ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Μέσι πανηγύρισε όπως ο Πελέ το 1970!

Ο Μέσι πανηγύρισε όπως ο Πελέ το 1970!

Ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία κόντρα στην Σεβίλλη όχι μόνο για το τέλειο παιχνίδι του αλλά και για τον πανηγυρισμό του... α λα Πελέ από τον τελικό του Μουντιάλ του 1970 (PHOTOS+VIDEOS).

Ο Πελέ ερίζει μαζί με τον Μαραντόνα για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών για πάρα πολλές δεκαετίες και ένα από τα όπλα του στη διαδικασία σύγκρισης με τον Αργεντινό είναι τα 643 γκολ στην καριέρα του με την Σάντος αλλά και οι τεράστιες επιτυχίες που είχε με την εθνική Βραζιλίας με την οποία κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Αναμφίβολα, η πιο εντυπωσιακή κατάκτηση Μουντιάλ από την "βερντεόρο" ήταν το 1970 στο Μεξικό όπου επιβλήθηκε με 4-1 της Ιταλίας στον τελικό και μία στιγμή που ουδείς φαν του Πελέ έχει ξεχάσει ήταν το γκολ του απέναντι στους "ατζούρι" με ασύλληπτη κεφαλιά αλλά και τον πανηγυρισμό του όπου πήδηξε στην αγκαλιά του Ζαϊρζίνιο και πανηγύρισε σε σφιγμένη γροθιά.

Τώρα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, ένας ακόμα ποδοσφαιρικός ημίθεος, ήρθε να γίνει... Πελέ, πανηγυρίζοντας με αντίστοιχο τρόπο ένα δικό του γκολ. Ο λόγος φυσικά για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου διέλυσε μόνος του την Σεβίλλη, πετυχαίνοντας χατ-τρικ, βγάζοντας μία ασίστ και φτάνοντας τα 650 συνολικά γκολ στην καριέρα του στο εμφατικό 4-2 επί των Σεβιγιάνων.

Το γκολ με το οποίο έγραψε ιστορία γυρίζοντας το ποδοσφαιρικό κοινό στο μακρινό 1970 και στην Πόλη του Μεξικού ήταν το δεύτερό του στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν": όταν εκτέλεσε τον Βράτσλικ με άπιαστο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και το πανηγύρισε στην αγκαλιά του Ουσμάν Ντεμπελέ σφίγγοντας τη γροθιά του.

Barcelona forward Lionel Messi with his teammate Ousmane Dembele celebrate after scoring his side's second goal during La Liga soccer match between Sevilla and Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain. Saturday, February 23, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Barcelona forward Lionel Messi with his teammate Ousmane Dembele celebrate after scoring his side's second goal during La Liga soccer match between Sevilla and Barcelona at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Seville, Spain. Saturday, February 23, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP PHOTO/MIGUEL MORENATTI

Ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" το ιστορικό στιγμιότυπτο και τα social media "πήραν φωτιά" βάζοντας δίπλα-δίπλα τις φωτογραφίες των Μέσι και Πελέ, που απέχουν μεν χρονικά 49 χρόνια, παρόλα αυτά μοιάζουν τρομακτικά! Όπως μάλιστα τόνισαν αρκετοί φανς του Αργεντινού, από τη στιγμή που ο "Pulga" έχει ήδη 585 με την Μπαρτσελόνα θέλει άλλα 58 για να ξεπεράσει τον αριθμό του Πελέ: 643 με τη φανέλα της Σάντος σε μία αντίστοιχα μυθική καριέρα.

Photo Credits: AP Photo/Miguel Morenatti

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ