ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου επιστρέφει στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας μετά από 38 χρόνια

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας κόντρα στη Ρωσία για το Nations League
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου © 2022 UNCREDITED/ASSOCIATED PRESS

Αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας με τον εμβληματικό Μιρτσέα Λουτσέσκου να επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της πατρίδας του μετά από 38 χρόνια.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ρουμανίας μετά από την απόφαση ν' ακολουθήσει χωριστούς δρόμους με τον Έντι Ιορντανέσκου βρήκε νέο προπονητή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτός θα είναι ο εμβληματικός για την ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας, Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Σύμφωνα με τα ρουμανικά Μέσα, μάλιστα, ο 79χρονος τεχνικός έχει ήδη δώσει τα χέρια με τους αρμόδιους κι έτσι αναμένεται να ξανά κάτσει στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας μετά από 38 χρόνια. Στην πρώτη του θητεία στην τεχνική ηγεσία της χώρας του ο Λουτσέσκου δούλεψε από το 1981 έως το 1986.

Θυμίζουμε πως ο Λουτσέσκου είχε προπονήσει και την εθνική Τουρκίας, ενώ τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας ήταν η Ντιναμό Κιέβου.

Οι διαπραγματεύσεις της ομοσπονδίας με την πλευρά του Λουτσέσκου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, διήρκησαν αρκετές μέρες. Ακόμα και στην τελευταία κρίσιμη συνάντηση στα γραφεία της ρουμανικής ομοσπονδίας ο Μιρτσέα Λουτσέσκου φέρεται να συζήτησε περί τις τρεις ώρες μέχρι να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε.

Βάσει των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι Ρουμάνοι αναμένεται να ανακοινώσουν εξαιρετικά σύντομα το deal με τον πολύπειρο προπονητή και πατέρα του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ