ΑΕΚ

"O Mήτρογλου με χτύπησε ηθελημένα"

"O Mήτρογλου με χτύπησε ηθελημένα"
INTIME SPORTS

Ο Κώστα Μανωλάς μίλησε στους εκπροσώπους τύπου στο Ζέεφελντ χαρακτηρίζοντας εσκεμμένο το χτύπημα του Μήτρογλου στο τελευταίο αγώνα των πλέι οφ τον περασμένο Μάιο. Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ μίλησε για τις μεταγραφές Δέλλα και Λυμπερόπουλου, το θείο του Στέλιο, αποκάλυψε ότι ξεκίνησε την μπάλα ως επιθετικός, ενώ... προειδοποιεί ότι σύντομα θα αναδειχθεί και άλλος Μανωλάς!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Μανωλά:

Πέρυσι στο ίδιο ξενοδοχείο μόλις είχες έρθει από τον Θρασύβουλο και ήσουν 5ος στόπερ της ΑΕΚ. Πώς εξελίχθηκες κατά τη διάρκεια της σεζόν; Πώς έζησες την πρώτη σου σεζόν στην ΑΕΚ;

«Δεν είχα ιδιαίτερες ανησυχίες. Στις πρώτες προπονήσεις είχα λίγο άγχος, μέχρι που οι συμπαίκτες μου με πήραν ζεστά και άρχισα να παίρνω θάρρος και έκανα τη δουλειά που έπρεπε να κάνω. Μπόρεσα να πετύχω κάτι που ονειρευόμουν από μικρός».

Έζησες και κάποιες μεγάλες στιγμές. Περιγράφεται η χαρά;

«Περιγράφεται. Ήμουν και χτυπημένος κιόλας. Ήθελα πολύ να πετύχω γκολ με την αγαπημένη μου ομάδα, ήταν και κόντρα στον Ολυμπιακό οπότε ακόμη καλύτερα. Συνεχίζουμε».

Σου έχει μείνει πίκρα για το χτύπημα του Μήτρογλου;

«Δεν το σκέφτομαι καθόλου, αφού ανάρρωσα πλήρως, είμαι καλά, συνεχίζω τη δουλειά μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος».

Ήταν ηθελημένο;

«Πιστεύω ναι».

Φέτος ήρθε στην ΑΕΚ ο Δέλλας. Ένας κεντρικός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία. Πώς το βλέπεις;

«Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα. Έχει κατακτήσει Euro, έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες όπως η Ρόμα και η ΑΕΚ. Σίγουρα μπορεί να με βοηθήσει, να με συμβουλεύει. Είναι παίκτης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Ο ανταγωνισμός θα είναι πιο έντονος φέτος;

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών. Προσπαθούμε όλοι μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά και όποιος είναι καλύτερος ας παίξει».

Αισθάνεσαι πιο έτοιμος φέτος; Βγαίνει πιο εύκολα η προετοιμασία;

«Έπαιξα κάποια παιχνίδια πέρυσι, πατάω καλύτερα στα πόδια μου. Δουλεύω σκληρά φέτος γιατί πιστεύω ότι η φετινή σεζόν θα είναι δυσκολότερη».

Ποια είναι τα στοιχεία στα οποίες θες βελτίωση;

«Ο προπονητής ξέρει καλύτερα αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είμαι πιο ήρεμος».

Κάποια συμβουλή που σου δίνει;

«Να μην παίζω με τα χέρια μου».

Ποιος είναι ο επιθετικός που σε δυσκόλεψε περισσότερο στο γήπεδο ή την προπόνηση;

«Από συμπαίκτες ο Τζιμπούρ και σαν αντίπαλος ο καλύτερος που μάρκαρα ήταν ο Μουσλίμοβιτς».

Και τώρα ο Λύμπε;

«Δεν έχει τύχει να είμαστε αντίπαλοι ως τώρα».

Τη θέση του στόπερ την πήρες από τον θείο σου ή προέκυψε στην πορεία;

«Ξεκίνησα σαν επιθετικός στη Νάξο. Μόλις ήρθα στην Αθήνα ψήλωσα απότομα σε μια σεζόν και πίστευα ότι ήταν καλύτερα για μένα να γυρίσω στην άμυνα, λόγω και του θείου μου».


Στοιχεία που έχεις κλέψει από τον θείο σου;

« Το πάθος, η δύναμη, το στυλ και το μυαλό».

Έρχονται κι άλλοι Μανωλάδες;

«Ο μικρός ξάδερφος μου, 17 ετών, αριστερό μπακ που προπονείται με τον Τριαντάφυλλο Παπαευαγγέλου στον οποίο χρωστά πολλά κι εγώ. Σε λίγα χρόνια πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και ο ξάδερφος μου».

Ο θείος σε ετοίμασε ψυχολογικά;

«Πριν από το ματς μιλούσα αρκετά μαζί του και με ηρεμούσε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο κ. Μπάγεβιτς, ο οποίος με συμβούλευε και με βοηθούσε».

Πότε δέχθηκες τη χειρότερη παρατήρηση από τον θείο σου;

«Όχι για κάποιο συγκεκριμένο ματς αλλά κάποιες φορές για την συμπεριφορά μου. Επειδή μιλάω πολύ. Μου λέει να μιλάω λίγο και να δουλεύω πολύ».

Την ακολουθείς τη συμβουλή;

«Βέβαια».

Πρέπει, πάντως, να μιλάς στην άμυνα.

«Στον αγώνα ναι. Στην προπόνηση όχι».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ