ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι ενημέρωσε τον Βαλβέρδε ότι θα φύγει ο Νεϊμάρ

Ο Μέσι ενημέρωσε τον Βαλβέρδε ότι θα φύγει ο Νεϊμάρ
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μία βιογραφία για τον Λιονέλ Μέσι από Ισπανό δημοσιογράφο περιγράφει ένα ανέκδοτο περιστατικό για το πώς ο Αργεντινός προειδοποίησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε ότι θα χάσει τον Νεϊμάρ.

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος Γκιγέμ Μπαλαγκέ, ο οποίος έχει συγγράψει τη βιογραφία του Λιονέλ Μέσι.

Σε μία αναθεώρηση της έκδοσης προσέθεσε ένα κεφάλαιο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στην περιοδεία της Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2017, την ώρα που ο Νεϊμάρ ετοιμαζόταν να ενεργοποιήσει τη "βόμβα" της αποχώρησής του.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Μπαλαγκέ, ο Αργεντινός σταρ ήθελε να προειδοποιήσει τον νέο προπονητή του ότι ο Βραζιλιάνος ετοιμαζόταν να φύγει. Οι δύο παίκτες, όντας φίλοι και περνώντας αρκετές στιγμές μαζί το καλοκαίρι λόγω του γάμου του Μέσι στην Αργεντινή, φέρονται να γνώριζαν ήδη την κατάληξη της υπόθεσης. Αντιθέτως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπαλαγκέ, ο Βαλβέρδε δεν είχε αντιληφθεί ότι επρόκειτο να χάσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ρόστερ του.

"Οπότε, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στις ΗΠΑ, ο Λέο προσέγγισε τον Ερνέστο σε μία προπόνηση. 'Πρέπει να προσέξεις με τον Νεϊμάρ, θα μας τον πάρουν', είπε ο Μέσι. 'Τι μου λες τώρα;', απάντησε. Ο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε φτάσει προσφάτως στην ομάδα, είχε τη βεβαιότητα ότι μάθαινε τελευταίος για το ζήτημα και αποφάσισε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να μιλήσει με τον Βραζιλιάνο. Αργότερα, ο Λέο, ο Νεϊμάρ και ο Λουίς Σουάρες συναντήθηκαν για να δηλώσουν ο καθένας τη θέση του για το θέμα. Ο Μέσι ανησυχούσε επειδή θα έχανε ένα σημείο αναφοράς, έναν βασικό".

Μετά από αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης του Μέσι, η επικοινωνία τους έγινε αρκετά ισχυρή στην αρχή της προηγούμενης σεζόν.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ