ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι "ισοφάρισε" Ριβάλντο και Ετό!

Ο Μέσι "ισοφάρισε" Ριβάλντο και Ετό!

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστοριά με το χατ-τρικ που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη, καθώς έφτασε στην ειδική λίστα των σκόρερς όλων των εποχών της Μπαρτσελόνα τους Ριβάλντο και Ετό, με 130 γκολ.

Πέρα από το γεγονός ότι "έπιασε" δύο παίκτες τεράστιας ποδοσφαιρικής αξίας, το ρεκόρ του Μέσι αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 23 ετών, ενώ ο τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ αποτέλεσε το 32ο επίσημο παιχνίδι στο οποιό ο Αργεντινός άσος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές (16 στο "Καμπ Νόου" και ισάριθμες εκτός έδρας).

Όσο για την σεζόν που εκτόξευσε την καριέρα του αλλά και τους αριθμούς του αυτή είναι αναμφισβήτητα η περασμένη, με τον Μέσι να πετυχαίνει 47 γκολ σε 53 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (34 γκολ σε 35 ματς πρωταθλήματος), εκ των οποίων τα τέσσερα στον προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ με την Άρσεναλ.

Ο μόνος που έχει καλύτερη στατιστική από τον Μέσι είναι ο Σαμουέλ Ετό, αφού χρειάστηκε 200 ματς για να πετύχει τα 130 γκολ έναντι 214 του Λατίνου "μάγου" ενώ να σημειωθεί πως ο Ραούλ είχε πετύχει στην αντίστοιχη ηλικία του Μέσι (τη σεζόν 1999-2000) 131 γκολ, ένα γκολ δηλαδή παραπάνω, αλλά σε πολύ περισσότερα ματς (284).

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ