ΑΓΓΛΙΑ

O Μουρίνιο στηρίζει Καπέλο μέσω... στήλης!

O Μουρίνιο στηρίζει Καπέλο μέσω... στήλης!
Μουρίνιο-Ίντερ

Τον ρόλο του υπερασπιστή του Φάμπιο Καπέλο, που βάλλεται από τα αγγλικά ΜΜΕ, ανέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Ο "special one" αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ομοσπονδιακός τεχνικός μέσω της εβδομαδιαίας στήλης που έχει πλέον στην εφημερίδα "Daily Telegraph", τονίζοντας το γεγονός πως δεν έχει την δυνατότητα να αγοράσει τους παίκτες που επιθυμεί, όπως γίνεται στους συλλόγους.
"Δεν είναι μία ακατόρθωτη δουλειά, όμως πιστεύω ότι το να είσαι μάνατζερ στην Εθνική Αγγλίας είναι μία δύσκολη δουλειά.

Όλα τα μάτια στη χώρα είναι πάνω στον Φάμπιο Καπέλο αυτή την εβδομάδα καθώς προετοιμάζει την ομάδα του για τα δύο πρώτα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ, όπου η πίεση θα είναι έντονη.

Όταν μιλούσα με τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στη Μπαρτσελόνα, μου έλεγε για τα προβλήματα αυτής της δουλειάς: την εισβολή των μίντια, τον λίγο χρόνο που έχεις μαζί με την ομάδα καθώς και το γεγονός πως παίκτες αποσύρονται από τις ομάδες επειδή τραυματίζονται με τους συλλόγους τους",



ξεκίνησε στο τελευταίο άρθρο του ο Ζοσέ Μουρίνιο και συνέχισε:

"Όμως νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι εμφανές για ανθρώπους όπως εγώ και ο Καπέλο, που δεν έχουν προπονήσει ποτέ στο παρελθόν μία εθνική ομάδα, το γεγονός ότι δεν μπορείς να αγοράζεις παίκτες.

Όταν είσαι επικεφαλής σε έναν από τους μεγαλύτερους συλόγους στον κόσμο και χρειάζεσαι έναν κεντρικό αμυντικό, μπορείς να ψάξεις σε όλο τον κόσμο και να βρεις έναν κεντρικό αμυντικό. Μετά χρειάζεσαι έναν φορ που να βάζει 20 τέρματα το χρόνο και βρίσκεις έναν που βάζει 20 γκολ το χρόνο.

Με την Εθνική Αγγλίας έχεις αυτό που έχεις. Είναι κάτι προφανές όμως είναι αλήθεια. Παρά την πίεση πάντως, ο Καπέλο πρέπει να θεωρεί τυχερό τον εαυτό του γιατί δουλεύει με μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, όπως οι Τζον Τέρι, Ρίο Φέρντιναντ, Στίβεν Τζέραρντ και Άσλεϊ Κόουλ.

Στην Αγγλία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πάντως πως δεν παράγει πολλούς καλούς νέους παίκτες, ώστε να μπορεί να επιλέξει ο μάνατζερ. Η χώρα θα πρέπει να έχει καλύτερο πρόγραμμα εάν θέλει να προκριθεί αλλά και να κατακτήσει μεγάλα τουρνουά.







Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στην Πορτογαλία, ένα 16χρονο παιδί μπορεί να έχει ξεκινήσει να παίζει στην Πόρτο στην ηλικία των 10. Όμως μέχρι να φτάσει 16 θα έχει παίξει 10 ή 12 φορές κόντρα στην Μπενφίκα και άλλες τόσες με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Έχει παίξει μεγάλα ματς σε μεγάλες ομάδες και μερικές φορές μπροστά σε πολύ κόσμο, οπότε είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην ηλικία των 16. Στην Αγγλία όλα είναι στημένα σε τοπική βάση, οπότε τα παιδιά της Τσέλσι μπορούν να βγουν και να νικήσουν με 14-0 την Κόμπαμ. Όμως τί έχουν μάθει;"





Επιπλέον, ο Μουρίνιο ανέφερε τις ευθύνες που έχει ένας τεχνικός, προκειμένου να έχει επιτυχημένη θητεία: "Ξέρω ότι πολλοί από τους προπονητές στην Αγγλία δεν είναι Άγγλοι, όπως και οι περισσότεροι παίκτες, όμως όταν δουλεύεις σε μία ξένη χώρα έχεις την ευθύνη να βελτιώσεις τον τρόπο που δουλεύουν τα πράγματα εδώ.

Έκανα ό,τι μπορούσα όταν έφτασα στην Τσέλσι το 2004. Εύχομαι να έκανα καλύτερους στη δουλειά τους, τους προπονητές της Τσέλσι, και να έκανα καλύτερες τις συνθήκες για τα παιδιά, όμως αυτό που δεν μπορούσα να αλλάξω με τίποτα ήταν το πρόγραμμα των αγώνων.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, πιστεύω πως η δουλειά του προπονητή στην Εθνική Αγγλίας είναι πολύ δύσκολη. Όμως για τον Καπέλο το παιχνίδι στη Βαρκελώνη κόντρα στην Ανδόρα αναμένεται να είναι εύκολο. Δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τους τρεις πόντους.

Η Κροατία θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος φυσικά. Έχουν μεγάλη ποιότητα, ενώ είναι επίσης παίκτες που αγαπούν πολύ τη χώρα τους και παίζουν με συναίσθημα. Ναι, έχουν νικήσει την Αγγλία δύο φορές στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, όμως πραγματικά δεν πιστεύω ότι θα κάνουν το 3 στα 3",





κατέληξε χαρακτηριστικά.




TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ