταν πάντα στις επιλογές. Είναι θέμα προπονητή, θέμα συστήματος, πολλά πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να παίξει παντού, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα".

Για να κληθούν στην εθνική Βραζιλίας, στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία, σίγουρα δεν είναι τυχαίοι. Αλήθεια θα έχουν την εξέλιξη που όλοι αναμένουν; Θα φορέσουν την "καναρίνια" και στην αντίστοιχη των Ανδρών; Ο νυν τεχνικός της Αλ Γκανιτσίγια (Σαουδική Αραβία) απαντά και γι' αυτό αλλά και τη συνεργασία των δύο συμπαικτών σε εθνικό και ίσως σε συλλογικό επίπεδο.

"Νομίζω ότι μπορούν να παίξουν και στην Ανδρών στο μέλλον. Αυτό εξαρτάται από την εξέλιξή τους. Είναι καλό που από μικροί αγωνίζονται στην Ευρώπη. Δείτε πόσοι έφυγαν από μικροί στην Ευρώπη και που παίζουν στην εθνική τώρα. Είχαν πάντα μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους και καλή σχέση. Δούλευαν πάντα με αφοσίωση και είναι παίκτες με την ίδια φιλοσοφία"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ